Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеПрез вековете златото е преживяло много технологични революции. Даже самото злато е преминало през технологични промени и днес съществува както във физическа форма, така и в дигитална форма, давайки право на избор кой как да го притежава. Тази непреходност е постигната, защото златото е останало в общественото съзнание като "класически пари", въпреки че е изгубило някои свои функции (например вече на практика нито е разменно средство, нито е разчетно средство, нито измерва стойност).
Не знам защо точно биткойнът (или друг криптоактив) трябва да се окаже неговият заместник.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
41500-42000 е следващия support level, ако не удържи настоящите нива. Сложи тамНай-големия ми недостатък на мен е алчността, можех да си купя на 45 да направя едни не лоши проценти, ама аз искам повече, съответно - патладжан
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Преди златото е била солта, преди това е било месото. Не е ли време да го сменяме златото?! Предполагам при всяка смяна, старите поколения са си държели на старото.
Между другото солта е много ценна, от това колко сол ще сложиш, зависи каква ще стане манджата... а я сега си представи колко безвкусно ще бъде без сол. Да в днешно време всички сме забравили колко всъщност ценна е солта, защото я има във всеки магазин. От месото даже някои хора се отказват да го ядат, но някога е било по-ценно от златото.
Общо взето мисълта ми е, че на всяко нещо му идва края, ще му дойде края и на златото. Не че ще изчезне, напротив ще го има, но няма да се оценява по този начин.
В момента нашата цивилизация търпи тотална трансформация, нормално е да започнат да се сменят и ценностите. Трансформацията към все по голяма дигитализация ще продължи и криптовалутите са част от всичко това.
Не бих се учудил след няколко години да имаме "дигитално месо", в някоя игра, което да струва повече от килограм "истинско месо".
Между другото все още се учудвам, че ти като математик не ги осъзнаваш тези неща.... Математиката е едновременно абсолютно абстрактна и безценна. Без математика, не може да съществува цивилизация. Максимума който може да съществува без математика, са някакви примитивни племена...
Не знам защо точно биткойнът (или друг криптоактив) трябва да се окаже неговият заместник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Все пак трябва да се прави разлика между някаква пропаднала по принцип нищо не струваща компанийка и Биткойн.
Мисля че тия с "червените очички", си направиха нещо като "преброяване" да се видят имат ли подкрепя нямат ли... явно имат.
Преди златото е била солта, преди това е било месото. Не е ли време да го сменяме златото?! Предполагам при всяка смяна, старите поколения са си държели на старото.
Между другото солта е много ценна, от това колко сол ще сложиш, зависи каква ще стане манджата... а я сега си представи колко безвкусно ще бъде без сол. Да в днешно време всички сме забравили колко всъщност ценна е солта, защото я има във всеки магазин. От месото даже някои хора се отказват да го ядат, но някога е било по-ценно от златото.
Общо взето мисълта ми е, че на всяко нещо му идва края, ще му дойде края и на златото. Не че ще изчезне, напротив ще го има, но няма да се оценява по този начин.
В момента нашата цивилизация търпи тотална трансформация, нормално е да започнат да се сменят и ценностите. Трансформацията към все по голяма дигитализация ще продължи и криптовалутите са част от всичко това.
Не бих се учудил след няколко години да имаме "дигитално месо", в някоя игра, което да струва повече от килограм "истинско месо".
Между другото все още се учудвам, че ти като математик не ги осъзнаваш тези неща.... Математиката е едновременно абсолютно абстрактна и безценна. Без математика, не може да съществува цивилизация. Максимума който може да съществува без математика, са някакви примитивни племена...
Това че някога някъде е била скъпа означава че по това време на това място е имало много на брой големи глупаци които да надуят цената.
Мисля че на върха на балона в Западна Африка хитрите търговци са разменяли грам сол за грам злато
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнениеТия ще свършат като Гейм стоп
Все пак трябва да се прави разлика между някаква пропаднала по принцип нищо не струваща компанийка и Биткойн.
Мисля че тия с "червените очички", си направиха нещо като "преброяване" да се видят имат ли подкрепя нямат ли... явно имат.
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАбе предполагам повечето ви баби имат по някое златна пара
Опитайте се да им обясните графиките и как златото не съхранявало стойност - нема да ви разберат.
Между другото все още се учудвам, че ти като математик не ги осъзнаваш тези неща.... Математиката е едновременно абсолютно абстрактна и безценна. Без математика, не може да съществува цивилизация. Максимума който може да съществува без математика, са някакви примитивни племена...Last edited by Xman1; 24.02.2021, 05:59.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеКакви са па сега тия #LaserEyes
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеКакви са па сега тия #LaserEyes
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнениеНякой обръщал ли е внимание на commodities последната година?"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Тази графика е абсолютна измишльотина
Дневната цена на златото и месечние CPI ги има във FRED. Можеш и сам лесно да си сметнеш каква е била цената на златото при пика от началото на 1980г. преизчислена спрямо инфлацията на база CPI в днешни цени
В златата тема съм пускал това инфо (актуално към момента на постването). Сега не си спомням точната цифра ама беше нещо от сорта на $2400. Т.е. мнооооого далече от твоята графика
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
Няма никакъв балон при златото, ето една графика, но относена към инфлацията. Дори и златото не изпълнява функцията си на "store of value".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Голям майтап е това изобретение "1980 CPI Formula". Оттам и цялата графика.
Коментар
Коментар