If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
dmm, Украйна им е продавала по 80-90, има и други доставчици които не ги лови статистиката им. Те в Украйна олигарсите нали затова се скараха с Русия - не иска да им дава по 110 да продават по 350.
Германия увеличи вноса си на уран от Русия със 70% за ядрено гориво за източноевропейските АЕЦ
Германия драстично увеличи вноса си на уран от Русия през 2024 г., внасяйки 60,8 тона, което е 70% скок спрямо предходната година, според данни на Министерството на околната среда, енергетиката и опазването на климата на Долна Саксония, публикувани от Der Spiegel.
Уранът се преработва в съоръжението за усъвършенствани ядрени горива в Линген, което е собственост на френската „Фраматом“, подразделение на енергийния гигант на Франция EDF. Централата се подготвя за производството на специализирани ядрени горивни клетки за съветските реактори WWER, с които работят атомните електроцентрали в Източна Европа.
АЕЦ „Козлодуй“ е една от тези електроцентрали. Точно преди 2 г., на 30 декември 2022 г., АЕЦ „Козлодуй“ и френската компания „Фраматом“ официално сключиха споразумение за доставка на свежо ядрено гориво за шести блок на атомната ни централа. Договорът беше обявен от българското правителство като „втора стъпка към постигането на диверсификация“, след като на 22 декември 10-годишен договор беше подписан и с американската „Уестингхаус“. Така България се отказа от пряк договор с Русия за доставка на ядрено гориво, за да зарежда западно, произведено отново с уран от Русия.
Отказът на България от руско гориво е една от причините „Фраматом“ да увеличи вноса на руски уран в предприятието си в Германия.
Макар България сама да се отказа от руското ядрено гориво, вносът на ядрено гориво и уран от Русия не е обект на нито една от санкциите на ЕС, наложени на Москва.
„В момента няма ембарго на Европейския съюз за внос или износ срещу Русия на ядрено гориво за мирна употреба“, заяви Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, ядрената безопасност и защитата на потребителите на Германия.
ЕС отдавна обсъжда налагането на санкции срещу руския ядрен сектор като част от усилията си да прекъсне енергийните връзки с Москва. Подобни ограничения обаче никога не са се материализирали, тъй като на тях се противопоставят няколко страни от ЕС – Унгария и Словакия – които разчитат на сътрудничеството в областта на ядрената енергия с Русия. Франция също разчита на вноса на руски уран за „Фраматом“.
Миналия месец новият еврокомисар по енергетиката Дан Йоргенсен заяви, че ЕС не е успял да преодолее зависимостта си от руската енергия и призова за нов план за ограничаване на доставките на петрол, газ и ядрено гориво от страната.
„Очевидно е за всички, че трябва да се случи нещо ново, защото… сега се върви в грешната посока“, каза Йоргенсен, обещавайки да представи „осезаема пътна карта, която ще включва ефективни инструменти и средства за решаване на останалата част от проблема“.
Приблизително една трета от обогатения уран, използван в САЩ, също се внася от Русия, тъй като е най-евтиният производител на обогатен уран в света. Повечето от останалия внос е от Европа. Последната, по-малка част, се произвежда от британско-нидерландско-германски консорциум, опериращ в САЩ, според данни, цитирани от „Ню Йорк таймс“.
Барби, не знам как го направи, но ме разконспирира веднага, нищо не заличавам и не се крия, просто ми изгоря стария компютър, пощата в абв, където беше вързан профила не работи и затова се наложи да пусна този профил
И без Барби да те преценява, достатъччни бяха само 3-4 твои постинга, за да преценя, че мястото ти е в Игнора. Хайде чао от мене ...
Същата работа е и в говедария- мисля че направиха минимално заплащане от 16,50 долара на час. Там дали има хиперинфлация, според теб как е спрямо да кажем 10-15 години
Не мога да разбера какво общо имат САЩ( най- голямата икономика в света с валута която е резервна и се ползва от целия свят) с руската кочина с обезценяваща се валута неползвана от никои извън Русия та ги сравнявате
Барби, не знам как го направи, но ме разконспирира веднага, нищо не заличавам и не се крия, просто ми изгоря стария компютър, пощата в абв, където беше вързан профила не работи и затова се наложи да пусна този профил
Много лесно го направихме
Стария ти компютер го изгориха Френско/Български Хакери,
след като изкопираха всичко
Те блокираха и профила ти в АБВ, но те имат достъп
Така че умната
dmm, Сащ са доставили само една дванадесета от това което Европа внасяше от Русия, те нямат такова количество газ въобще, а втечнен няма от къде защото трябва да има газ който да втечняват. Мислеха да търсят нови залежи, но Европа не купува освен на два пъти по ниска цена от тази на природния газ от Русия, за Германия беше 350 евро цената преди, а сега купуват от САЩ на 250 - втечнен. Русия по скъпо си продаваше природния газ по тръби преди в Европа отколкото САЩ втечнения. Дистрибуцията на газта в Европа поскъпна зверски, но това са европейските фирми защото купуваха газ по 3000 евро чак и се набутаха, банките не им дават пари понеже не връщат - рискован бизнес.
Пълни глупости говориш, виж за третото тримесечие каква е структурата на вноса - газ по тръба и втечнен газ.
Norway was the largest supplier of natural gas in gaseous state to the EU in the in the third quarter of 2024 with a share of 42.0% (see Figure 5). It was followed by Russia (17.6%) and Algeria (16.0%) whose shares decreased by 1.0 pp and 4.3 pp respectively since the third quarter of 2023. By contrast, the share of the United Kingdom increased by 2.4 pp in this period.
Figure 5: EU imports of natural gas in gaseous state by partner
(% share of trade in value) Source: Eurostat database (Comext) and Eurostat estimates
In the third quarter of 2024 compared with the third quarter of 2023 Russia's share in EU imports of liquefied natural gas increased by 9.0 pp (see Figure 6). In the third quarter of 2024 Russia (18.9%) was the EU's second largest supplier of liquefied natural gas behind the United States (37.8%) whose share decreased by 8.8 pp since the third quarter of 2023.
Figure 6: EU imports of liquefied natural gas by partner
(% share of trade in value) Source: Eurostat database (Comext) and Eurostat estimates
Аз не мога да го отворя, ти ме караш хард да свалям, моят компютър не е като твоя
Всички компютри се отварят, потърси как се отваря като твоя, децата като се приберат от училище няма какво да правят - хакнаха ИИ, и се оказа че товава били индийци които си чатят с всеки там каквото ги пита, стоят си в офис и си чатят като ИИ. Имали уай - фай камера и някакъв ученик я хакнал и пуснал серия видеа от нея. Компютър като твоя ще му бръкнат навсякъде.
Коментар