If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам кой е Стоянчо, и аз говоря от личен опит защото имам имоти в изброените локации и съм пътувал ежедневно. Ако някой е с такава психика и не му пречи да е такси на жена и деца и да върти геврека всеки ден по два три часа хубаво, аз обичам всичко да ми е на пешеходно разстояние до 5-10 минутки. Ако си хоум офис е добре в някое село до момента в който имаш деца, тогава пак трябва да ходиш в града или да им станеш личен шофер, егати живота... За пенсионери, художници, софтуерни, някой от аутсорса и подобни без деца е супер на село, на морето и т.н.
Има решение и на този проблем-живееш в къща на село и наемаш жилище в близост до училището или детската градина на децата. Сутрин всички заминавате в града, като някой от семейството свърши по-рано работа или училище отива в наетото жилище и вечер всички се прибирате заедно с колата.И тъй като няма да се живее постоянно в това жилище не е проблем и да е по-малко по площ и така да се плати по-малък наем.
Аз така ще направя тази година.
Стоянчо и ти се вцепенил от спада и говориш за пореден път глупости.
Аз говоря от личен опит,ти ми казваш ,че греша . На очите ли си да вярвам или на теб?
Писал съм ,"според зависи локацията " .Нещо което не си прочел,но бързаш да се изказваш "умно"
Не знам кой е Стоянчо, и аз говоря от личен опит защото имам имоти в изброените локации и съм пътувал ежедневно. Ако някой е с такава психика и не му пречи да е такси на жена и деца и да върти геврека всеки ден по два три часа хубаво, аз обичам всичко да ми е на пешеходно разстояние до 5-10 минутки. Ако си хоум офис е добре в някое село до момента в който имаш деца, тогава пак трябва да ходиш в града или да им станеш личен шофер, егати живота... За пенсионери, художници, софтуерни, някой от аутсорса и подобни без деца е супер на село, на морето и т.н.
Германците горчиво съжаляват че са дошли в тази беднотия още след първата седмица. Някои от тях си продават имуществото и отиват в България уж за по-добър живот, за по-евтино и.т.н. А то какво се оказва? Пътища с дупки като кратери, обезлюдени села с по някоя куца баба останала там, крадливи цигани, административно безумие (невъзможност буквално на един чужденец да се оправи с бумащините и с неграмотните служители там), безобразно към неналично медицинско обслужване. А пък като влезят в Лидъл-а и изчезва последната надежда - оказва се, че дори храната е по-скъпа от Германия.
Това е тъжната картина на родната действителност.
Хубав ли стана ремонта в Априлци? Във възрожденски стил ли е вътре?
Прав си.
Вероятно си гледал по ТВ разни полуобезлюдени БГ села, населени с по 15-20 германци или други европейци на възраст вече, изкупили 20-30 къщи в това село .За тях говоря,но те са много малко като %
Може,нямам идея,но конкретно не съм говорил за София,Перник или подобни гета
Германците горчиво съжаляват че са дошли в тази беднотия още след първата седмица. Някои от тях си продават имуществото и отиват в България уж за по-добър живот, за по-евтино и.т.н. А то какво се оказва? Пътища с дупки като кратери, обезлюдени села с по някоя куца баба останала там, крадливи цигани, административно безумие (невъзможност буквално на един чужденец да се оправи с бумащините и с неграмотните служители там), безобразно към неналично медицинско обслужване. А пък като влезят в Лидъл-а и изчезва последната надежда - оказва се, че дори храната е по-скъпа от Германия.
Кой ще се грижи за тези западни пенсионери? Болници в градове затварят, поради липсеа на лекари ти за села говориш.
Ето, Ловешката болница остана без сума отделения. И АГ затвориха, двама-трима лекари имаше, избегаха в Плевен по частните болници. Това са нормални процеси свързани със сбърканата политика на заплащане и финансиране.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да и 20% от ипотекарите изгърмеха 2008г.То не беха предоговряния и разсрочвания.Доста хора живяха мизерно няколко години за да си обслужват кредита.
Ако приемем, че ще има огледален сценарий на 2008-ма, при покупки с ипотека в София около 50%, и изгърмят 20% от ипотекарите, това прави 5% от купувачите при най-тежка рецесия . За страната няма и 1%. За тях ли толкова жално виете?
В близкото Подгумер, над околовръстното на София се строят или вече са се построили над 70 нови къщи, половината на IT с модерни термопомпи и смарт хоум системи. Във всяка са вложени поне 1млн. Сега като сгънат ай титата, ще чакам щедри дискаунти.
Писах им и аз. Колко къщи видях на бивши мпи съученици, познати. В малки градове, че даже и села. Поне по милион лева са вложили. Пероня чека в столица имоти по 1000€ квадрата.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Кой ще се грижи за тези западни пенсионери? Болници в градове затварят, поради липсеа на лекари ти за села говориш.
Прав си.
Вероятно си гледал по ТВ разни полуобезлюдени БГ села, населени с по 15-20 германци или други европейци на възраст вече, изкупили 20-30 къщи в това село .За тях говоря,но те са много малко като %
Ти да не пътуваш за 15 мин в тези задръствания,а ?
Според зависи локацията ,човек живееш извън СФ или големите градове,може да стигне до раб.си място вътре в града,ПО-БЪРЗО отколкото ти ,който живееш там.
Конкретно пернишките села и села от рода на Подгомер, Яна, Чурек и т.н. не стават за постоянно живеене и пътуване до София.
Коментар