Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
За България официалните прогнози са за 5-6% лихви по ипотеките до 6 месеца .
ДАй ги тия официални прогнози?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Пълни глупости. И аз 2007 Май месец съм теглил на 6.2% точно с 6 месеца първоначално на 0%. До края на 2008 ми вдигнаха на почти 8% и погасих кредита. Какви 14%, какво чудо.... освен ако не са били бързи кредити....
След 6 месеца съм готов да се обзаложа на каквото искаш, че ще има ипотеки под 4% ГПР.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Песимиста ги държи та да може един ден децата му да ги изядат и да ги изпият ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
4% е абсурд! Аз съм теглил 2007~2008 на 7%, след няма 1 год ми я вдигнаха на 14%! Нямате си на представа банките, като останат без мангизи как вдигат лихвите. Не питай старило, питай патило!
След 6 месеца съм готов да се обзаложа на каквото искаш, че ще има ипотеки под 4% ГПР.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
4% е абсурд! Аз съм теглил 2007~2008 на 7%, след няма 1 год ми я вдигнаха на 14%! Нямате си на представа банките, като останат без мангизи как вдигат лихвите. Не питай старило, питай патило!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Като е пасивна инвестиция защо държиш апартаменти без наематели? Нали няма занимавка?
Иначе повечето борсови инвестиции се оказаха по-добри оттогава насам, като имаш предвид че за дивидента не трябва да правиш ремонти и да търсиш наематели.
Дивидентните акции / не знам дали има такава статистика/ за последните 5 години са почти сигурно на минус без да се смята дивидента.
S&P 500
3,936.69+1,464.15 (59.22%)past 5 years
DAX PERFORMANCE-INDEX
13,251.14+1,011.08 (8.26%)past 5 years
STOXX Europe 600
423.04+42.88 (11.28%)past 5 years
ПП Имам друга пасивна инвестиция - многократно по-безрискова от борсите и посредниците, която е донесла съпоставим процент на СП500. Имам я поради тъпата идея за диверсификация. Човек се учи от грешките си обикновено.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.07.2022, 15:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение
При вече сключени договори, за да стане лихвата 5-6% трябва средната лихва по депозити да стане горе-долу толкова. Плаващата компонента на банките вече е обвързана с обективни критерии, а не както беше 2006-2009 г. Такова увеличение по подписани договори според мен е 99% невъзможно, вече.
Друг е въпросът по нови договори за кредит какви ще са условията.Last edited by better; 20.07.2022, 15:30.
- 1 like
Коментар
-
Прогнози на кого ?
На какво искаш да се обзаложим, че няма да са толкова високи ? Дори твърдя, че след 6 месеца ще има все още под 4% ГПР.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Като е пасивна инвестиция защо държиш апартаменти без наематели? Нали няма занимавка?
Иначе повечето борсови инвестиции се оказаха по-добри оттогава насам, като имаш предвид че за дивидента не трябва да правиш ремонти и да търсиш наематели.
Коментар
-
Не забравяй, че тулите са относително пасивна инвестиция. Та кое подобно като усилия нещо се е представило по-добре от тях от 2016 насам ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
напротив не греша, а не искам да се радвам на капиталова някоя и друга година..иначе беше ясно, че яху-то тръгва
въпрос на разбиране е кога да кажеш - катерете без мен аз съм до тук.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.07.2022, 15:20.
Коментар
-
....Че грешиш за тулите от 2016 насам никой не се съмнява :-) Съвсем друг въпрос е че алтернативата ти е поне съпоставима, а може в даден момент и да е по-добра.
Напоследък не съм много уверен в доброто краткосрочно бъдеще на тулите у нас / предлагането е прекалено голямо и лесно се строи ново/, така че може да има и по-добри варианти на други места.
въпрос на разбиране е кога да кажеш - катерете без мен аз съм до тук.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
факт
от 2016-та пазарът на НИ в София ми е в графа 'ще дойдат пак интересни времена...евентуално'
за последните 5 години купувам само земеделска земя, защото ми харесва и защото имам някаква идея какво да правя с нея.
напоследък се замислям, че дойде ли тежка рецесия в Европа имам по-интересни локации (поне 2) да купя нещо ~150К евра
без да си кривя душата идеята ми дойде след един разговор с крети, ако, че не спира да ни храни какви балъчета сме тук
Че грешиш за тулите от 2016 насам никой не се съмнява :-) Съвсем друг въпрос е че алтернативата ти е поне съпоставима, а може в даден момент и да е по-добра.
Напоследък не съм много уверен в доброто краткосрочно бъдеще на тулите у нас / предлагането е прекалено голямо и лесно се строи ново/, така че може да има и по-добри варианти на други места.
Коментар
Коментар