Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Според статистиките1 на БНБ, кредитите на домакинствата (потребителски и ипотечни) не съставляват дори половината от депозитите на същите.- Депозитите на Домакинствата и НТООД са 80.831 млрд. лв. (40.8% от БВП) в края на февруари 2024 година.
- Кредитите за Домакинствата и НТООД са 39.411 млрд. лв. (19.9% от БВП) в края на февруари 2024 година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Не виждам лендлордовете да си купуват имоти на настоящите цени.
Само любителя на евтин алкохол си взе някакъв коптор "на морето" преди няколко години, ама не за "инвестиция". То неговите всичките "инвестиции" са първо фетиш за притежание, после евентуално доход.
има пари лордчето и си угажда
иначе си прав
последните 2-3 години само понижителите купуват
купуват и изчезват от тематапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
за това сме тук
всеки да споделя опит
та, казваш с всяка ракия все по-ценен ставаш
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Само не разбрах като си играч и свличаш пара от заплати, акции, крипто и прочие и си поливалентен що разкара апарта у Вазов преди да си влязъл още и ще не ковна имот който ако си вещ в имотите би трябвало да знаеш че е убежище поне. Не говоря за Бг, аз на твое място щях да съм ковнал поне 2 жилища в близост до корпорацията ВМВ в Монхен. Колкото и да ми е струвало, още преди 10 години. Ти ми търсиш по Бигла и горен Лозенец, бе я мани тез измислени локации и имоти. Играй на едро като ще играеш.
В момента цените в немско продължават да се сриват. Тук никой не тегли кредити и не купува сляпо като Ганьо, всеки си прави сметката до стотинка. Заради очертаващата се сериозна икономическа криза дори свалянето на лихвите няма да помогне. Цените са както преди ковид-а вече и ще продължават да падат. От Бундесбанк до брокеразин - всичко живо говори за най-спекулативния имотен балон за послендите 50 години, който вече се е спукал.
Вие продължавайте да си мислите, че вселената се върти около България и че няма да ви засегне вълната. Мижави сте, мижави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
е, то е нещо като 40+ годишни квартиранти да ми разясняват нещата по покупки и управление на ни.
Само любителя на евтин алкохол си взе някакъв коптор "на морето" преди няколко години, ама не за "инвестиция". То неговите всичките "инвестиции" са първо фетиш за притежание, после евентуално доход.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
напълно е в реда на нещата, когато си на 2-3-4 ракии и смяташ колко цифрен си
всеки да споделя опит
та, казваш с всяка ракия все по-ценен ставашпрепоръка е
Коментар
-
20 годишен брокер ти разяснява нещата от живота, безценно.препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
20 годишен брокер ти разяснява нещата от живота, безценно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Само не разбрах като си играч и свличаш пара от заплати, акции, крипто и прочие и си поливалентен що разкара апарта у Вазов преди да си влязъл още и ще не ковна имот който ако си вещ в имотите би трябвало да знаеш че е убежище поне. Не говоря за Бг, аз на твое място щях да съм ковнал поне 2 жилища в близост до корпорацията ВМВ в Монхен. Колкото и да ми е струвало, още преди 10 години. Ти ми търсиш по Бигла и горен Лозенец, бе я мани тез измислени локации и имоти. Играй на едро като ще играеш.
дето го купи доверения адвокат и го ремонтиораха приятелите му, дето уж трябваше после да живеят в него
аз обаче се опасявам, че и там и тук, ковването става с пари и май, май няма да има коване в тоя живот
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеhttps://www.facebook.com/share/r/yhi...?s=yWDuG2&fs=e
Недвижими имоти, най-върховното богатство в света.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
В 21-ви век да не осигуриш на хората климатик?!
Аз лятото без климатик не мога. Да се пържа, да мухлясвам, и да плувам в пот цяло лято заради някакъв дядка-хазаин с пенсионерски разбирания. Няма да стане.
Хубавото е, че в децката екстри като климатик са включени безплатно.Last edited by kinyalo; 27.03.2024, 09:45.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
вие съвсем "с трици маймуни"
климатикът не е лошо нещо - подобрение е.
ще се прежали за първия, но после като питат има ли - има.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Точно така. Моите са тези долу. Целта ми беше като цяло експозиция в цял свят и малко диверсификация спрямо доставчика (някои се припокриват, но са с различен доставчик).
Включих естесвено Small Caps и Emerging Markets.
Целта ми беше 55% USA, 20% Европа, 10% Япония,15% Други. В момента естествено пропорциите са други и си трябва ребалансиране постоянно, което постигам чрез покупките всеки месец.
Иначе отделните акции не ги броим, там имам отделни портфейли, общо към 40 различни акции, като съотн. фондове/акции ми е 60/40.
Отделно ДЦК и корпоративни ЦК, към момента 15% от всичко.
Отделно физическо злато 5%.
Отделно Крипто 2%.
ЕТФ-и:
Region Anteil Curr ISIN Anbieter Type Repl Name TER North America 10,00% USD IE00BK5BQW10 Vanguard Accumulating Full Vanguard FTSE North America UCITS ETF Accumulating 0,10 North America USA 10,00% USD IE00B5BMR087 iShares Accumulating Full iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 0,07 North America USA 10,00% USD IE00BJ0KDR00 Xtrackers Accumulating Full Xtrackers MSCI USA UCITS ETF 1C 0,07 Europe 10,00% EUR LU0908500753 Amundi Accumulating Full Lyxor Core STOXX Europe 600 (DR) UCITS ETF Acc 0,07 Emerging Markets 10,00% USD IE00BKM4GZ66 iShares Accumulating Sampling iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (Acc) 0,18 Asia Pacific excl. Japan 5,00% USD IE00BK5BQZ41 Vanguard Accumulating Full Vanguard FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF (USD) Accumulating 0,15 Asia Pacific Japan 5,00% USD IE00B4L5YX21 iShares Accumulating Sampling iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF 0,15 World 10,00% USD IE00BF4RFH31 iShares Accumulating Sampling iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF 0,35 World 15,00% USD IE00BJ0KDQ92 Xtrackers Accumulating Sampling Xtrackers MSCI World UCITS ETF 1C 0,19 World 15,00% USD IE00BK5BQV03 Vanguard Accumulating Sampling Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF Acc 0,12 Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар