IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Естесвено че не, напълно нормално. Комарджията що играе хазарт? А тези където купуват в вместо а що го правят? Въпрос на личностна преференция и/ или рискапетит...

съществени разлики не показва, показва единствено, че за него колата е с по-голяма стойност...
    Last edited by pepe1234; 12.06.2018, 18:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Щот му е се тая деще живее, но не му е се тая каво ще кара . Очевидно
      Така, ама това не противоечи ли на това което хората смятат за разумно?

Глупак ли е Мъск?

Имай пред вид че този начин на мислене показва някой съществени разлики между хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Пак да питам.....що Мъск...според вас е постъпил така?
        Щот му е се тая деще живее, но не му е се тая каво ще кара . Очевидно

Коментар

Мъск преди дни написа следното в туитър:

"19 years ago, when my 1st company got bought, I had to decide between buying a house in Palo Alto or a McLaren F1 (best car ever imo). Was no contest. I bought F1 & a small condo that was much cheaper than the car. New Tesla Roadster will exceed all gas sports cars in every way…"

Защо според вас Мъск си купува макларън вместо къща?
          Пак да питам.....що Мъск...според вас е постъпил така?

Коментар

Развитие и застой на кое? На кариерата, на възнагражденията, на социалнте умения, на работата в екип, на свободното време, на компетенциите на кое точно?

пак казвам за да постигнеш някъде повече трябва да жертваш на друго място. Т.е. нанякъде се развиваш в други аспекти регресираш.

В много от случаите проблема не се свежда до това искаш ли да се развиваш в някоя област или да си успешен в нещо, а дали си готов да плотиш цената...
            Развитие в което можеш ...в което ти е интересно...или което е ценно за теб. Жертвата е компромис....което не е задължително регрес.

Цената...я плащаш всеки ден...дори за хляба който ядеш. Но това че хляба има цена не означава че не трябва да ядеш и да умреш.

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

Long Italian Banks
              да

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Твоят опит е ограничен до определени условия, в които си живял. И понеже този опит не е особено полезен в широкия свят, ти искаш да запазиш своя си свят, в който твоят опит е важен и полезен.

Опитът ти примерно не само че е безполезен на фондовите пазари, а дори е вреден.
                Типично в твой стил.

От каква позиция преценяваш какъв е моя опит...дали той е полезен...кой е моя свят...и всичко това препращаш към фондовите пазари.

Ще повторя пак това което казах:

"Начина ти избирателно да взимаш нещата които ти изнасят и да игнорираш нещата които не ти изнасят...показва начин на мислене който си има категория и е дори описан в моята книга без да те познавам."

Имам усещането че изпитваш панически страх...нещо да не наруши вярванията ти.

Коментар

Защото така се случва развитието. Ако на някой му харесва да не се развива...това е негово право. За мен развитието е смисъл на живота...а застоя е убиец на живота.
                  Развитие и застой на кое? На кариерата, на възнагражденията, на социалнте умения, на работата в екип, на свободното време, на компетенциите на кое точно?

пак казвам за да постигнеш някъде повече трябва да жертваш на друго място. Т.е. нанякъде се развиваш в други аспекти регресираш.

В много от случаите проблема не се свежда до това искаш ли да се развиваш в някоя област или да си успешен в нещо, а дали си готов да платиш цената...
                  Last edited by pepe1234; 12.06.2018, 17:54.

Коментар

Защото така се случва развитието. Ако на някой му харесва да не се развива...това е негово право. За мен развитието е смисъл на живота...а застоя е убиец на живота.
                    Long Italian Banks

Коментар

А защо всички толкова искате да се променяте да мислите пре-позитивно, за да следвате нови и нови мечти и цели. Това означава ли че сте недоволни от нещо от живота си например...

няма ли някой който да харесва себе си и живота си такъв какъвто е? В повечето случаи за да постигнеш едно трябва да жертваш друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Не съм очаквал да разбереш Не защото ти си глупав. Просто аз не съм толкова глупав, за да си мисля, че е възможно да разкажеш стотици книги с разсъждения и примери и то да ги разкажеш с 5 изречения. Но все пак, опитай се да се погледнеш от страни. На въпроса ми "защо" хората искат да оставят нещо след себе си ти отговори с една дума "не знам" а в следващият момент използваш дълги постове и аргументи за да доказваш че не съм прав. Това е много интересно. За мен е и много важно. Всеки иска да остави нещо след себе си а никой не знае защо аджеба иска да оставя нещо след себе си. Самата фраза "да оставя нещо СЛЕД СЕБЕ СИ" показва мислене и концентриране върху "СЛЕД". След себе си или след СМЪРТТА си. Това не е ли всъщност концентриране върху смъртта ?
                        За мен в живота има само един въпрос. И този въпрос е : "Как се чувствам?" Ако се чувствам ОК си карам така. Ако пък нещо не ми е ОК, гледам да го разкарам за да съм ОК Та чисто практическият въпрос е дали е ОК да ме преследва мисълта за смъртта. Ами според мен не е ОК и затова гледам да разкарам тая мисъл от главата си. Не си мисли, че аз се осланям на нещо след смъртта си. Дори напротив. Отхвърлянето на желанието да оставям нещо след себе си ми оставя време да се наслаждавам пълноценно точно на ТОЗИ си живот. Самият смисъл на живота ми става друг. Това въобще не означава, че аз съм спрял да мечтая или да правя някакви неща. Пак ги правя, но ги правя с цел да се чувствам добре от това че ги правя а не за да оставям нещо след себе си. Накратко вече мога да погледна света с други очи. Вече знам, че парите ми стигат не само за този а и за още няколко живота и самите кинти не са ми толкова важни Това че не са ми важни не значи, че не ги ценя и че ще ти ги прехвърля на теб. Даже напротив. Важни са ми защото няма да ми вземат времето за да ги правя и защото ще ми осигурят правенето на неща, които поискам да направя. Бог гледам да не го занимавам със себе си и от него искам да не ме занимава с него си. Един от малкото ми останали принципи е да избягвам всякакви идеологии и принципи. Та в този смисъл аз самият нямам никакво желание да убеждавам който и да било в каквото и да било. Ти специално си ми много интересен, защото преди няколко години разсъждавах точно като теб. Интересно ми е защото така видях как са ме виждали хората тогава а знам как се виждах аз. Та ако те интересува, мога да ти обясня и защо много хора не те разбират.
                        И все пак за да има някаква полза от поста ми и да се опитам да ти дам някакъв съвет:
                        Ако искаш да разбереш лесно някакви неща, не прави грешката да ги пречупваш през себе си. Това води до отхвърляне и пречи на разбирането. Опитай се да мислиш чисто научно по въпросите и след като си изясниш принципно нещата намесвай себе си в сметките
                        Отзад - напред.

Да, пречупвам ги през себе си, въпреки че правя опити да мисля от гледна точка на другите . Предполагам не успявам съвсем и не знам дали това е възможно. Всъщност и ти правиш така. Всеки прави така защото всяка мисъл която се роди в главата на някой е в резултат на някакъв експириънс в миналото или някаква информация ....различна от тази с която разполагат другите. Опитам се да подхождам научно...но научния ми подход пак е в резултат на това което съм аз и понякога това е за добро.

Ето например отношението ти към смъртта.

Ти пречупваш през себе си в случая при гледната ти точка за смъртта, Аз правя същото в живота - гледам да се чуствам ок. Само че мен тоя въпрос със смъртта не ме тормози нито ме преследва. Ти се замисляш...търсиш някакви неща да не се замисляш за смъртта щото не ти е ок..а при мен аз не се замислям. Т.е на мен не ми се налага да разкарам мисълта за смъртта от главата си. Нямам време и желание да мисля за това по принцип. Говориш за твоя живот...моя е по различен. Така че аз нямам твоя проблем ....да се замислям кво да оставям и кво да не оставям след себе си...и каква да бъде цената която трябва да плащам в тоя живот.

Друго което искам да кажа че, че не съм казвал че НЕ ЗНАМ защо искам да оставя нещо след себе си. Като казах за мечтите ми, казах че мечтата ми е да оставя нещо СТОЙНОСТНО след мен...а не само пари. Стойностно по принцип. Много задълбаваме в тема която не ми е много приятна щото е лична....но, просто искам да направя нещо яко бе Алонсо...не само пари. Не тръси под вола теле...това няма общо със смъртта или някаква мисъл за нея...или подобни. Това е просто щото така ми се иска ей сега...и така си живея по добре сега...и освен това ми дава цел...смисъл...и кеф да живея сега и да бачкам нещо. Ти ме пита защо стойностно и аз казах щото ъака ми се иска сега. Само че тука въпроса беше защо СТОЙНОСТНО...а не защо да оставя. Аз пари така или иначе ще оставя.
                        Защо искам да оставя кво да е? Ами заради децата ми разбира се....заради семейството ...това оставянето не става въпрос за лишения в сегашния ми живот. Наследството дава възможност за по добър старт на някой от фамилията по късно....дори и това не ми дреме толкова колкото факта че аз и всеки би трябвало да има ОТГОВОРНОСТ към семейството си. Не мога заради чсития си егоизъм да се гътна утре и да ги оставя да умрат от глад при положение че цял живот съм носил отговорността да се грижа за тях. На мен тази ОТГОВОРНОСТ която успявам да изпълня ми носи самата тя удовлетворение...ако разбираш. Това ми е част от кефа..Алонсо. в сегашния живот. Това не ми е задължение. Не го чуствам така.

Освен това, не си прав според мен да тълкуваш фразата " след себе си" като концентриране върху смъртта. Това че всеки знае че ще умре и е нормално да говори кво ще стане след себе си...по никакъв начин не означава че се концентрира върху смъртта. Просто констатира тоя факт.

Коментар

Това което питам е...защо Мъск е решил да си купи малък апартамент вместо къща в замяна на това да си купи скъпа кола?

И колата струва повече от кондото.

Колко хора биха го направили това при първите пари които са взели? Въпроса ми е защо според теб го е направил?
                          Изеров очевидно няма представа какво значи да продадеш компания в която са участвали инвеститори. Реално Мъск е направил около 22 милиона от сделката, а брат му 15, останалото инвеститори. На тоя фон един Макларън си е сериозен харч.
                          Моя отговор е - искал е да подкара на скорост, не да се "пенсионира", още тогава е възприемал печалбата като само първа стъпка към реализацията на нови идеи.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                            Казва, че си е купил и малък луксозен апартамент.

340 млн. получил за фирмата Zip2, около 3.5 млн сигурно е дал за Макларъна*, доста по-малко дал за кондоминиума, така че надали е стоял пред чак толкова твърда алтернатива "или".

Веднага основава Х1, която бързо става ПейПал** и след година и половина - две бива купена от Ибей за 1.5 млрд.
                            Това са първите му, сравнително лесни, пари от началния бум на интернет.
                            Но Мъск много ме кефи как развива тези пари след това

- - - -
                            Zip2 - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zip2
                            * - http://www.topcarrating.com/price.php?brand_id=117
                            ** - написах погрешно ПийПал... Какво ли щеше да бъде, ако е така?
                            Това което питам е...защо Мъск е решил да си купи малък апартамент вместо къща в замяна на това да си купи скъпа кола?

И колата струва повече от кондото.

Колко хора биха го направили това при първите пари които са взели? Въпроса ми е защо според теб го е направил?

Коментар

А защо всички толкова искате да се променяте да мислите пре-позитивно, за да следвате нови и нови мечти и цели. Това означава ли че сте недоволни от нещо от живота си например...

няма ли някой който да харесва себе си и живота си такъв какъвто е? В повечето случаи за да постигнеш едно трябва да жертваш друго.
                              Аз харесвам животът си такъв какъвто е.Благодаря на Бог за това.Не знам с какво съм го заслужил дори си мисля че не съм но е факт.Каквото съм поискал всичко ми е дадено и в професията и в семейството....Пак казвам Благодаря ти Боже за всичко искам само здраве и разум за всички.Материалното колкото толкова....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Това че имам идея защо обичам детето си не означава, че ще го обичам по-малко. Аз с моето дете не съм се разделял и ден вече почти 15 години. В същият момент имам много познати и приятели, които ги няма с месеци и въобще не знаят какво става с децата им. Парадокса е че според тях причината да живеят така е че обичали децата си. Нито ден не съм го оставял на баби моя. Само няколко лагера за всички тези години. Това обаче е до време. Той вече има нужда от неща, които не може да получи от мен и аз съм достатъчно разумен да не му преча за неговите си му мечти. Труден е момента в който трябва да освободиш нещо, което ти е давало радост 15 години всеки ден.Психолозите му викат синдром на опразненото гнездо. Невежеството по въпроса води до друг парадокс. Много хора се вкопчват в децата си с което не помагат нито на себе си нито на децата си. Искат да притежават децата си и да ги напътстват, защото искат да оставят нещо след себе си. Парадокса е че така пречат на развитието им и на щастието им и всъщност постигат обратен ефект.
                                Няма нещо на тая земя което да обичаме повече от децата си.Щом ги обичаме трябва да ги оставим свободни и да ги подкрепяме винаги и с каквото можем.Във всяко семейство идва този момент когато децата порастват и отлитат.Хубаво е родителите да са наблизо и да помагат когато има нужда но да живеят заедно не е добре.моите порастнаха и тръгнаха по техния път.Вече дори пари не мога да им дам не искат.А аз искам да им дам...Отговорът е вие с мама с баба и дядо сте направили достатъчно вече е наш ред.Пари си изкарваме достатъчно няма време да ги харчим...Направих се на луд и викам ще ви платя една екскурзи десет дена в Рим и Флоренция...отговорът беше няма време за това.Вече не питам те знаят че когато имат нужда ние ще помогнем...Никога не съм се бъркал в техния избор.Когато дъщерята вече приета в Американския университет в Благоевград каза аз няма да уча там а в ТУ София мислех че се шегува но нещата бяха сериозни.Отворих моите учебници извиках я и показах какво ще учи обясних и че там жулят двойки на поразия.После стана трудното.Но съм подкрепял до дупка и с каквото мога....детето се справи сега има чудесна работа и казва че чанча и двойките в ТУ са я направили човек.Казва че ако може да върне времето назад пак това ще избере.Аз много се притеснявах за нея ама оказа се напразно....Младежа и той винаги се е оправял сам.За него се притеснявахме че като завърши няма да се върне и бяхме решили да му купим някакво жилище в Германия но той се върна и не иска да ходи повече навън...

Коментар

Working...
                                X