IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

А дали е така кой да ни каже.Аз познавах един такъв построил цяла прогимназия.Три етажа по 120 квадрата плюс тавански...В момента никой не живее.Първо почина зет му голям пич и бохем беше и беше приведен зет тоя му внук порастна ожени се и живее на жена си в апартамента..Дъщеря му отиде на мъжа си в апартамента...и втория етаж се изпразни После жена му умра а след година и той.Първият етаж и той опустя.На синът му децата едното се ожени в София а другото е в Германия.Синът му и снаха му си купиха апартамент и се махнаха.Са тоя палат стои като паметник на глупостта и се руши.Не могат и да го продадат..Според мен близки роднини не трябва да живеят на едно място.Да родителите искат ама живота доказа обратното....Две семейства под един покрив в днешният свят не могат да живеят
    Всички са така - нали аз такава взех. И моята като пукна ще е така безлюдна. Ама си начесах крастата че сърби
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Голяма част от жилищата са закупени от емигранти,чийто деца живеят в чужбина и надали ще се върнат в България.Характерното за имотите е,че има много жилища,които нито се продават,нито отдават под наем.Или се продават на много високи цени и на практика са непродаваеми.
      Според изследване на Световната банка 25 процента от жилищата в София са необитаеми.Разбирам хора като вас,които отдават жилища под наем-това си е бизнес.Но не мога да разбера тези,които купуват жилища ,без да са им нужни и нито ги дават под наем,нито ги продават.Именно такива изкривяват пазара на жилища.
      О ще се върнат нищо че не ги искаме тука.Ще се върнат голи боси гладни болни и както казва моя приятел Венко от Папурково и прости..Всеки ден ги дават по телевизията как плачат и чакат да отворят границите.....В това не се съмнявай

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

А дали е така кой да ни каже.Аз познавах един такъв построил цяла прогимназия.Три етажа по 120 квадрата плюс тавански...В момента никой не живее.Първо почина зет му голям пич и бохем беше и беше приведен зет тоя му внук порастна ожени се и живее на жена си в апартамента..Дъщеря му отиде на мъжа си в апартамента...и втория етаж се изпразни После жена му умра а след година и той.Първият етаж и той опустя.На синът му децата едното се ожени в София а другото е в Германия.Синът му и снаха му си купиха апартамент и се махнаха.Са тоя палат стои като паметник на глупостта и се руши.Не могат и да го продадат..Според мен близки роднини не трябва да живеят на едно място.Да родителите искат ама живота доказа обратното....Две семейства под един покрив в днешният свят не могат да живеят
        Нямам предвид да живеят няколко семейства в едно домакинство.А всяко да живее на отделен етаж в отделно домакинство.По-добре ли е да живееш в някоя кооперация с чужди хора,вместо с най-близките си?Сигурно 90 процента от хората в градовете не живеят в самостоятелна къща.По-добре съседи да са братята или сестрите ти в такъв случай.
        Естествено най-добре е да се построи отделна къща за всяко дете.Ама сумата за три къщи,ще е в пъти повече,отколкото да се построи една триетажна къща.Всичко зависи и от финансовите възможности.
        А къщата,която описвате,е идентична с тази,в която живея.Само дето в нея живеем 9 човека-петчленното ми семейство,и на другите етажи са родителите ми и братът на майка ми с жена му,които са бездетни.Мога да ви кажа,че ни оказват огромна помощ при отглеждането на децата.Ако са чужди хора не биха ни помагали.
        Last edited by mirodes; 01.04.2020, 11:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Прекрасно ! Сега разбра ли защо има свободни апартаменти ?! Всеки гледа да подсигури децата си и като за начало ги изучава и им купува жилища Накрая ще започнем да се разбираме
          Голяма част от жилищата са закупени от емигранти,чийто деца живеят в чужбина и надали ще се върнат в България.Характерното за имотите е,че има много жилища,които нито се продават,нито отдават под наем.Или се продават на много високи цени и на практика са непродаваеми.
          Според изследване на Световната банка 25 процента от жилищата в София са необитаеми.Разбирам хора като вас,които отдават жилища под наем-това си е бизнес.Но не мога да разбера тези,които купуват жилища ,без да са им нужни и нито ги дават под наем,нито ги продават.Именно такива изкривяват пазара на жилища.

Коментар

Естествено всеки си управлява живота.Изказвам мое мнение.Няма да имам повече от три деца,защото минах вече възрастта за правене на деца.Или по-скоро съпругата ми я мина.Но и за трите ми деца има осигурено жилище като пораснат.Живея в триетажна къща,като всеки етаж е самостоятелен.А и тъщата живее сама в апартамент,така че докато пораснат децата ще има жилище за всичките три.

Коментар

• Купувайте, купувайте, те скоро имотите ви ще се използват за полеви болници на хора в безпомощно състояние, и складове за съхранение на консерви, бутуши, въжета, медицински материали, гориво, питейна вода..

Явно още не може да осъзнаете какво идва, но скоро ще разберете и ще останете огорчени!

Положителното от цялата работа е, че смрадливият ес окончателно ще се разпадне !

Коментар

Естествено всеки си управлява живота.Изказвам мое мнение.Няма да имам повече от три деца,защото минах вече възрастта за правене на деца.Или по-скоро съпругата ми я мина.Но и за трите ми деца има осигурено жилище като пораснат.Живея в триетажна къща,като всеки етаж е самостоятелен.А и тъщата живее сама в апартамент,така че докато пораснат децата ще има жилище за всичките три.
                Прекрасно ! Сега разбра ли защо има свободни апартаменти ?! Всеки гледа да подсигури децата си и като за начало ги изучава и им купува жилища Накрая ще започнем да се разбираме

Коментар

Радвам се,че мислиш да имаш повече от три деца Какво ще направи човек със свободните си средства обаче си е негова лична работа и ако иска ще прави много деца или ще си купува тухли.Това си е негова лична работа и повярвай никой не може да го съди !!!
                  Харесва ми ,че има хора като теб на много хора ще са нужни наематели

Коментар

• Испания нареди на големи собственици на имоти да намалят наемите

Коментар

Естествено,че всеки лев ,който не е похарчен е спестен.Дори и много пари да имаш ,пак би могъл да ги похарчиш за по-добър живот,вместо да ги спестяваш.Или пък тези пари биха могли да се изхарчат за отглеждане на повече деца.Вместо да се набият 200 бона в тухли,с тези пари биха могли да се отгледат още две деца или дори и повече.Еди Мърфи и Мел Гибсън имат по 9 деца.Които не са лишени от нищо.На света няма нищо по-ценно от децата.Естествено е глупаво да правиш много деца,когато ще ги обречеш на мизерия.Но пък ако човек е заможен,също е глупаво да си набие парите в банка или тухли,вместо да ги даде за отглеждане на деца.
                      Радвам се,че мислиш да имаш повече от три деца Какво ще направи човек със свободните си средства обаче си е негова лична работа и ако иска ще прави много деца или ще си купува тухли.Това си е негова лична работа и повярвай никой не може да го съди !!!
                      Харесва ми ,че има хора като теб на много хора ще са нужни наематели

Коментар

Тези разсъждения биха били верни ако на пазара на имоти купувачи са само хора,които купуват жилища,за да живеят в тях.Само че голяма част от купувачите ги купуват с цел инвестиция.Затова и 25 процента от жилищата в София са необитаеми.Като видят,че цените се понижават такива хора ще спрат да купуват,защото реално нямат нужда от жилища.Освен това на пазара ще излязат много жилища,защото ще искат да си избият инвестицията или поне част от нея.
                        То и преди 10г имаше такива теории ама живота друго показа.И сега няма да имоти за без пари..

Коментар

Естествено,че всеки лев ,който не е похарчен е спестен.Дори и много пари да имаш ,пак би могъл да ги похарчиш за по-добър живот,вместо да ги спестяваш.Или пък тези пари биха могли да се изхарчат за отглеждане на повече деца.Вместо да се набият 200 бона в тухли,с тези пари биха могли да се отгледат още две деца или дори и повече.Еди Мърфи и Мел Гибсън имат по 9 деца.Които не са лишени от нищо.На света няма нищо по-ценно от децата.Естествено е глупаво да правиш много деца,когато ще ги обречеш на мизерия.Но пък ако човек е заможен,също е глупаво да си набие парите в банка или тухли,вместо да ги даде за отглеждане на деца.
                          Така е, обаче според мен е много яко, един ден детето ти като завърши висше, и за завършването да му купиш хубава кола или 30% от стойността на апартамент. Да се отдели и да си го изплаща с новата работа.

Но в България до сега това беше неприложимо, заради икономическите сътресения от преди 20-30 г. И спестяванията на масовият българин бяха стопени и ограбени.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Предполагам си млад и предната криза 2008-а година, когато банките даваха по 12% лихва на депозит и искаха по 20-30%+ за потребителски кредит не си бил още активен участник в пазарната икономика.
                            А недай си Боже да ти се разболее дете или ти да изпаднеш във временна неработоспособност само за 2-3 месеца.
                            Цифричките ти са много завишени,ама много.

Коментар

Не съм млад.На 45 години съм.2008г теглих потребителски кредит от 30 хиляди лева и лихвата беше около 8 пргоцента.Не си спомням точно колко беше,но със сигурност беше под 10 процента.Лихва на депозит от 12 процента даваше само КТБ.В другите банки през 2008г лихвите по депозитите бяха по 5-6 процента максимум.И като ми се разболее дете,да не би с пари да го излекувам?Здравеопазването в България е безплатно,а в случаите,когато се налага скъпо лечение в чужбина не винаги е гаранция,че ще е успешно.И Стив Джобс бе милиардер,пък парите не го спасиха.Това е някаква фалшива илюзия.
                              2008а може и да си успял , но 2009 вече не е било възможно. В пиреус и пиб имаха огромни лихви. В пиреус имаше 3 годишен депозит с 11,11,5,12 % лихва на година по спомен.

Не искам да спорим, радвам се, че има хора като тебе, не може всички да са спестители, системата е балансирана.

Коментар

Никъде не съм написала думата "спестяване" ! Никъде не съм написала и думата "лишение" ! Така ,че определено бъркаш или се разминаваме много драстично в това което пишем
                                Ако се купува жилище,в което ще живее детето като порасне е добре.Ама в противен случай не виждам никаква логика да се купува жилище,което няма да се ползва.
                                Човек е смъртен-и след смъртта единственото ,което оставя след себе си са децата Тухлите и парите в гроба никой не ги е занесъл.
                                Имам такъв познат с много имоти.И има само една дъщеря,която вече мина 40 години и надали ще има деца.Ами надали е много щастлив сега с многото имоти.Вместо да прави деца,е купувал имоти.Да са му честити.Гледа куче и котка,вместо внуци.Моите родители са построили само една къща,пък имат пет внуци.И съм сигурен,че изобщо не съжаляват.
                                Last edited by mirodes; 01.04.2020, 10:48.

Коментар

Working...
                                X