Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Как се тълкува това "да си вървежен/а". ?
По-скоро човек живее живота си, среща се с други хора - и тръгват различни взаимоотношения с тези хора.
Една дама (колежка) - беше ми казала, че "всички мъже, след определена възраст - най-общо пишат за живота си"...
Тя много искаШЕ да бъдем приятели. Приятелството между мъж и жена много ме озадачава. Вероятно греша.
Не греша, когато усетя, че едно "приятелство" между мъж и жена - си остава приятелство (без секс). Времето за подобни умозаключения е различно. То е изгубено, ако мъжът подава сигнали към жената, че желае връзка с нея, а тя шикалкави уклончиво (ако дори е споделяла, че мъжете от нейното обкръжение не показват сексуален интерес).
Споменавам ли някъде за възраст?
Дори и не си помислям за години. Познавам жена, която ми е харесвала, с тя - след достатъчно време е решила, че не желае сексуално общуване. Дали това не й е необходимо, дали има други съображения, дали.... Все тая, Изгубено време, ако вече мъжът няма съмишленичка (и за секс)...
Споменавам ли някъде за възраст?
Мъжете би трябвало да се ориентират към реално съществуваща, привлекателна жена, съобразно своите разбирания за естетична фигура, интелект, красота ... (не непременно в този ред), след което - да намерят начин да я заговорят и впечатлят ... Това направих наскоро... Разбира се - тя е любопитна, за краткото време, когато (и ако) я видя на служебното й място...
Споменавам ли някъде за възраст? Не. Но в разговора ни - тя отвори дума за своята възраст (без да съм в питал: а тя съжаляваше, че не е в първа младост, което за мен няма никакво значение, разбира се...). Какво значение има, дали една жена не е "първа младост"? Сложно е да се.каже, ако хората не са живяли заедно...
Остава хората да правят опит да се сближават, но не и ако вече имат съмишленик/чка (и за секс)... Всеки има свой начин на мислене.
Това би трябвало да е гледната точка на мъж, но дали тя е същата и за жената (или обратно), която също е жив човек, със свои познанства (и регистрации тук-там в нета и социалните мрежи)? Една от причините за съмнения (част от реалностите на времето)
Нещата са индивидуални, но не мисля, че началните условия зависят от възрастта на двойката. Кой изобщо би се отказал от привлекателен и разбран, "изпитан" партньор, след като е установил някаква разлика във възрастта? Ама, "обществото" нямало да приеме двойката! Хехе! Нито "обществото" ще живее с тях, нито нещо ще зависи от "обществото" в техния живот!
"Обществото" не се впечатлява, че Макрон се е оженил за своята учителка, живеят и са щастливи (ЗАЕДНО). Те са двойка, която не се съобразява с "обществото" и, именно затова са щастливи (по своему) и това е достатъчно (за двамата, а не за "обществото").
Недоумявам как в темата се поставя акцента върху възрастта на партньорите. Разбира се, "изпитан" партньор също е една абстракция, защото всяка връзка не е постоянна, а се изпитва и утвърждава постоянно във времето...
Не е задължително всички да споделят казаното.
Коментар