До вчера в Америка по 7-10к заразени..днес 225.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
АЗ пъk да сметнем друго за 78 дни в Италия са починали 123 671 а от Ковид към 78 ден грубо 4000 Което е 3 процента . И това което пише е доста манипулативно щот е на база на населението на цяла Италия и е за по дълъг период нещата много лесно ще излязат на яве независимо дали се разрасне пандемията или не Просто статистиката трябва да се прави за периода само на бум на пандемията и по регионите където тя върлува тогава данните за смъртността може да се причинена от Ковид е ще е напълно ясна. Просто 4 или 6 хиляди починали от Ковид не могат да се сравняват с цялата смъртност в Италия . Пандемията не е обхванала цялото население само няколко десетки хиляди и отделно се разтегля във времето. Пак казвам трябва де се вземе статистиката за регионите на пандемията и точно по време заразата И тогава да се правят бакалски сметки за смъртността.
Букурещ, 22 март /БТА/ Румънското правителство потвърди днес първия случай на починал пациент, заразен с новия коронавирус, предаде Ройтерс. Жертвата е 67-годишен мъж, терминално болен от рак. На 18 март е било установено, че човекът е заразен с коронавирус
Да ти преведа какво значи терминално болен - значи нелечимо болен, според други източници дори в последна фаза. Та този мъж (мир на праха му) от короната ли е умрял, или от рака? Че са писали на короната? та така -според мен в идеята си да се изкара все по-голяма истерията, надписат всеки с корона, че е умрял от нея, а по новините вървят само новини от сорта на - смъртността от новия коронавирус се увеличи със 100% (т.е. починал е втори човек, преди това е бил само един). та хайде няма нужда от апокалиптично неглижиране на всички изказвания, които противоречат на правата линия на Партията - ти беше интелигентен човек, какво ти става????Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Да, постнах в грешната тема!
Благодаря ТНМ, въобще не бях забелязал и разбрал за случилото се
Уфффффф, почти наваксах. Останаха ми няколко страници, но стигнах до едно мнение на Грую (за сметките) и до още едно на ТНМ за приличния изказ и отново се чувствам провокирам към сценична изява.
Първо, че и най-вече да не стане някаква грешка или недоразумение, аз искам дебело да подчертая, че съм от пиянките на Кръчмата, но последната ме е командировала тук, да следя изкъсо положението и да докладвам за важни аспекти на проблема със заразата. Има и други командировани. В някакъв бъдещ момент може да се наложи да се съберем и решим за нейното затваряне. Грее ме мисълта, че актът по временното и затваряне ще се случи приятелски, усмихнато, с шеги и подбиви, добронамерена ирония и надежда за скорошни срещи на хубаво питие и добра музика!
По отношение на сметките!
Аз съм повече по литературата, математиката не ми е баш силна и по тази причина ще се обърна към темата за помощ и съдействие!
Кратко упражнение по формална логика и начална аритметика.
Описание на изходната база, предварителни условия и допускания.
Намираме се в едно неназовано, модерно общество, където здравеопазването е общинско дело.
Наблюдаваме развитието на заразата (ковида) заразата в два съседни града.
Всеки от градовете е с по 10000 души население.
Еднаква география.
Еднаква етническа, полова и възрастова структура на населението.
Сходна икономическа структура и аналогични обществено и културно ниво.
Може да се окаже, че до това състояние на описаните изходни данни, почти нищо не съм си измислил. Примерно в големи площи на Белгия, Нидерландия, особено Германия, където има гъсто населени региони, не може да разбереш къде свършва едно населено място и започва друго. Ако не внимаваш, може да пропуснеш табелата за начало на града, понякога дори и къщите не оредяват, че поне формално да регистрираш преминаване през „граница“.
Конкретно развитие.- Град № 1. Общинският съвет решава, че се отлага за бъдеще ремонтът на центъра, обявава бързо извънредно положение и насочва целия обществен ресурс в профилактика и битка с епидемията. Закупени са 100 к. Теста и цялото население се подлага на тестване динамично и многократно. Тестването има задължителен характер Наета е съответната лаборатория. Цялата местна болница е преструктурирана за превенция и лекуване на заразата.
- Вирусът е диагностициран в 7000 човека, което представлява общ брой заразени.
- 4500 от общо 7000 заразени са проявили никакви, до слаби симптоми и са се лекували стационарно у дома.
- 1500 от общо 7000 заразени са проявили средни симптоми и са се лекували стационарно у дома, под наблюдение на лекар.
- 1000 от общо 7000 заразени са развили тежки, до много тежки симптоми и се е наложило различен период на хоспитализиране
- Вътре в последните 1000 бр., т.е. Включени с а в тях има един 245 човека, които са починали.
- Град № 2. Общинският съвет решава, че НЕ се отлага за бъдеще ремонтът на центъра, в началния момент НЕ обявава извънредно положение и насочва частично обществен ресурс в битка с епидемията. На тестване се подлагат само лица, при които има съмнение, че са били в контакт със заразени или са развили ясни симптоми. Част от местната болница е отделена за лекуване на заразата.
След четири месеца, ИП е отменено, и официално се изнасят обобщени резултати:- Вирусът е диагностициран в 2000 човека, което представлява общ брой заразени.
- 800 от общо 2000 заразени са проявили слаби да средни симптоми и са се лекували стационарно у дома.
- 1200 от общо 2000 заразени са развили тежки, до много тежки симптоми и се е наложило различен период на хоспитализиране
Вътре в последните 1200 бр., т.е. Включени с а в тях има един 245 човека, които са починали.
Задачата е следната:
Изчислете процентите на заразяване и смъртност.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от щурец Разгледай мнениеТрябва да се отчитат още:
-трудови злополуки (сега няма работа)
-катастрофи (ограничено движение)
Такава таблица за цял свят с жертви по пътищата следва да има също и да се ъпдейтва всеки ден
Същото се отнася и за жертвите на глада в Африка и по света. И за много други смърти по света.
Някъде четох за храните които намаляват имунната система - ами тях защо не ги забраниха и изземат от магазините?
Въпроси много - но важното е търси парите.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Oп, ретро, това бяха моите лафове за шестимата индианци, дето имат дълги бради и живеят на шестте континента (що не живеят в Антарктида, идея си нямам, ма там май е Пришълеца), които единствени имат връзка с кораба-майка и отвреме на време ми го говорят по телефонаИ вчера имаше интересни включвания, да те отбележа, но вечер не ми остава време за писане, щото някой трябва да гледа чаветата. А въпросният господин просто се е изказал - за мен е казал доста верни истини, особено за рицарите, които, обременени от нещастния си и мизирабълен животец, сега се чувстват като Ботьова и Левски едновременно в громенето на тъпаците, дето искат да излизат навън, но това е друга тема - всеки сам си избира какво да подкрепи и какво не, факт е, че народецът се кефи на фуражки и генералгоджи
Иначе никой не коментира цифричките, дето ги постнах по-долу, да ги постна отново (може да не са съвсем точни и малко да сравнянват различни периоди, но са повече от отлична базата за тоталната липса на апокалипсис и явно нарочното надписане на сметката от жабарите):
Автор: Боян Чуков
В Италия през 2019 г. са починали общо 579 244 човека.
579 244:365= 1 587 ч./ден.
За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 123 671 човека.
123 671:78= 1 586 ч./ден. 1 587-1 586=1.
Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Италия на ден умира по 1 човек ПО-МАЛКО в сравнение с 2019 г.
В Германия за 2018 година са починали общо 954 840 човека.
954 840:365= 2 616 ч./ден.
За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 188 162 човека.
188 162:78= 2 412 ч./ден. 2 616-2 412= 204.
Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Германия на ден умират 204 човека ПО-МАЛКО в сравнение на 2018 г.
Нищо лично, само елементарна математика.
Ще ми е интересно да прочета апокалиптичен прочит на тези цифри и тяхното опровергаване. Щом от 200 заболели и три умрели бабички вадим извода, че всички ще Омрем, то защо да не извадим изводът, че смъртността е короната е меко казано манипулирана?Last edited by Todor Sabev; 25.03.2020, 16:24.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнениеИзлизайки от презумпцията за сравнително равномерно разпределение на смъртността през 2018та (щото не е имало апокалипсис) усредняването е що-годе коректно, с минус за моята страна, защото през зимното тримесечие смъртността може и да е два пъти по-голяма от останалото време.
Но даже и с този минус пак излиза (виж по-долу), че за Ломбардия смъртността е една и съща и през 2018та, и сега при тази чума, ох-ах-ох!
Очаквам и Матеев да даде мнение по въпроса
Коментар
� -
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеПравилното е съпоставка тримесечие по тримесечие и тогава резултата е един и същ
Сега с този елементарен пример усещаш ли къде е разликата като поиграем с малко по дребни числа и защо е некоректно да се вади изводи от тази стъкмистика
Но даже и с този минус пак излиза (виж по-долу), че за Ломбардия смъртността е една и съща и през 2018та, и сега при тази чума, ох-ах-ох!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеЩе пуцат коронавируса с ракети?!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
А представяш ли си колко декларации ще трябва да раздаде по КПП-та по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието кат тръгне към Чужденеция!?
Разправях му аз на пали свещи и да благодари на ген. Колев, че не си ходи с виза у хабитатя, а той не ми вярваше.
Наздраве, Олиги!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Не е некоректно. Не търси под вола теле, уважавай истината, независимо дали ти харесва.
2019 смъртността би трябвало да е сравнително равномерна, с някакво увеличение през студените месеци. Без да издребняваме делим на 365 дена и получаваме някаква средна стойност на ден. Ако тя не е по-ниска от средното дневно число на смъртите през тази година, то ковидът лош не е фактор в смъртността до сега.
Ще ти дам един пример все пак това е икономически форум. Хайде да вземем продажбите на сладолед.
Да кажем за 2019 те са 100 като 70 от тях се случват в третото тримесечие, първото са ти 5, второто 20 и четвъртото 5
100/365 = 0,273 продажби на ден
Е сега ми сравни данните за цялата 2019 с 2020 като приемем че изходните данни са същите
5/90( януари фервуари и март) = 0,05 тоест по тази логика за 2020 имаме спад на продажбите на сладолед с 0,22
Правилното е съпоставка тримесечие по тримесечие и тогава резултата е един и същ
Сега с този елементарен пример усещаш ли къде е разликата като поиграем с малко по дребни числа и защо е некоректно да се вади изводи от тази стъкмистика
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеГруйо, смъртността вероятно е някъде между 0,5 и 1%, съдейски по смъртността в страните с масово тестване/което пак няма как да обхване 100% от вирусоносителите/. Допуснеш ли масово разпространение обаче това означава около 30 млн. жертви в глобален мащаб, кой е толкова луд, че да допусне безконтролно разпространение при това положение?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ломбардия - 560 за 1 ден. Средно под 300
В Ломбардия през 2018 са 99,542 смъртни или средно по 272 на ден за цялата година. Ако вземем предвид, че през зимата смъртността е по-голяма, числата излизат що-годе еднакви за 2018 и сегашния "апокалипсис"и че Боян Чуков вероятно е използвал читави източници.
За тези, които ще кажат, че усредняването е порочно, защото смъртността в Италия ще се увеличава - казват, че сега е пикът там.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеРуските въоръжени сили от днес започнаха проверка на готовността за борба с коронавируса. Това бе съобщено от министъра на отбраната Сергей Шойгу. Всички мероприятия ще се провеждат само на полигони.
Проверката е започнала по решение на президента Владимир Путин и се провежда в органите на военното управление, съединенията, военните части на Западния и Централния военни окръзи, Военно-космическите сили на Русия, Ракетните войски със стратегическо предназначение и други подразделения.
https://trud.bg/русия-започна-военни-учения-за-справя/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми не знам, разгледах и аз данни за Германия - ей така, от чисто любопитство, ма там нито тенденция има, нито причини - през годините имат смъртности, дето са по 30-50 000 разлика за година време, а през 80-90 години, при същото население, са имали 50-100 000 повече починали на година от сега? Странни истории, затова и без да съм математик, трудно мога да извадя какъвто и да било тренд.
1939г родени 1 413 000
1941г. родени 1 308 000
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D...BD%D0%B8%D1%8F
- 1 like
Коментар
�
Коментар