Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Берти, светоните фактори май не играят в БГ. Тук цените паднаха през Май 2022 с 30% и оттогава са 2% надолу/нагоре. В България май за съшия период са с 20% нагоре. В България краша ше дойде чак като влизаме в Еврозоната. Дотогава парите на политиците ще са изпрани през балъците които взимат кредити за да платят имотите купени от политиците в кеш. Докато политиците не си изперат кинтите няма да влезнем в еврозоната. Ако имаш някакво друго обяснение защо навсякъде лихвите са високи а само в БГ ниски ще го приема.
Колкото до прането нз кой кво пере, но е факт, че принтера в бг работи на пълни обороти, на запад отдавна спря и виждаш резултата какъв е.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Далеч сме от буржоазия, ама поне не ни се налага да крадем от водата и парното на комшиите. Ама стига съм го ял, че нощеска нема да спи.
Кажи за Щатите рейджа 120-130к$ годишно ок ли е в момента, че гледах някви статистики за сходни позиции на моята и ми се видят малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Каква беше причината за последната финансова криза? Сещаш ли се?
Какво правим в момента - строим и набиваме ресурс в тухли при застаряващо население. С всяко следващо тримесечие делът на ипотеките в София (за покупка на ново жилище) става по-голям (вече е над 50%).
финансовите кризи не се случват защото обществата харчат и се развиват балансирано и предпазливо, а точно когато се харчи и задлъжнява сякаш пред нас е само лесно и хубаво бъдеще.
- 1 like
Коментар
-
Еми той малко марксист си пада. Както стана, в България ИТ-тата са новата буржоазия и са му класов враг.
Далеч сме от буржоазия, ама поне не ни се налага да крадем от водата и парното на комшиите. Ама стига съм го ял, че нощеска нема да спи.
Кажи за Щатите рейджа 120-130к$ годишно ок ли е в момента, че гледах някви статистики за сходни позиции на моята и ми се видят малко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise
Берти имах по-виско мнение за теб. Нямам намерение повече да пиша а от среща само празни приказки.
Всичко това което си писал са последствия а не причини. За н-ти път - презастрояването в крайните квартали не влияе на цените в престижните.
Дай сега един пример когато това се е случило някъде по света и причината не е била финансова криза.
Каква беше причината за последната финансова криза, която повлия даже на цените в 'престижните квартали' ? Сещаш ли се?
Какво правим в момента - строим ( в крайните квартали както се изрази ти...не в центъра) и набиваме ресурс в тухли при застаряващо население. С всяко следващо тримесечие делът на ипотеките в София (за покупка на ново жилище) става по-голям (вече е над 50%).
финансовите кризи не се случват защото обществата харчат и се развиват балансирано и предпазливо, а точно когато се харчи и задлъжнява сякаш пред нас е само лесно и хубаво бъдеще.Last edited by bertram; 03.01.2024, 22:47.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ах бъзикаме се, я пак виж офертната цена на етажчето за продан. Малко увереност не му достигна, да добави в инфото - бартер за двустаен в София, ама знае ли се.
Да не споменавам и факта, че тука у форума, редовно ни съкращава сите ИТ-та.
- 1 like
Коментар
-
Цените на имотите не се определят от търсенето и предлагането. Това не са краставици и домати на пазаро , време да се проумее а не да се дъвче една и съща дъвка с години.
Търсенето и предлагането до някъде биха играли роля при наемите ма не съвсем. Поради простата причина че имотите се смятат за инвестиционен актив подобно на акциите и златото и други такива. Като това в България е още по преекспонирано като разглеждана единствена инвестициинна възможност от населението. Практически няма значение каква е демографията и колко празни прозорци има. Докато населението си ,, спасява,, парите в имотито при глобалният бичи пазар.
Тренда ще обърне когато обърне глобалния бичи тренд както при имотите така и при акциите или крипто.
ПП Инвестицинните активи формират цикли на бум и бъст , а търсенето на логика спрямо теорията за търсене и предлагане е безсмислено.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Що го бъзикате Кавръка ? Сигурно са няколко наследници, някои може да не са в БГ ...
Да не споменавам и факта, че тука у форума, редовно ни съкращава сите ИТ-та.
- 4 Харесвания
Коментар
-
+++ за цените и продажбите.
Иначе предикшъна за Кавръчко ми е, че нищо няма да осребри, докато не дойде голямото мяу. Тогава ще го срешат хубаво, и ще го подари на някой убедителен експертен оценител, че е по-хубаво да вземеш малко, отколкото нищо.
А ЕПК-то и гледката към Витоша може евентуално да се принтира на плакат, понеже знаеш какво му е мнението за ипотечките.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Точно така е. Обаче има единични продажби в провинцията. Ако го пуснеш на средни и ниски цени, ще се продаде.
Аз ако бях на мястото на Кавръков, щях да си осребря наследството и да си купя 3-стаен ЕПК с кредит в кв. Бъкстон,
Там има много ЕПК с гледка към Витоша, просторни и панорамни.
Иначе предикшъна за Кавръчко ми е, че нищо няма да осребри, докато не дойде голямото мяу. Тогава ще го срешат хубаво, и ще го подари на някой убедителен експертен оценител, че е по-хубаво да вземеш малко, отколкото нищо.
А ЕПК-то и гледката към Витоша може евентуално да се принтира на плакат, понеже знаеш какво му е мнението за ипотечките.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
същото,
но исках да изясним детайлите
Коментар
-
е да де, аз какво казах ?
но исках да изясним детайлитепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
Та цените в читавия не винаги падат
дори би трябвало да се вдигнат при такъв сценарий
Може единия съсед да е с Ламбо другия с Жигула и си живеят с години заедно.
ако тоя с жигулата си го е купил още докато е работил в кремиковци /като баща ми/
а тоя с ламбото живее в гарсониерата при баба си - ДА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Точно така е. Обаче има единични продажби в провинцията. Ако го пуснеш на средни и ниски цени, ще се продаде.
Аз ако бях на мястото на Кавръков, щях да си осребря наследството и да си купя 3-стаен ЕПК с кредит в кв. Бъкстон,
Там има много ЕПК с гледка към Витоша, просторни и панорамни.
а в комбинация - абсурд, казал коча, като се опитали да го издоятпрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар