Първоначално изпратено от Жорж Санд
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Интересното е, че няма и много засегнати българи в самата Испания. Общоността е голяма. Досега знам само за двама трима души.
Ген? БЦЖ?
Един мой братовчед работи в Англия и твърди, че го е прекарал през февруари, с две седмици кашлица. Прекарал го накрак, ама той е на 55г. И е здрав, доколкото знам.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Интересното е, че няма и много засегнати българи в самата Испания. Общоността е голяма. Досега знам само за двама трима души.
Ген? БЦЖ?
Нашите туземци биха казали, че въпросните "испанци" са се барикадирали в бункера и затова са оцелели
Коментар
� -
САЩ прекъсват отношенията си със Световната здравна организация
Президентът Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати прекъсват всички връзки със Световната здравна организация и обяви други стъпки, предназначени да накажат СЗО и Китай за това, което Тръмп нарече "прикриване на избухването на коронавирус на китайска земя".
"Светът заслужава отговори", заяви президентът Тръмп. Той обвини китайските служители, че "са оказал натиск върху Световната здравна организация да заблуди света за вируса".
"Безброй животи" са отнети от Covid-19, който причини дълбоки икономически трудности, заяви г-н Тръмп.
"Прикриването на вируса в Ухан от Китай позволи на болестта да се разпространи по целия свят", каза Тръмп. "Китайските служители игнорираха задълженията си да докладват пред Световната здравна организация."
https://www.segabg.com/hot/category-...a-organizaciya
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Ако успееш да дадеш разумен и валиден отговор може да изкараш много пари. За съжаление може само да предполагаме защо някъде се получава така, а на други места друго яче. Една от причините може да са били по-ранните мерки.
Тука в региона Гърция и ние се разминахме леко, Сърбия и Румъния имат повечко заразени. Като цяло Източна Европа го прекарва по-леко от Западна.
Причините може да са доста и различни:
1. БЦЖ-то.
2. По ранни мерки. Примерно ние откриваме първия си случай по-късно от Сърбия, но затваряме по-рано. А Гърците пак блокираха доста яко в началото. Докато в Италия, Испания, УК, САЩ хубаво изчакаха да се разпространи чак тогава взеха да се сещат че така не може.
3. По-възрастно население в Западна Европа спрямо Източна.
4. По-гъсто населени в Западна, спрямо Източна.
5. Южните народи все се прегръщат и целуват на виждане и довиждане.
Няма как да знаем защо така се развива. Може и да узнаем след време.
Ген? БЦЖ?
Коментар
� -
Короната очевидно затихва. Това се вижда от всички графики, които съм изчертал. Прав беше доцент Мангъров, който още през март предричаше без да го твърди със сигурност), че епидемията ще затихне през юни. След два дни е юни. И са съвсем грешни пророчествата на страхливите апокалиптоси.
Ей на, какво предричаха някои:
Това е на 29 март
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Значи "Бог" няма да ни е на помощ, остава ние сами да си помогнем. Но аз си мисля че вече най-вероятно е късно. Ако има повече 100 болни изпуснати, сме приключили.... нещо като във филма "живите мъртви" сме в момента... мъртви сме но още не го знаем.
Поне няма да се налага малкото оцелели да им търсим сметка на правителството, защото те дори не осъзнават опасноста и също ще се гътнат.
И пак на 2 март
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Аз отдавна съм предупредил всички приятели и познати.... всички гледат с насмешка, малко са тези които изобщо ме послушаха, повечето си мислят че съм изкрейзил. Не ги знам какво ще правят тия хора като влязат в магазина един ден и там няма нищо, не просто нищо, ами абсолютно НИЩО.
И пак на 29 март.
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Аз съм склонен да твърдя, че при всеки един грип се заразяват между 30 и 60% от цялото население, като възрастните хора са по-податливи на зараза, така че тения процент е по-близо до горната граница. Нататък смятай сам по същите формули, и ще получиш коренно различни числа.
Истината според мене е следната:
1. Ако не управляваме риска, както е при нормалните грипове, това ще доведе до поне 50% заразени хора от цялата популация.
2. Ако го управляваме, както се опитваме да го правим при корона вируса, има шанс да намалим броя на заразените до едно разумно ниво от порядъка на само 10%.
3. И ако смърноста при короната е наистина 2%, то тогава имаме шанс да сведем смъртните случаи за България до 6 500 000 * 10% * 2% = 13 000 човека, от които 8000 ще са възрастни.
Явно за да няма кой-знае какво сътресените, общия брой на всички заразени трябва да се сведе до под 1%, но това означава ИЗПРЕВАРВАЩА тотална карантина, каквато няма как да се направи.
Толкова за достоверността на прогнозите на страхливите апокалиптоси.
Добре че не се хванаха на бас с Грую.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеБат Райко с бан не може да го уплашите!
Е, ако трябва да съм откровен, аз предпочитам някое от превъплащанията му, с които съм в близки приятелски отношения.
Уфффффф, отплеснах се!
Включих се за да споделя нещо тематично по Ковида.
Обади ми се един приятел от Швеция и вика:
Чувстваме се на края на силите си!
Въпреки по-леките ограничения при нас, чакаме с огромно нетърпение да отменят жестокото правило за физическа дистанция от 2 метра, че ....
да можем да се върнем на нашите си ... 5 метра.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Много глупости съм правил в този живот, но точно тази никога няма да я направя. Предпочитам да си стоя отстрани и да се адаптирам към всяка една политическа ситуация, каквато ми предложи живота. Нали знаеш приказката за лимоните - ако живота ми ги предложи, ами ще започна да правя лимонада.
Коментар
� -
Бат Райко с бан не може да го уплашите!
Е, ако трябва да съм откровен, аз предпочитам някое от превъплащанията му, с които съм в близки приятелски отношения.
Уфффффф, отплеснах се!
Включих се за да споделя нещо тематично по Ковида.
Обади ми се един приятел от Швеция и вика:
Чувстваме се на края на силите си!
Въпреки по-леките ограничения при нас, чакаме с огромно нетърпение да отменят жестокото правило за физическа дистанция от 2 метра, че ....
да можем да се върнем на нашите си ... 5 метра.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЧе то винаги са виновни евреите, комунистите и капиталистите още повече, че става въпрос за едни и същи хора
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗа евреите и еврейчетата разбрахме, а с еврейките какво да правим, не може ли поне по-хубавките да запазим някак?
А ония с плитките де се кръвомешат - да чукат камъни...тях и самите евреи не могат ги понасят.
https://www.youtube.com/watch?v=-gpQ3lQa3io
A бай ВО междувременно...
Планът на Европейския съюз (ЕС) относно разпределянето на мащабния пакет за възстановяване в размер на 750 млрд. евро е „абсурден и извратен“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Bloomberg.
„Новата разпределителна система, която ни беше представена, съдържа абсурдно и извратено решение“, каза Орбан пред унгарско радио в петък, като добави: „Тя ще предостави повече средства на богатите, отколкото на бедните. И така, какъв е смисълът на всичко?".
Коментар
�
Коментар