IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И най оптимистичните прогнози са ,че в Еврозоната няма да се влезе по рано от 5-7 г...И за мен 1,40 е много , но пазара решава, а и дадоха 7ст. дивидент- догодина ще е 8-9ст..Лошото е, че няма много качествени компании на БФБ..
    Last edited by Kiro; 10.06.2017, 23:11.

Коментар

• Аз лично съм съгласен, че Елана са напълно незаслужено на плюс 40...но това е лично мнение. Предпочитам Атера и заради Карол като УД. За мен Елана са скръб , а като видиш резултатите на фондовете им може да се изненадаш, че има още и такива дето са им клиенти. Слушах един експерт който коментира, че влизането в еврозоната ще свали драстично лихвите поне до около 2% и това ми се вижда реално.Да не забравяме, че преди 2-3 години лихви от 12-14% бяха изгодни за кредитите, а днес са само по кредитните карти. Така, че даването на заем на средства ще става все по трудно и ще има по-голяма конкуренция. Лично мнение и затова предпочитам Атера, струва ми се подценена и с переспектива.Надявам се да позная поне за 3-5 години переспектива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Едва ли ще фалира..Този бизнес си върви..Крият печалби- изучиха се и те..
        сигурно си прав - не ги следя отдавна. И все пак компания финансираща покупка на земя с марж 5% или притежаваща 200К дка лапаща и ренти и продаваща когато може на печалба? Май второто е по-добра инвестиция, други мнения?

Коментар

• Едва ли ще фалира..Този бизнес си върви..Крият печалби- изучиха се и те..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            За дивиденти- Жабите, колкото и да са прехвалени от Импето- редовно дават..Имам малко..
            абе дават ама компания май замира

Коментар

• За дивиденти- Жабите, колкото и да са прехвалени от Импето- редовно дават..Имам малко..

Коментар

• благодаря за мненията!
                Чисто финансово АТЕРА ми изглежда по-изгодна и подценена. Агрото с какво заслужи +40% при положение че дава кредити с марж 4-5%?
                Но и двете са дивидентни алтернативи, ако скоро мързеливците от БФБ не пуснат някой/я дивидентна компания/етф от Франкфурт то ще се възползвам.

Коментар

• Имам и от двете- за мен са еднакви възможности.Разбира се повече имам от АТЕРА.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Здравейте,
                    искам да попитам инвестиращите тук разглеждат ли Елана Агро като близка алтернатива? Има прилики и разлики между двете компании и всички ги знаем +, а може би и минус на Еланци е че ползват лост и това им дава замах. Просто се замислих, че на БФБ не останаха дивидентни алтернативи освен 3те основни адсиц(АТЕРА, СФИ и БРЕФ) и чак се чудя къде човек търсещ добри дивиденти би купувал.

п.п. имам 100бр.
                    п.п.п. Импе говоря за БФБ
                    Аз лично имам от двете компании, като Елана ми е с малко по-голяма тежест, но като цяло не са ми в топ5. Предпочитам офисно насочените компании като СФИ и ФНИБ. През последните месец два си допълвах във ФНИБ, и очаквам известен ръст в цената, които засега не се случва. Иначе и при Атера и при Елана агрокредит потенциал има, но той е по-скоро за редовен дивидент, отколкото за ръст в цената. Разбира се това са мои мнения и разсъждения и няма никаква гаранция че нещата ще се случат по този начин. Успех на всички инвестиращи.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Здравейте,
                      искам да попитам инвестиращите тук разглеждат ли Елана Агро като близка алтернатива? Има прилики и разлики между двете компании и всички ги знаем +, а може би и минус на Еланци е че ползват лост и това им дава замах. Просто се замислих, че на БФБ не останаха дивидентни алтернативи освен 3те основни адсиц(АТЕРА, СФИ и БРЕФ) и чак се чудя къде човек търсещ добри дивиденти би купувал.

п.п. имам 100бр.
                      п.п.п. Импе говоря за БФБ

Коментар

• може би пропускам, че май месец е от 31 дена

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Това е дата на сътълмент, а с право на дивидент са тъгуваните в петък 09,06, !!!
                          дата на право на дивидент имат акционерите притежатели на акции 14 дена след ОС, което бе на 30.05. т.е. 14. 06 изваждаме 2 дена за сетълмент и получавам 12.06.

Не е ли така?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

12.06.
                            Това е дата на сътълмент, а с право на дивидент са тъгуваните в петък 09,06, !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fordi
                              До коя дата купувайки акции,имаш право на дивидент за 2016?
                              9 юни вкл.

Коментар

• Първоначално изпратено от fordi
                                До коя дата купувайки акции,имаш право на дивидент за 2016?
                                12.06.

Коментар

Working...
                                X