IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И кое му е евтиното? За 220 квадрата излиза 60 к лв (на Мицубиши), отделно, всички тия тръби, ако има теч, къртиш всичко, също така ти трябва място за 200 литровия котел. Ако не живееш постоянно, ще има да чакаш да се затопли. За мен е реклама и ако има някаква икономия, вероятно ще се избива 30 години.
    +++
    Сметни каква разлика в сметките трябва да генерира, че да избие първоначалната инвестиция. А за профилактика, галимацията по инсталацията и всички други минуси, не ми се говори. Тая стратегия е малко като да си купиш Тесла за 200 бона, за да икономисваш от гориво

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Термо помпа вода/вода разбира се. Няма по-евтино отопление. Особено ако съумееш да акумулираш топлината и ТП да работи само на нощна ел. енергия.

И кое му е евтиното? За 220 квадрата излиза 60 к лв (на Мицубиши), отделно, всички тия тръби, ако има теч, къртиш всичко, също така ти трябва място за 200 литровия котел. Ако не живееш постоянно, ще има да чакаш да се затопли. За мен е реклама и ако има някаква икономия, вероятно ще се избива 30 години (ако изобщо издържи толкова).
      Last edited by better; 29.05.2023, 12:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Термо помпа вода/вода разбира се. Няма по-евтино отопление. Особено ако съумееш да акумулираш топлината и ТП да работи само на нощна ел. енергия.

ха ха успех с 10градуса вода от 50-60 метра. Дори и при мен дето е 12,4 градуса на 12-15 метра не си струва
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
          Въпреки, че е баровец с продадени землища наоколо, не намира парите по дърветата и постоянно се оплаква, на какво точно отопление да заложи всяка зима.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Точно това е най-големия боклук който може да си купиш, пълен с какви ли не пестициди и антибиотици. Световно известни е като много токсична храна, следва един лекар да го знае. Потърси в нет-а да видиш за какво става дума. Черноморска цаца е 100 пъти по-полезно да ядеш от тези боклуци. Хубава сьомга само в северните държави съм ял това което стига до тук е пълен шит. Последния път като купих от голям магазин сьомга я изхвърлих защото имаше вкус на метали - не ми се беше случвало преди. Вече и пушената даже не купувам. За нашите ширини пастървата и лаврака от Гърция най ми харесват. Барбуна също ми харесва но не съм виждал да внасят. Да търсим хубава сьомга тук е като да искаш да ядеш от нашето кисело мляко или сирене в Кореа. При мен има един варненец с рибарски кара хубава риба от Гърция и съм много доволен, при него и барбун има понякога, но не ми се занимава да го готвя. Лаврака е топ. В гърция на плажа да ти докарат е най-сладко на някое ресторантче на плажа още докато си мокър.
            Кавръков отиди влез в гръцкото море някой път - в него се вижда за разлика от нашето и може да видиш всякакви риби, че дори и октоподи.
            Тая година решихме да сменим малко морето като страна ,да ти кажа видяхме нещо различно.Имахме два дни лоши,дъжд и студено беше после се оправи, не съжалявам,имаше в хотела и една двойка българи оказаха се и познати ,бивши мои клиенти,и с тях така ходихме и нагоре надолу,иначе за морето ,да и Турция и Гърция са си така може би най поддържани чистичко е,миналата година бяхме на Турция и хубаво време хванахме, тази година в цяла Европа има някакъв циклон студен и времето е хладно и променливо.
            За Египет казват че е топло доста още от рано,там не съм ходил и ми се ще и там да ида.
            По Африка е малко опасно ,има чат пат атентати,седмица преди да идем се бяха стреляли на Ел Гриб една може би от най старите синагоги в света ,имаше джипове с войници ,даже по някои от скъпите хотели също седят отвън войници и пазят ама в арабския свят е така ,а и с жена ако си не може да се разхождаш много,много извън хотела понеже искат да е с кърпа или забрадка ,такива са си.
            За рибите лично аз взимам риби от един от най старите ни магазини в София ,този на Женския пазар който е до спирката на трамваите ,сега даже го ремонтират ,и беше затворен за малко ,там карат прясна риба и сезонна ,има и загран,има и паламуд хубав ,доволен съм и цените са що годе прилични ,не е скъпо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Тя и норвежката е същия шит пак е от ферми пълна с какво ли не. Хубава сьомга само в северните държави съм ял това което стига до тук е пълен шит. Последния път като купих от голям магазин сьомга я изхвърлих защото имаше вкус на метали - не ми се беше случвало преди. Вече и пушената даже не купувам. За нашите ширини пастървата и лаврака от Гърция най ми харесват. Барбуна също ми харесва но не съм виждал да внасят. Да търсим хубава сьомга тук е като да искаш да ядеш от нашето кисело мляко или сирене в Кореа. При мен има един варненец с рибарски кара хубава риба от Гърция и съм много доволен, при него и барбун има понякога, но не ми се занимава да го готвя. Лаврака е топ. В гърция на плажа да ти докарат е най-сладко на някое ресторантче на плажа още докато си мокър.
              Кавръков отиди влез в гръцкото море някой път - в него се вижда за разлика от нашето и може да видиш всякакви риби, че дори и октоподи.
              Вероятно е така. Последния път съм купувал норвежка сьомга от Персийския залив държавите. Върху лед охладена. Тук не се и опитвам. Както и лаврак (sea bass) и други риби. Тук само от рибари май е най-добре.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Сьомга и пъстърва са от рибарници ферми. Купуваш норвежка сьомга ама е дебела цената.
                Точно това е най-големия боклук който може да си купиш, пълен с какви ли не пестициди и антибиотици. Световно известни е като много токсична храна, следва един лекар да го знае. Потърси в нет-а да видиш за какво става дума. Черноморска цаца е 100 пъти по-полезно да ядеш от тези боклуци. Хубава сьомга само в северните държави съм ял това което стига до тук е пълен шит. Последния път като купих от голям магазин сьомга я изхвърлих защото имаше вкус на метали - не ми се беше случвало преди. Вече и пушената даже не купувам. За нашите ширини пастървата и лаврака от Гърция най ми харесват. Барбуна също ми харесва но не съм виждал да внасят. Да търсим хубава сьомга тук е като да искаш да ядеш от нашето кисело мляко или сирене в Кореа. При мен има един варненец с рибарски кара хубава риба от Гърция и съм много доволен, при него и барбун има понякога, но не ми се занимава да го готвя. Лаврака е топ. В гърция на плажа да ти докарат е най-сладко на някое ресторантче на плажа още докато си мокър.
                Last edited by pwise; 29.05.2023, 01:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Много малко риби има които са диви и това че са диви не е гаранция че са чисти защото моретата и океаните просто вече са замърсени .Скумрията,атлантическата и по дребната такава са ок,иначе едрите са пълни с живак и те,рибата тон червената и черната също,тила пия, пангасиус също са замърсени.Лаврака като цяло си е мръсна риба.
                  От това което се предлага у нас по дребните чернокоп,сафрид,ципура,са ок,сьомгата я забрави пълна е с хормони,и тя.
                  Сьомга и пъстърва са от рибарници ферми. Купуваш норвежка сьомга ама е дебела цената.

Коментар

Ключа е разходи. Човека от примера ти харчи като безумен,какво като има 3 деца ?17000 лева са това .С 5 6,7 ще се оправи останалото може да спести, иначе с коли и не знам си какво така края няма да му излезе и с 30000 заплата
                    Батко, то са училища, уроци, вундеркинди, дрехи, почивки...и аз съм се чудил. Аз за 14 години с тези цифри съм изкупил маса имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

С тази заплата може да живее като цар в БГ (а и където си иска в Европа). Несериозно и глуповато звучи от човек с тази професия (предполагам и интелект много над средното) и доходи да се оплаква, че са му малко. Алчност и финансова неграмотност в комбинация.
                      Да ама на такива им дават само ако носят приходи на болницата. По 300-350 хилки месечно само неговата клиника. Инак йок. Утрепваше се и не излизаше от там. Изградени структури и пациенти отвсякъде, включително столицата. И там си има светило което ги праща и даже идваше и оперираше от време на време. Това са измислени пътеки, вербувани личности които си вършат работата, но и носят печалби. Ако обаче работата загрубее са аут на секундата. Няма колебание в тази политика. Така че кинти вземаш, но не знаеш докога. Големите собственици, които не са и лекари даже, те са в основата на плячката. Разбра ли сега кой поръчва музиката.
                      Отделно поне 80% от пациентите с рак на белия дроб (3800 случая се откриват всяка година нови в Бг) не са за операция, защото са в стадий който е напреднал и операцията е противопоказана даже. Не се оперират. Но се диагностицират, с какъв точно тумор са, стадират и се насочват за неоперативно лечение. Но това са пак пари, изпълнени диагностични пътеки и после има други. За таргет терапия, за лъчелечение, за химиотерапия, за имунотерапия...така. а всяка локализация е различна. И подхода и той.
                      Last edited by bulgarian lev; 29.05.2023, 01:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Добре де, кви са тези "деца"? Щом е на 65 значи "децата" не са баш "деца", от къв зор той ще им купува къщи и коли? Който иска къщи да опъва каиша и да си купува квото си иска, не е ли така?
                        Аве Бетерчо, не този с кредита бре. Друг. С по-малки деца. Към 42 годишен е.

Коментар

Имах колега, гръден хирург. Наложи се да се махне от моята болница, заплатата му не беше по-малко от 15-17 хилки. Но каза, три деца имам, разходи кви ли не. Па коли, па не знам кво си. Каза, аз пари за четиристаен или по-голям апарт в София нямам. Имам три деца. Не си мисли че като си чувал за шепа гангстери в медицинските среди като разни професори и академици и кардиохирурзи че всички доктори ги замерят с пари. Това е несериозно да го мислиш.
                          С тази заплата може да живее като цар в БГ (а и където си иска в Европа). Несериозно и глуповато звучи от човек с тази професия (предполагам и интелект много над средното) и доходи да се оплаква, че са му малко. Алчност и финансова неграмотност в комбинация.

Коментар

Имах колега, гръден хирург. Наложи се да се махне от моята болница, заплатата му не беше по-малко от 15-17 хилки. Но каза, три деца имам, разходи кви ли не. Па коли, па не знам кво си. Каза, аз пари за четиристаен или по-голям апарт в София нямам. Имам три деца. Не си мисли че като си чувал за шепа гангстери в медицинските среди като разни професори и академици и кардиохирурзи че всички доктори ги замерят с пари. Това е несериозно да го мислиш.
                            Добре де, кви са тези "деца"? Щом е на 65 значи "децата" не са баш "деца", от къв зор той ще им купува къщи и коли? Който иска къщи да опъва каиша и да си купува квото си иска, не е ли така?

Коментар

Ключа е разходи. Човека от примера ти харчи като безумен,какво като има 3 деца ?17000 лева са това .С 5 6,7 ще се оправи останалото може да спести, иначе с коли и не знам си какво така края няма да му излезе и с 30000 заплата

Коментар

Много малко риби има които са диви и това че са диви не е гаранция че са чисти защото моретата и океаните просто вече са замърсени .Скумрията,атлантическата и по дребната такава са ок,иначе едрите са пълни с живак и те,рибата тон червената и черната също,тила пия, пангасиус също са замърсени.Лаврака като цяло си е мръсна риба.
                                От това което се предлага у нас по дребните чернокоп,сафрид,ципура,са ок,сьомгата я забрави пълна е с хормони,и тя.
                                Егейско (откъдето идва Лаврака) си е чисто и буквално бъка от Лавраци, няма нищо общо с нашето кафяво море.

Коментар

Working...
                                X