Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първа жилищна сграда в София, която ще има топла връзка с метрото
https://fakti.bg/imoti/861192-parva-...azka-s-metroto
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Доживяхме Имиграцията, с И, да се окаже фактор за пазара на наеми в България. Кой би повярвал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Скоро бях служебно по Самоков. Та докато чаках се заговорих с охраната на един сериозен строящ се инвестиционен комплекс от къщи, басейни, СПА, спорт и т.н. Вика работници няма. Докарали са няколкостотин узбеки и таджики. Работят като волове, много кадърни и дисциплинирани.
Кварталите около Сф масово хората преправиха всички гаражи, тавани, мазета и летни кухни и ги дават на работници. Например в Казичене не може да намериш място да спят работниците. Фирмаджия
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
в момента доста фирми наемат такива работници (в повечето случаи са общи работници за складове и подобни нискоквалифицирани дейности)
обаче с квартирите е проблем, защото като им наемат примерно един тристаен в работнически квартал и настанят 4-5 човека и без да правят хората бели - съседите от блока почват 'ааа ооо ууу талибани' и става чудо.
та работодателите са принудени да търсят алтернативи като да си организират общежития (цели сгради, по-големи къщи и тн).
по кварталите това новото трудно ще бъде заето с такива наематели и не защото няма интерес, а защото съсдедите българи са против.
Кварталите около Сф масово хората преправиха всички гаражи, тавани, мазета и летни кухни и ги дават на работници. Например в Казичене не може да намериш място да спят работниците. Фирмаджия ми се оплака, че плаща 20 лв на легло за да настани работниците си. По 4 легла в стая, гардероб, хладилник и обща баня и тоалетна на етажа. Супер спартанско.Last edited by БОНВИВАН1; 29.02.2024, 16:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
има доста посредници, които го предлагат
потърси си в нета
работници от Узбекистан, Молдова, Непал, Индия и Виетнам
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Ще съм благодарен за още инфо по този въпрос, ако някой има: разходи, заплати, специфики, законова процедура. Предвид ситуацията, въпрос на време изглежда да се обърнем към тази опция.
потърси си в нета
работници от Узбекистан, Молдова, Непал, Индия и Виетнам
ПП знам, че го правят съвсем законно. Има си изисквания за осигурен трудов договр, квартира и др. но това си е работа на фирмите, които го организират.Last edited by bertram; 29.02.2024, 16:18.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
в момента доста фирми наемат такива работници (в повечето случаи са общи работници за складове и подобни нискоквалифицирани дейности)
обаче с квартирите е проблем, защото като им наемат примерно един тристаен в работнически квартал и настанят 4-5 човека и без да правят хората бели - съседите от блока почват 'ааа ооо ууу талибани' и става чудо.
та работодателите са принудени да търсят алтернативи като да си организират общежития (цели сгради, по-големи къщи и тн).
по кварталите това новото трудно ще бъде заето с такива наематели и не защото няма интерес, а защото съсдедите българи са против.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеХодих до служба Миграция ,имали над 20% рсът в издаваните паспорти на сирийци,мароканци и подобни ,едно шефче там ми каза щели по натам във времето да вкарват и тука разни облекчения за тях за квартири и да не можеш да ги изгониш,имало натиск от Европа за тях конкретно ,така че стегайте се който има имоти ще дава ,ако не ще му се взима
по кварталите това новото трудно ще бъде заето с такива наематели и не защото няма интерес, а защото съсдедите българи са против.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
МЯУ-то ще е 2048г потвърждавам. Движението ще е нагоре! След 25 годишен мечи пазар ще в цяло чудо и голямо МЯУ. Сега това което следва не може да се нарече МЯУ защото то се използва за неочаквани ситуации, а няма нищо неочаквано в предстоящия имотен срив. По предвидим процес не е имало в новата българска история.
Коментар
-
Ходих до служба Миграция ,имали над 20% рсът в издаваните паспорти на сирийци,мароканци и подобни ,едно шефче там ми каза щели по натам във времето да вкарват и тука разни облекчения за тях за квартири и да не можеш да ги изгониш,имало натиск от Европа за тях конкретно ,така че стегайте се който има имоти ще дава ,ако не ще му се взима
- 1 like
Коментар
-
енергийно заредено - комуникативно място с кротки и тихи съседи + зеленина ... супер
Хората обичат да остават в кварталите, където са израснали, дори и на някои ни е чудно. Но при всички случаи има един начин да разберем: като стане.Last edited by direkto4eto2; 29.02.2024, 15:28.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тоава да го фиксираме на
===2049===
изглежда ми приемливо
а до тогава ще има поне 3 мяу-та и 'я камилата я камиларят'
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ааа, според мен доста от тях за се порадвали на японския климатик и на запазената кухня
То с една заплата без допълнителна работа трудно се купува апартамент в София.
Коментар
Коментар