If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Абсолютно същото мисля за тебе. И за избирателното мислене и за паническия страх
Изпитвам отвращение, че човешката глупост може пак да вземе връх (както през 1930-те) и да пак да ручаме жабета залудо. И евентуално човечеството да загуби няколко десетилетия в безумие и излишно страдание за масите.
тогава би трябвало да се притесняваш не за руската а за американската политика.
Щото сега страданието е налице...навсякъде в близкия изток, И то е точно поради този резултат. Или може би...едните маси са по яки от другите маси?
Значи се налага да поясня. Нищо не пречупвам през себе си и никаква мисъл не ми се е зараждала в моята глава. Тая работа със смъртта съм я чел. Чел съм десетки случаи на неврози, породени от страха от смъртта. Това разбира се няма нищо общо с теб, нито се опитвам да охарактеризирам който и да учасник в този форум. Просто ми беше интересно какво мислят хората по този въпрос. Преди две години се бях хванал да чета яко психология, защото гледах съм подготвен за кризата на средната възраст и бях попаднал на един писател. Ървин Ялом май се казваше или нещо много близо. Та тая работа със смъртта той я описва. Доста логично бяха обяснени случаите. За добро или зло му повярвах на този писател и от там нататък взех да си правя интересни заключения например за Атила или пък за Александър Македонски които изтрепали сума ти и хора от различни народи с цел да останат в историята. Тогава доста разсъждавах дали аз самият имам прекален страх от смъртта и бях стигнал до извода че нямам. Ама пък откак вярвам в прераждането хептен няма опасност да ми се появи подобен страх. До извода за прераждането съм стигнал пак по научен път, защото то иначе няма как да вярвам сляпо. Просто съм си такъв. На нищо не вярвам докато не съм убеден. Ти предполагам си същият след като си се занимавал с бизнес. Много голям процент от всичкия бизнес е откровена измама и ако не беше такъв, щеше да си фалирал отдавна
Добре...разкажи ми за прераждането. Защо си убеден?
Абсолютно същото мисля за тебе. И за избирателното мислене и за паническия страх
Изпитвам отвращение, че човешката глупост може пак да вземе връх (както през 1930-те) и да пак да ручаме жабета залудо. И евентуално човечеството да загуби няколко десетилетия в безумие и излишно страдание за масите.
От каква позиция преценяваш какъв е моя опит...дали той е полезен...кой е моя свят...и всичко това препращаш към фондовите пазари.
Ще повторя пак това което казах:
"Начина ти избирателно да взимаш нещата които ти изнасят и да игнорираш нещата които не ти изнасят...показва начин на мислене който си има категория и е дори описан в моята книга без да те познавам."
Имам усещането че изпитваш панически страх...нещо да не наруши вярванията ти.
По-интересен ми е въпроса защо Бъфет кара 20 годишна бричка и живее в малка къщичка
Тука отговора е лесен, къщичката всъщност не е малка, а е достатъчно голяма за семейството му, като си е решил въпроса не се е занимавал повече. Както и с колата, той не се интересува от харченето на пари а от правенето им, това е неговата страст.
Да, пречупвам ги през себе си, въпреки че правя опити да мисля от гледна точка на другите . Предполагам не успявам съвсем и не знам дали това е възможно. Всъщност и ти правиш така. Всеки прави така защото всяка мисъл която се роди в главата на някой е в резултат на някакъв експириънс в миналото или някаква информация ....различна от тази с която разполагат другите. Опитам се да подхождам научно...но научния ми подход пак е в резултат на това което съм аз и понякога това е за добро.
Ето например отношението ти към смъртта.
Ти пречупваш през себе си в случая при гледната ти точка за смъртта, Аз правя същото в живота - гледам да се чуствам ок. Само че мен тоя въпрос със смъртта не ме тормози нито ме преследва. Ти се замисляш...търсиш някакви неща да не се замисляш за смъртта щото не ти е ок..а при мен аз не се замислям. Т.е на мен не ми се налага да разкарам мисълта за смъртта от главата си. Нямам време и желание да мисля за това по принцип. Говориш за твоя живот...моя е по различен. Така че аз нямам твоя проблем ....да се замислям кво да оставям и кво да не оставям след себе си...и каква да бъде цената която трябва да плащам в тоя живот.
Друго което искам да кажа че, че не съм казвал че НЕ ЗНАМ защо искам да оставя нещо след себе си. Като казах за мечтите ми, казах че мечтата ми е да оставя нещо СТОЙНОСТНО след мен...а не само пари. Стойностно по принцип. Много задълбаваме в тема която не ми е много приятна щото е лична....но, просто искам да направя нещо яко бе Алонсо...не само пари. Не тръси под вола теле...това няма общо със смъртта или някаква мисъл за нея...или подобни. Това е просто щото така ми се иска ей сега...и така си живея по добре сега...и освен това ми дава цел...смисъл...и кеф да живея сега и да бачкам нещо. Ти ме пита защо стойностно и аз казах щото ъака ми се иска сега. Само че тука въпроса беше защо СТОЙНОСТНО...а не защо да оставя. Аз пари така или иначе ще оставя.
Защо искам да оставя кво да е? Ами заради децата ми разбира се....заради семейството ...това оставянето не става въпрос за лишения в сегашния ми живот. Наследството дава възможност за по добър старт на някой от фамилията по късно....дори и това не ми дреме толкова колкото факта че аз и всеки би трябвало да има ОТГОВОРНОСТ към семейството си. Не мога заради чсития си егоизъм да се гътна утре и да ги оставя да умрат от глад при положение че цял живот съм носил отговорността да се грижа за тях. На мен тази ОТГОВОРНОСТ която успявам да изпълня ми носи самата тя удовлетворение...ако разбираш. Това ми е част от кефа..Алонсо. в сегашния живот. Това не ми е задължение. Не го чуствам така.
Освен това, не си прав според мен да тълкуваш фразата " след себе си" като концентриране върху смъртта. Това че всеки знае че ще умре и е нормално да говори кво ще стане след себе си...по никакъв начин не означава че се концентрира върху смъртта. Просто констатира тоя факт.
Значи се налага да поясня. Нищо не пречупвам през себе си и никаква мисъл не ми се е зараждала в моята глава. Тая работа със смъртта съм я чел. Чел съм десетки случаи на неврози, породени от страха от смъртта. Това разбира се няма нищо общо с теб, нито се опитвам да охарактеризирам който и да учасник в този форум. Просто ми беше интересно какво мислят хората по този въпрос. Преди две години се бях хванал да чета яко психология, защото гледах съм подготвен за кризата на средната възраст и бях попаднал на един писател. Ървин Ялом май се казваше или нещо много близо. Та тая работа със смъртта той я описва. Доста логично бяха обяснени случаите. За добро или зло му повярвах на този писател и от там нататък взех да си правя интересни заключения например за Атила или пък за Александър Македонски които изтрепали сума ти и хора от различни народи с цел да останат в историята. Тогава доста разсъждавах дали аз самият имам прекален страх от смъртта и бях стигнал до извода че нямам. Ама пък откак вярвам в прераждането хептен няма опасност да ми се появи подобен страх. До извода за прераждането съм стигнал пак по научен път, защото то иначе няма как да вярвам сляпо. Просто съм си такъв. На нищо не вярвам докато не съм убеден. Ти предполагам си същият след като си се занимавал с бизнес. Много голям процент от всичкия бизнес е откровена измама и ако не беше такъв, щеше да си фалирал отдавна
Коментар