If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Понеже пада голяма дискусия относно ластичните дънки. Става въпрос за еластични дънки, които дават повече свобода на движение за разлика от класическите. Не си представяйте дънки тип трико, впити навсякъде. Отделно, че на мъже с добра физика, каквито и дънки да обуят, когато имат здрави крака, не изглеждат комично като Фики. Често залагам на такива, защото мразя дрехи, които ме стягат или ограничават по някакъв начин, но и не съм фен на "раздърпаните" дрехи, които стоят като подарени.
Напоследък забелязвам много момичета, които нямат вкус и стилът на обличане им е кошмарен. Зорлем гледат да се загрозят, вместо да облекат някоя хубава рокличка, която да им подчертае формите. Нахлузили си тениски, които дори за домашни не бих си оставил. И споменавам момичета, щото за мъжа е простено донякъде да не знае как да се облича и да не акцентира толкова на визията, но за една млада девойка е недопустимо.
И аз съм го забелязъл при младите хора.
Ходят размъкнати, с черни дрехи, с маркови маратонки и тениски посред лято.
Жените рядко са с рокля, бижу и приветлива усмивка. Просто има различна мода, която е изчанчена.
А престани с твоите щуротии.Какво е виновен Евго за това какво е работил дядо му?
Моето цялото семейство и по бащина и по майчина линия е пострадало от комунизма, ама не пиша глупости във всяка тема .Тая тема не е за подобни коментари. Ако нямаш какво да кажеш по отношение на жените, не си желан тук.
Да разкажа ли последно най-важния момент от тази стара история и ще го изтрия след 30 мин.
Управлението за безопасност и охрана (УБО, Пето управление) е подразделение на Държавна сигурност на България, натоварено с охраната и битовото обслужване на висшите функционери на тоталитарниякомунистически режим. То е управлението на Държавна сигурност с най-голям брой служители.
Функции
Дейността на УБО по снабдяване е обект на постоянно внимание на най-висшето партийно ръководство, а работата му и обхвата на привилегированите лица са подробно регламентирани с множество нормативни актове. Размерът на финансираните от държавата привилегии е огромен. Така например през 1951 г. членовете и кандидат-членовете на Политбюро могат да ползват всяко тримесечие текстилни стоки за 60 хиляди лева и колониални стоки за 60 хиляди лева (за сравнение по това време средната месечна пенсия е 200 лева).[1]
Управлението осигурява на висшата номенклатура на режима разнородни услуги на занижени и често символични цени – строителни ремонти, доставка на обзавеждане, автомобили и резервни части от страната и чужбина, чистачки, камериерки и фризьорки, пране и химическо чистене, шивашки и тапицерски услуги, производство и доставка на чисти храни.[3]
... и апартаменти на дядовци, работещи в УБО
"Прехода" ви ще свърши след 50 години
А престани с твоите щуротии.Какво е виновен Евго за това какво е работил дядо му?
Моето цялото семейство и по бащина и по майчина линия е пострадало от комунизма, ама не пиша глупости във всяка тема .Тая тема не е за подобни коментари. Ако нямаш какво да кажеш по отношение на жените, не си желан тук.
Понеже пада голяма дискусия относно ластичните дънки. Става въпрос за еластични дънки, които дават повече свобода на движение за разлика от класическите. Не си представяйте дънки тип трико, впити навсякъде. Отделно, че на мъже с добра физика, каквито и дънки да обуят, когато имат здрави крака, не изглеждат комично като Фики. Често залагам на такива, защото мразя дрехи, които ме стягат или ограничават по някакъв начин, но и не съм фен на "раздърпаните" дрехи, които стоят като подарени.
Напоследък забелязвам много момичета, които нямат вкус и стилът на обличане им е кошмарен. Зорлем гледат да се загрозят, вместо да облекат някоя хубава рокличка, която да им подчертае формите. Нахлузили си тениски, които дори за домашни не бих си оставил. И споменавам момичета, щото за мъжа е простено донякъде да не знае как да се облича и да не акцентира толкова на визията, но за една млада девойка е недопустимо.
Ние със Селенка сме от по-старото поколение и не сме толкова отворени към новите моди .
През 1988 г. в блока ни имаше семейство в същата ситуация с некупен апартамент. Обаче там дядото беше тичал и го беше купил за сина си.
В началото на 90-те беше мътно време и не се знае какво точно щеше да стане, ако го бяхме задържали.
През септември 2000 почина втората жена на дядо ми и негова мръсница. В началото на 2001 г. той ни предложи да го гледаме и ще ни предприше голяма къща в гр. Димово, която бяха строили с нея. Апартаментът им в София го бяха предписали на комшии. Ние обаче му отказахме. Ако предлагаше апартамент, щяхме да го гледаме. И аз щях да му нося храна и да му чистя.
Това са минали неща. Виждам ,че доста често ги споменаваш. Забрави ги,гледай напред, гради планове за бъдещето.
През 1988 г. в блока ни имаше семейство в същата ситуация с некупен апартамент. Обаче там дядото беше тичал и го беше купил за сина си.
В началото на 90-те беше мътно време и не се знае какво точно щеше да стане, ако го бяхме задържали.
През септември 2000 почина втората жена на дядо ми и негова мръсница. В началото на 2001 г. той ни предложи да го гледаме и ще ни предприше голяма къща в гр. Димово, която бяха строили с нея. Апартаментът им в София го бяха предписали на комшии. Ние обаче му отказахме. Ако предлагаше апартамент, щяхме да го гледаме. И аз щях да му нося храна и да му чистя.
Не съм специалист по вещно право,но щом дядо ти е отказал да го закупи,значи е нямало как да го придобиете,щото само служителите са имали право да закупят жилището. А апартамента е бил ведомствен и така или иначе щяха да си го вземат.
Просто е трябвало дядо ти да поиска да го закупи.Негова е вината,че не е осигурил жилище на детето си.
Ще го напиша тук и като ми отговориш ще го изтрия.
Случаят е минал, но с брат ми наскоро го коментирахме.
В периода 1968-1991 ползвахме много хубав апартамент (двустаен, 4-ти етаж), старо ЕПК, даден на дядо ми от УБО.
Майка ми 2 пъти е правила опити да го купува без успех. Казваха й "Не сте служители и нямате право да го купувате." Последния път през 1991 г.
Беше вземала бележка, че дядото е бил служител. Чиновничката й казала "Нека баща ви да дойде". Тя беше ходила при дъртия да й помогне, за да го купи, но той й отказа. Беше разведен с баба ми и не живееше при нас (Съдът беше дал жилището на майката и дъщерята). Не можел да помогне нито с връзки, нито с пари. И ние освободихме апартамента, защото ни бяха дали друг от работата на баща ми и го купихме.
С брат ми смятаме, че не трябваше да освобождаваме апартамента, а да намерим наемател и да го държим още няколко години. Никой не ни гонеше от там. Щяха да се сменят чиновниците и можеха да ни дадат да го купим. Майка ми също можеше да настоява на дядо ми да се яви и да й подпише, че е съгласен.
Какво мислиш?
Не съм специалист по вещно право,но щом дядо ти е отказал да го закупи,значи е нямало как да го придобиете,щото само служителите са имали право да закупят жилището. А апартамента е бил ведомствен и така или иначе щяха да си го вземат.
Просто е трябвало дядо ти да поиска да го закупи.Негова е вината,че не е осигурил жилище на детето си.
Коментар