IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПЪЛНА ТРАНСКРИПЦИЯ НА СБЛЪСЪКА, КОЙТО ОКОНЧАТЕЛНО ИЗОБЛИЧИ
    НА ЧИЯ СТРАНА СА ВСЪЩНОСТ ТРЪМП И ДЖЕЙ ДИ ВАНС
    И НАЙ-ВЕЧЕ КАКВО ЦЕЛЯТ

Украинският президент Володимир Зеленски всъщност дойде в Белия дом, за да подпише споразумение за суровини със САЩ. Преди подписването в Овалния кабинет се проведе среща между делегациите на двете страни - там е световната преса. Обикновено при такива случаи се разменят предимно любезности, но този път сцената прерастна в открит спор между
    Украинският президент Володимир Зеленски, от една страна,
    и президента на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидента Джей Ди Ванс, от друга.

Преди това украинският президент бе обяснил защо не вярва на Владимир Путин. Зеленски изброи всички споразумения с руския владетел, които са се провалили, след което разговорът ескалира. Ето текста на останалата част от срещата – съкратен и преведен от английски.

Зеленски: Всички го казваха по онова време: Той (Путин) никога няма да стигне дотам да ни нападне. Той подписа този договор, но след това наруши прекратяването на огъня. Той нападна нашето население, убиваше хора. Той не размени и пленници. Имахме споразумение за размяна на затворници, но той не го направи. Така че за каква дипломация с Путин говорите тук?
    Ванс: Говоря за дипломацията, която ще сложи край на унищожаването на страната Ви. Господин президент, при цялото ми уважение, мисля, че е малко неуважително от Ваша страна да дойдете в Белия дом и да кажете това пред събралата се преса. Вие принуждавате наборните войници да отидат на фронта, защото имате проблеми с липсата на войници. Трябва да сте благодарни на президента на САЩ, че е готов да се включи в този конфликт.
    Зеленски: Били ли сте някога в Украйна, за да знаете точно какви проблеми имаме?
    Ванс: Виждал съм и съм чувал истории. Знам какво се случва. Вие водите хората на пропагандна обиколка. Не сте ли съгласен, че в момента имате проблеми с недостига на войници? Смятам, че е неуважително да влезете в Овалния кабинет и да атакувате правителството за това, че се опитва да предотврати унищожаването на страната Ви.
    Зеленски: Имаше много въпроси. И така, отзад напред: По време на война всеки има проблеми. Дори и Вие, но Вие имате хубав океан (между вас и Русия). Но ще го почувствате в бъдеще. Слава Богу, че няма да имате война. (тук Зеленски намеква за изказването на Тръмп към Европа преди дни, че „Между „нас и тях (Украйна) има океан“, имайки предвид, че САЩ са далече от конфликта и затова Европа трябва да се погрижи за опазването на мира след края на войната).
    Тръмп: Не ни казвайте какво ще почувстваме. Ние се опитваме да решим един проблем. Не ни казвайте как ще се чувстваме.
    Зеленски: Не казвам това, а просто отговарям на въпросите.
    Тръмп: Вие изобщо не сте в състояние да ни диктувате как да се чувстваме тук. Ние ще се чувстваме много добре и много силни. В момента не сте в много добра позиция.
    Зеленски се опитва да прекъсне Тръмп („От началото на войната...“).
    Тръмп: В момента не сте в много добра позиция. Едва сега започвате да получавате карти от нас.
    Зеленски: Аз не играя карти тук, господин Президент. Това е важно за мен, аз съм президент във война.
    Тръмп: Вие си играете с живота на милиони хора. Играете си с Третата световна война. И това е много неуважително към страната, която Ви подкрепя - и то много повече, отколкото много хора казаха, че трябва да бъде.
    Зеленски: Много Ви уважавам.
    Ванс: Благодарихте ли веднъж през цялата тази среща? През октомври миналата година водихте кампания в полза на опозицията в Пенсилвания, но благодарихте ли поне веднъж на президента за това, че се опита да спаси страната ви?
    Зеленски: Моля ви се, много шумното говорене за войната не променя нищо.
    Тръмп прекъсва Зеленски: („Той не говори много шумно“).
    Зеленски: Мога ли все пак да отговоря на този въпрос?
    Тръмп: Не, вие вече говорихте много. Страната Ви е в голяма беда, може и да не спечелите.
    Зеленски: Знам.
    Тръмп: Може би можем да Ви помогнем да направите така, че всичко да е наред за Вас.
    Зеленски: Ние сме сами от началото на войната. Вече благодарих на този кабинет за подкрепата.
    И двете страни говорят едновременно.
    Тръмп: При нашия глупав бивш президент (Джо Байдън) ви дадохме 350 млрд. щатски долара за военно оборудване.
    Зеленски: Вие ме поканихте да говоря. (повтаря няколко пъти)
    Тръмп: Ако не бяхте получили нашето военно оборудване, войната щеше да приключи за две седмици.
    Зеленски: Това съм го чувал много пъти. Путин каза, че войната щеше да свърши за три дни.
    Тръмп: Трудно е да се прави бизнес по този начин.
    Ванс: Вече ли му благодарихте?
    Зеленски: Да, вече благодарих на американския народ няколко пъти.
    Ванс: Приемете, че има различия, и нека ги разрешим, вместо да се изказвате пред американската преса, когато грешите. А ние знаем, че грешите.
    Тръмп: Мисля, че е добре американският народ да види какво се случва тук. Ето защо позволих това да продължи толкова дълго. Трябва да сте благодарни.
    Зеленски: Благодарен съм.
    Тръмп: Вашите хора умират, войниците Ви свършват. И тогава идвате тук и казвате: „Не искам прекратяване на огъня, не искам прекратяване на огъня! Искам това, искам онова (имитира Зеленски)!“ Ами така е: ако можете да постигнете прекратяване на огъня сега, тогава Ви казвам: Вземете това прекратяване на огъня, за да не се изстрелват повече куршуми.
    Зеленски: Искаме да сложим край на войната. Но точно това Ви казах: искам прекратяване на огъня, но искам и гаранции. Попитах хората какво мислят за прекратяването на огъня.
    Тръмп: Това не беше при мен, не сте ме питали. Това беше с един човек на име Байдън, който не беше много умен. Това беше с Обама (бившия президент Барак Обама).
    Зеленски: Това беше с Вашия президент.
    Тръмп: Обама беше този, който ви даде само документи. Аз ви дадох всички противотанкови ракети. Това беше изявлението по онова време: Обама ви даде документи/хартия, а Тръмп ви даде ракети „Джавелин“. Трябва да сте по-благодарни. Ще бъда честен с Вас: изобщо нямате карти в ръката си. С нас на Ваша страна Вие държите картите. Но без нас нямате изобщо нищо. Ще бъде трудно да сключим тази сделка, защото трябва да се променят нагласите.
    Журналист пита: Какво ще се случи, ако Русия наруши прекратяването на огъня?
    Тръмп: Ами ако? Ами ако сега върху главата Ви падне бомба? Какво ще стане, ако я нарушат? Аз не знам това. Те (Русия, бел. ред.) го нарушиха с Байдън, защото не уважават Байдън. Те не уважават Обама. Те уважават мен. Нека кажа следното: Путин преживя много с мен, един безумен лов на вещици. Всичко се въртеше около мен и Русия, Русия, Русия. Хънтър Байдън и лаптопът, това беше измама на демократите. Възможно е Путин да е нарушил споразуменията с Обама и Буш. А може би и с Байдън. Но не и с мен. Той иска да сключи ново споразумение. Проблемът е в това: Упълномощил съм Ви да бъдете твърд човек. Но без САЩ няма да сте твърд човек. Вашите хора са много смели. Но или ще сключите споразумение, или ние сме аут. А ако ние се откажем, тогава Вие ще се борете. Не мисля, че това ще бъде особено красиво. Вие не държите картите. Ако сключим тази сделка, ще бъдем в много по-добра позиция. Но ти изобщо не се държиш благодарно и, честно казано, това не е приятно. Мисля, че видяхме достатъчно, това е наистина добра телевизионна постановка, мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Е, и ти прозря най-накрая, че всичко е заради Евровизия. Сега ще ти е по-лесно да видиш какво има на петолинието. Иначе крещите като Софи Маринова.
      И заради Евровизия е. Иначе "17 000 000 кв.км. не ни стигат" звучи малко нагло.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

За бръснаря е добре България да стане руска провинция или в най-добрият случай - жалка проксидържавица а-ла Беларус, която да е още 12 точки за Евровизия, когато пак се състезават там.
        Е, и ти прозря най-накрая, че всичко е заради Евровизия. Сега ще ти е по-лесно да видиш какво има на петолинието. Иначе крещите като Софи Маринова.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Естествено някакъв руски .... бръснар идва тук и казва, че Украйна трява да стане част от русията, утре този същия бръснар ако му платят ще каже, че е добре България да влезе в състава на новата Османска Империя, защо не, някога е била, Левски и другите са направили голяма грешка като са се съпротивлявали...
          За бръснаря е добре България да стане руска провинция или в най-добрият случай - жалка проксидържавица а-ла Беларус, която да е още 12 точки за Евровизия, когато пак се състезават там.
          Last edited by RUBLA; 02.03.2025, 13:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
            Единственото спасение на Зеленски е Путин
            Предава цяла Украйна, стават част от Русия, запазват си цялата земя и богатства, няма дългове към никого като превзета територия, Путин рестартира всичко и целия Запад ще реве на умряло.....
            Естествено някакъв руски .... бръснар идва тук и казва, че Украйна трява да стане част от русията, утре този същия бръснар ако му платят ще каже, че е добре България да влезе в състава на новата Османска Империя, защо не, някога е била, Левски и другите са направили голяма грешка като са се съпротивлявали...

П.С. Изтриха ми квалификацията по отношение на сибиряка ама се досетете какво може да съм написал по негов адрес...
            Last edited by troika; 02.03.2025, 13:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
              Разбрах защо не се разбраха Зеленски с Тръмп, защото не е бил заел подходяща поза, ако беше седял мирно като Вучич, можеше и да помаха с лапичка и да му се размине ама надали...
              . [ATTACH=CONFIG]n4253695[/ATTACH]
              Вучич е в много тежко положение в момента. Десетилетие "Ние сме идеалки - хем с Русия, хем с ЕС, хем с Китай, вижте как хубаво го измислих", а единственото нещо, което върви напред в Сърбия, е неговият квартал с дубайски строител в Белград.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Я пак. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text
                Член 24.

Да не можеш да пееш песен пред публика на руски, но да може на шведски? ТОва не е забрана? Да не можеш да пишеш научна статия на руски, но да може на татарски? И това не е забрана?

Или както казва Митето (с извинение) - няма забрана, щото вкъщи можеш да си пееш на руски.

===
                За такива като тебе ги пиша. Новини и видео материали с украински извращения бол. Ама някой ще рече - постановка. Затова с конкретни препратки към действащото законодателство в Украйна ти ги давам. Украинският е лесен за средноинтелигентен българин, ама имаш един кош преводачи. При такава ясна, точна и коректно цитирана законодателна уредба, глупостта вече не те оправдава. Вече можем да говорим с други категории - ирационална омраза, злоба, завист... или като при Митака и Бертола.
                Ама то и у нас българският е официален език и нямам наблюдения турците да смятат, че това е "геноцид".

Коментар

• Разбрах защо не се разбраха Зеленски с Тръмп, защото не е бил заел подходяща поза, ако беше седял мирно като Вучич, можеше и да помаха с лапичка и да му се размине ама надали...
                  .
                  Click image for larger version

Name:	qt4nl2f0ydl51.jpg
Views:	1
Size:	65.0 КБ
ID:	4253695

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Не настоявам за правота, но да не го бъркаш с Neon?
                    Пфу, верно.

Извинявам се на cyclop, объркал съм го с neon7.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Забрана изрична никъде не видях.
                      Я пак. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text
                      Член 24.

Да не можеш да пееш песен пред публика на руски, но да може на шведски? ТОва не е забрана? Да не можеш да пишеш научна статия на руски, но да може на татарски? И това не е забрана?

Или както казва Митето (с извинение) - няма забрана, щото вкъщи можеш да си пееш на руски.

===
                      За такива като тебе ги пиша. Новини и видео материали с украински извращения бол. Ама някой ще рече - постановка. Затова с конкретни препратки към действащото законодателство в Украйна ти ги давам. Украинският е лесен за средноинтелигентен българин, ама имаш един кош преводачи. При такава ясна, точна и коректно цитирана законодателна уредба, глупостта вече не те оправдава. Вече можем да говорим с други категории - ирационална омраза, злоба, завист... или като при Митака и Бертола.
                      Last edited by terziеv; 02.03.2025, 12:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Ми щото никаква истина не каза, а много грозно, манипулирайки исторически факти, обиди компактна група от хора и в частност се държа изключително долнопробно и неприлично с участници във форума, което си му стана навик. Това, което се опита да направи има малко общо с истината. Ако бе продължил по същата линия накрая щеше да вбеси достатъчно някого и да му се заведат маса искове за обиди и клевети.
                        ...А, когато казвам че, нещо се мъти в дебрите на бизнеса, пропусна народът и не реагира. Досега съм (за пред ддуги) само заподозрял а, за себе си, съм доказал че, Матеев може много дълго да го играе уравновесен и правилен но, докоснат ли се интересите му по спорен начин (или той да не е разбрал правилно целта и мотивите на някого, който му дори помага), нашият губи самообладание и започват ГРОЗНИТЕ изцепки. Затова, нещата са ясни.

Коментар

• Oбщoевропейска армия начело с Фон дер Лайен ще издържи 20 мин. срещу Русия...... и ще се предаде, заяви вицепремиерът на Италия Матео Салвини

..............заткчо, някъде , нещо да пуши ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                            Отстъпките са направени още 2022 - Киев, Харкив и Одеса ги предадоха на Украйна, жеста на украинците е да отстъпят Запорожие.

Някой в Одеса си тананикал съветска песничка - веднага глоба: за първо нарушение 80 лв, за следващо по 200 лв за руски думи или неправилно произношение на украински.
                            Лева или гривни?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Да разбаннат Матеев си мисля аз..то е ясно че не вдявате. Появи се един с едно око и веднага бан..
                              Ще довтаса стига си врякал. Имаш тука един циклоп - приказвайте си с него глупостите.
                              Last edited by Selena2024; 02.03.2025, 11:47.

Коментар

• Отстъпките са направени още 2022 - Киев, Харкив и Одеса ги предадоха на Украйна, жеста на украинците е да отстъпят Запорожие.
                                Никой няма да те бие по улиците за езика
                                Някой в Одеса си тананикал съветска песничка - веднага глоба: 2 000 гривни за руски думи или неправилно произношение на украински. А при нас всеки делник излъчват по БНТ новини на турски език
                                Last edited by Кисимов; 02.03.2025, 13:09.

Коментар

Working...
                                X