Испания нареди на големи собственици на имоти да намалят наемите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Естествено,че всеки лев ,който не е похарчен е спестен.Дори и много пари да имаш ,пак би могъл да ги похарчиш за по-добър живот,вместо да ги спестяваш.Или пък тези пари биха могли да се изхарчат за отглеждане на повече деца.Вместо да се набият 200 бона в тухли,с тези пари биха могли да се отгледат още две деца или дори и повече.Еди Мърфи и Мел Гибсън имат по 9 деца.Които не са лишени от нищо.На света няма нищо по-ценно от децата.Естествено е глупаво да правиш много деца,когато ще ги обречеш на мизерия.Но пък ако човек е заможен,също е глупаво да си набие парите в банка или тухли,вместо да ги даде за отглеждане на деца.Какво ще направи човек със свободните си средства обаче си е негова лична работа и ако иска ще прави много деца или ще си купува тухли.Това си е негова лична работа и повярвай никой не може да го съди !!!
Харесва ми ,че има хора като теб на много хора ще са нужни наематели
Коментар
-
Тези разсъждения биха били верни ако на пазара на имоти купувачи са само хора,които купуват жилища,за да живеят в тях.Само че голяма част от купувачите ги купуват с цел инвестиция.Затова и 25 процента от жилищата в София са необитаеми.Като видят,че цените се понижават такива хора ще спрат да купуват,защото реално нямат нужда от жилища.Освен това на пазара ще излязат много жилища,защото ще искат да си избият инвестицията или поне част от нея.
Коментар
-
Естествено,че всеки лев ,който не е похарчен е спестен.Дори и много пари да имаш ,пак би могъл да ги похарчиш за по-добър живот,вместо да ги спестяваш.Или пък тези пари биха могли да се изхарчат за отглеждане на повече деца.Вместо да се набият 200 бона в тухли,с тези пари биха могли да се отгледат още две деца или дори и повече.Еди Мърфи и Мел Гибсън имат по 9 деца.Които не са лишени от нищо.На света няма нищо по-ценно от децата.Естествено е глупаво да правиш много деца,когато ще ги обречеш на мизерия.Но пък ако човек е заможен,също е глупаво да си набие парите в банка или тухли,вместо да ги даде за отглеждане на деца.
Но в България до сега това беше неприложимо, заради икономическите сътресения от преди 20-30 г. И спестяванията на масовият българин бяха стопени и ограбени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Предполагам си млад и предната криза 2008-а година, когато банките даваха по 12% лихва на депозит и искаха по 20-30%+ за потребителски кредит не си бил още активен участник в пазарната икономика.
А недай си Боже да ти се разболее дете или ти да изпаднеш във временна неработоспособност само за 2-3 месеца.
Коментар
-
Не съм млад.На 45 години съм.2008г теглих потребителски кредит от 30 хиляди лева и лихвата беше около 8 пргоцента.Не си спомням точно колко беше,но със сигурност беше под 10 процента.Лихва на депозит от 12 процента даваше само КТБ.В другите банки през 2008г лихвите по депозитите бяха по 5-6 процента максимум.И като ми се разболее дете,да не би с пари да го излекувам?Здравеопазването в България е безплатно,а в случаите,когато се налага скъпо лечение в чужбина не винаги е гаранция,че ще е успешно.И Стив Джобс бе милиардер,пък парите не го спасиха.Това е някаква фалшива илюзия.
Не искам да спорим, радвам се, че има хора като тебе, не може всички да са спестители, системата е балансирана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Никъде не съм написала думата "спестяване" ! Никъде не съм написала и думата "лишение" ! Така ,че определено бъркаш или се разминаваме много драстично в това което пишем
Ако се купува жилище,в което ще живее детето като порасне е добре.Ама в противен случай не виждам никаква логика да се купува жилище,което няма да се ползва.
Човек е смъртен-и след смъртта единственото ,което оставя след себе си са децата Тухлите и парите в гроба никой не ги е занесъл.
Имам такъв познат с много имоти.И има само една дъщеря,която вече мина 40 години и надали ще има деца.Ами надали е много щастлив сега с многото имоти.Вместо да прави деца,е купувал имоти.Да са му честити.Гледа куче и котка,вместо внуци.Моите родители са построили само една къща,пък имат пет внуци.И съм сигурен,че изобщо не съжаляват.Last edited by mirodes; 01.04.2020, 10:48.
Коментар
-
Предполагам си млад и предната криза 2008-а година, когато банките даваха по 12% лихва на депозит и искаха по 20-30%+ за потребителски кредит не си бил още активен участник в пазарната икономика.
А недай си Боже да ти се разболее дете или ти да изпаднеш във временна неработоспособност само за 2-3 месеца.
Коментар
-
Тук нещата опират и до психология.Аз разсъждавам от моя гледна точка-защо изобщо е необходимо човек да има спестявания.Аз лично нямам никакви спестявания ,въпреки че доста пари са минали през ръцете и каквото съм изкарал съм го вложил в къщата си или за комфортен живот за мен или семейството ми.Не виждам смисъл човек да лишава себе си и децата си от неща,които би могъл да си позволи,за да пести пари.
Та няма как да вляза в умът на хора,които пестят пари.Така че напълно е възможно да не съм прав.По принцип недвижимият имот е най-ценното нещо за българина,светая светих.Тая нагласа никога няма да я разбера.
Коментар
-
Един живот живеем.Човек е крехко същество и всеки ден може да ни е последен.А дори и да доживеем до дълбока старост каква полза като на 70 -80 години имам спестявания или вложения.Най-хубавите години са минали и вместо да съм ги изживял комфортно,бих се лишавал от неща,които бих могъл да си позволя.Хайде няма нужда да съм като немски пенсионер,който цял живот пести и на 70 години тръгва да се забавлява.
Колкото до кредити-имам потребителски кредит,но от банка.Не съм глупав,та да плащам високи лихви на тези с бързите кредити.
Коментар
-
Ти си мечтата на кредитора
Винаги съм се чудил и ония с бързите кредити на кого дават. Не, че точно на теб, но на хора с подобно мислене.
Колкото до кредити-имам потребителски кредит,но от банка.Не съм глупав,та да плащам високи лихви на тези с бързите кредити.
И ипотечен кредит също никога не бих взел,та при невъзможност да си плащам вноските и да ми вземат жилището.Това е не по-малко глупаво от това да вземеш бърз кредит.Last edited by mirodes; 01.04.2020, 10:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
Ама аз и на 250000 евро нещо качествените имоти при надутия пазар пак нещо не ги видях... явно просто няма такива - дупка до дупкатаРазликата е, че поне сега ще секне кранчето на мързеливата брокерска пасмина.
Е, ако искате да живеете с/у "Обединението прави силата", ясно е, че няма как.
Хубавото е, че безумието 1000Е/кв.м панел за ремонт няма да го има.
Коментар
-
Тук нещата опират и до психология.Аз разсъждавам от моя гледна точка-защо изобщо е необходимо човек да има спестявания.Аз лично нямам никакви спестявания ,въпреки че доста пари са минали през ръцете и каквото съм изкарал съм го вложил в къщата си или за комфортен живот за мен или семейството ми.Не виждам смисъл човек да лишава себе си и децата си от неща,които би могъл да си позволи,за да пести пари.
Та няма как да вляза в умът на хора,които пестят пари.Така че напълно е възможно да не съм прав.По принцип недвижимият имот е най-ценното нещо за българина,светая светих.Тая нагласа никога няма да я разбера.
Винаги съм се чудил и ония с бързите кредити на кого дават. Не, че точно на теб, но на хора с подобно мислене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Това би било вярно само ако тези инвестиции са направени без ясна представа защо и къде,а ако са направени и с кредит работата е ясна.При положение ,че са направени за да не стоят парите в банката или с готови средства картинката се променя коренно.Притеснявам ли се от това да ми стоят парите в банката отново ще си купя НИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар