Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
лордчето скубе 10-20% от борсите с личния си капитал
защо да не вземе потребителски на 4% гпр и да удвои на капиталова за 2-3 години
ти май си бягал от часовете в унссLast edited by nradev1111; 28.03.2024, 07:11.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Мене висшето образование на детето ми излезе колкото една от твоите маломерки.Казвал съм го отдавна>Никаква делема не съм имал. възврашаемостта е над 100% на година.Вече 11 години работи софтуерен инженер за голяма американска корпорация.Само бонуса за миналата година му е 95 000 лева.
баща му да не се сниска ами да ни събере на масапрепоръка е
- 5 Харесвания
Коментар
-
признай си, че и ти си бил в тая дилема
двустайка в твоя вход или джобни за следването
- 1 like
Коментар
-
лордчето скубе 10-20% от борсите с личния си капитал
ти май си бягал от часовете в унсс
А "капиталовата" е само в повишителските глави. Докато не разкараш кофтора и не реализираш печалбата, тази капиталова е точно -100% (минус 100%, т.е. загробени пари в ненужен кофтор).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като има пари защо взема некакви дребни потребителски кредити. Аз ако кандидаствам за 30 000 лв няма да казвам на никой ,зашото си е за срам
ти май си бягал от часовете в унсспрепоръка е
Коментар
-
скъпо е
има пари лордчето и си угажда
иначе си прав
последните 2-3 години само понижителите купуват
купуват и изчезват от темата
- 1 like
Коментар
-
Ганьо е прост .Вместо да инвестира в образованието на детето ,където възврашаемостта е над 100% годишно той му купува двустаен панел.
двустайка в твоя вход или джобни за следванетопрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеСпоред статистиките1 на БНБ, кредитите на домакинствата (потребителски и ипотечни) не съставляват дори половината от депозитите на същите.- Депозитите на Домакинствата и НТООД са 80.831 млрд. лв. (40.8% от БВП) в края на февруари 2024 година.
- Кредитите за Домакинствата и НТООД са 39.411 млрд. лв. (19.9% от БВП) в края на февруари 2024 година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Къде са тези 70% за лично, след като няма кьорав човек в България без 2-3 наследствени кофтора?
По-скоро се купува за внуци и правнуци (даже и неродени такива), щото бедните дечица нямало да могат да си купят сами след като се изравним по цени с Манхатън до няколко години...
Типично по Ганьовски.Last edited by nradev1111; 27.03.2024, 12:50.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
евтините ипотеки с дълъг срок и ниска начална (!) лихва
няма по-лесно изхарчени пари от тези на кредит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Добре де, кой подпира пазара в момента, тука само тарикати?
няма по-лесно изхарчени пари от тези на кредит
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
ако се вярва на уни муни, бгмамите го подпират
форума сме шепа хора
но като гледам колко строежи има започнати само в младостите,
явно имат купувачи и на тия цени
пп това е откъс от статия в друга медия.
"Haй-чecтo cpeщaният пpoфил ĸyпyвaчи ca зa жилищни имoти c цeл личнo пoлзвaнe и живeeнe, тoвa ca нaд 70% oт yчacтницитe нa пaзapa. Πpи тяx пoĸyпĸaтa e eмoциoнaлнa и чecтo пъpвичнитe пapaмeтpи нa тъpceнeтo пpeтъpпявaт пpoмeни.
Дpyг тип ĸyпyвaчи, ĸoитo cpeщaмe днec ca cпeĸyлaтивнитe тaĸивa, тe paзпoлaгaт c ĸaпитaл и тъpcят cдeлĸa, в ĸoятo дa ĸyпят имoт в paнeн или нaчaлeн eтaп нa cтpoитeлcтвo и дa нaпpaвят мeждy 20 и 30% пeчaлбa в paмĸитe нa 2 гoдини oт пoĸyпĸaтa дo пpeпpoдaжбaтa нa тaĸъв имoт", oбoбщи Цвeтeлин Ивaнoв.
"Tpeти вид ĸyпyвaчи ca тeзи, ĸoитo нaмиpaт cигypнocт в имoтитe и глeдaт нa тяx ĸaтo yбeжищe нa cpeдcтвaтa cи и вмecтo инфлaциятa дa "изяждa" чacт oт cпecтявaниятa им, тe ĸyпyвaт имoти, нaй-чecтo c цeл oтдaвaнe пoд нaeм и тъpcят мeждy 4 и 6% дoxoднocт нa нaпpaвeнaтa инвecтиция", пoдчepтa Цвeтeлин Ивaнoв
мисля, че има резон, като според мен, частта на спекулантите е ограничена до тесен кръг хора, близки до инвеститора и разполагащи със свободен кеш.
при 70% за лично и да допуснем 10% за спасяване на кеша + относително малкия /спрямо другите страни/ % на покупките с ипотеки, не очаквам да видим естествен спад в цените на имотиту.
бъртрам да ме поправи, защото той знае всичко
По-скоро се купува за внуци и правнуци (даже и неродени такива), щото бедните дечица нямало да могат да си купят сами след като се изравним по цени с Манхатън до няколко години...
Типично по Ганьовски.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Добре де, кой подпира пазара в момента, тука само тарикати?
форума сме шепа хора
но като гледам колко строежи има започнати само в младостите,
явно имат купувачи и на тия цени
пп това е откъс от статия в друга медия.
"Haй-чecтo cpeщaният пpoфил ĸyпyвaчи ca зa жилищни имoти c цeл личнo пoлзвaнe и живeeнe, тoвa ca нaд 70% oт yчacтницитe нa пaзapa. Πpи тяx пoĸyпĸaтa e eмoциoнaлнa и чecтo пъpвичнитe пapaмeтpи нa тъpceнeтo пpeтъpпявaт пpoмeни.
Дpyг тип ĸyпyвaчи, ĸoитo cpeщaмe днec ca cпeĸyлaтивнитe тaĸивa, тe paзпoлaгaт c ĸaпитaл и тъpcят cдeлĸa, в ĸoятo дa ĸyпят имoт в paнeн или нaчaлeн eтaп нa cтpoитeлcтвo и дa нaпpaвят мeждy 20 и 30% пeчaлбa в paмĸитe нa 2 гoдини oт пoĸyпĸaтa дo пpeпpoдaжбaтa нa тaĸъв имoт", oбoбщи Цвeтeлин Ивaнoв.
"Tpeти вид ĸyпyвaчи ca тeзи, ĸoитo нaмиpaт cигypнocт в имoтитe и глeдaт нa тяx ĸaтo yбeжищe нa cpeдcтвaтa cи и вмecтo инфлaциятa дa "изяждa" чacт oт cпecтявaниятa им, тe ĸyпyвaт имoти, нaй-чecтo c цeл oтдaвaнe пoд нaeм и тъpcят мeждy 4 и 6% дoxoднocт нa нaпpaвeнaтa инвecтиция", пoдчepтa Цвeтeлин Ивaнoв
мисля, че има резон, като според мен, частта на спекулантите е ограничена до тесен кръг хора, близки до инвеститора и разполагащи със свободен кеш.
при 70% за лично и да допуснем 10% за спасяване на кеша + относително малкия /спрямо другите страни/ % на покупките с ипотеки, не очаквам да видим естествен спад в цените на имотиту.
бъртрам да ме поправи, защото той знае всичко
Last edited by ratten; 27.03.2024, 12:10.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
няма и да се сетиш
те са само по даване на акъл, не са по покупките
Коментар
Коментар