IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Мъней...възприемането на едно нещо минава и през личния опит и живот.....до въпросната реплика относно че маската "аз съм истински" е най често срещтаната маска...аз съм стигнал сред много мислене и разсъждения на тема маските като цяло....влиянието им...проблемите...и резултатите от начина на живот на различните хора..в резултат на което съм написъл нещо което мисля че е стойностно. Това не е стила, цитат на еди кой си без да осъзнаваш кво стои зад този цитат минал през личния ти опит и най вече расъждения по темата.

Това че съм повлиян от всичко което съм чел...чувал...мислил върху него ..виждал..усещал...наблюдавал и т.н..е най естественното нещо, след като не съм живял до оня ден в пещера изолиран от света.

Аз мъней много обичам да слушам...проблема ми е че рядко намирам кого да слушам. Затова винаги отбелязвам с удоволствие когато съм съгласен с някой или когато някой е прав според мен...или когато науча нещо полезно.

Относно четенето...се чудя дали се прайш на две и половина или в действителност ти е трудно да осъзнаеш какво ти казвам лично за теб?

Ще ти го кажа пак....впечетлението ми и личното ми мнение е, че ти липсва ужасно много опит в резултат на което имаш изключителна вяра в медиините авторитети ...изключително си подвалстен на този процес за промиване на мозъци...нямаш смелостта да мислиш самостоятелно което в моите очи те показва като наивен.

Това го казвам само на база...на това което съм чул от теб като начин на мислене. Не те знам къв човек си. Възможно е да си различен...и този образ да е породен от други причини...но това за мен не е важно.

Начина ти избирателно да взимаш нещата които ти изнасят и да игнорираш нещата които не ти изнасят...показва начин на мислене който си има категория и е дори описан в моята книга без да те познавам.

Но аз не те съдя...нито ми е работа да мисля за теб какъв си наистина и що прайш нешата които правиш. Аз ти давам непоискана обратна връзка на база на коментарите ти....и я давам не заради теб а като реакция на несъгласието ми с теб и с оглед защитата на моята теза.

Аз обичам да чета и чета....ти обичаш да четеш и четеш вероятно.... Но аз не цитирам постоянно някой друг зашитавайки моя теза...аз казвам кво мисля повлиян разбира се от това което чета , което виждам и т.н.

Един от малкото случаи в които ми беше полезен беше за оня финансит на Хитлер. Бъди убеден че ако някога си ми полезен за нещо или смятрам че си прав от моя гледна точка ти или който и да е друг няма да се поколебая да го отбележа.
    Твоят опит е ограничен до определени условия, в които си живял. И понеже този опит не е особено полезен в широкия свят, ти искаш да запазиш своя си свят, в който твоят опит е важен и полезен.

Опитът ти примерно не само че е безполезен на фондовите пазари, а дори е вреден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Това че имам идея защо обичам детето си не означава, че ще го обичам по-малко. Аз с моето дете не съм се разделял и ден вече почти 15 години. В същият момент имам много познати и приятели, които ги няма с месеци и въобще не знаят какво става с децата им. Парадокса е че според тях причината да живеят така е че обичали децата си. Нито ден не съм го оставял на баби моя. Само няколко лагера за всички тези години. Това обаче е до време. Той вече има нужда от неща, които не може да получи от мен и аз съм достатъчно разумен да не му преча за неговите си му мечти. Труден е момента в който трябва да освободиш нещо, което ти е давало радост 15 години всеки ден.Психолозите му викат синдром на опразненото гнездо. Невежеството по въпроса води до друг парадокс. Много хора се вкопчват в децата си с което не помагат нито на себе си нито на децата си. Искат да притежават децата си и да ги напътстват, защото искат да оставят нещо след себе си. Парадокса е че така пречат на развитието им и на щастието им и всъщност постигат обратен ефект.
      +110

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        А защо всички толкова искате да се променяте да мислите пре-позитивно, за да следвате нови и нови мечти и цели. Това означава ли че сте недоволни от нещо от живота си например...

няма ли някой който да харесва себе си и живота си такъв какъвто е? В повечето случаи за да постигнеш едно трябва да жертваш друго.
        Ето ти друг парадокс. Всеки един от нас е убеден че е прав и че собствената му вяра е най-правилна и че живее живота си по възможно най-правилният начин. В същото време самото писане в този форум, доказва че всъщност никой не е сигурен че е прав. Но такива сме повечето хора. Доволни сме, но искаме да сме още по-доволни
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

е ...да ти споделя..аз пък никога не съм го почуствал това...даже и през ум не ми е минало

Мен ме кефи сега да си гледам детето как расте....как се учи...колко е забавно...как се смее ..ей такива работи.

и никога според мен не трябва да го гледаш под тоя ъгъл
          Това че имам идея защо обичам детето си не означава, че ще го обичам по-малко. Аз с моето дете не съм се разделял и ден вече почти 15 години. В същият момент имам много познати и приятели, които ги няма с месеци и въобще не знаят какво става с децата им. Парадокса е че според тях причината да живеят така е че обичали децата си. Нито ден не съм го оставял на баби моя. Само няколко лагера за всички тези години. Това обаче е до време. Той вече има нужда от неща, които не може да получи от мен и аз съм достатъчно разумен да не му преча за неговите си му мечти. Труден е момента в който трябва да освободиш нещо, което ти е давало радост 15 години всеки ден.Психолозите му викат синдром на опразненото гнездо. Невежеството по въпроса води до друг парадокс. Много хора се вкопчват в децата си с което не помагат нито на себе си нито на децата си. Искат да притежават децата си и да ги напътстват, защото искат да оставят нещо след себе си. Парадокса е че така пречат на развитието им и на щастието им и всъщност постигат обратен ефект.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Човешката алчност /сборен термин в добрия и лошия случай за желание за притежаване и развитие/ е безгранична.Ако седяхме на едно ниво,доволни от живота си,щяхме още да чоплим земята с пръчка.Ако искаш да запазиш нивото си/в какъвто и е да е аспект-финансов,
            физичски,емоционален,личностен/ трябва да си едно ниво отгоре.Спреш ли-потъваш,живота е динамика, не е статичен.Постигнатото,не е гарантирано.
            Е добре то тва е ясно света се развива и ти с него. Ама нещо някак си не се виждам да търся извора на младостта примерно...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
              А защо всички толкова искате да се променяте да мислите пре-позитивно, за да следвате нови и нови мечти и цели. Това означава ли че сте недоволни от нещо от живота си например...

няма ли някой който да харесва себе си и живота си такъв какъвто е?
              Човешката алчност /сборен термин в добрия и лошия случай за желание за притежаване и развитие/ е безгранична.Ако седяхме на едно ниво,доволни от живота си,щяхме още да чоплим земята с пръчка.Ако искаш да запазиш нивото си/в какъвто и е да е аспект-финансов,
              физичски,емоционален,личностен/ трябва да си едно ниво отгоре.Спреш ли-потъваш,живота е динамика, не е статичен.Постигнатото,не е гарантирано.

Коментар

• А защо всички толкова искате да се променяте да мислите пре-позитивно, за да следвате нови и нови мечти и цели. Това означава ли че сте недоволни от нещо от живота си например...

няма ли някой който да харесва себе си и живота си такъв какъвто е? В повечето случаи за да постигнеш едно трябва да жертваш друго.
                Last edited by pepe1234; 12.06.2018, 10:07.

Коментар

не съм съгласен. Страха от смъртта е ок...ясно че всеки го е страх.....но това не е паталогично при хората. Тезата че щото те е страх от смъртта че за това правиш деца е ....странна и по никакъв начин няма общо с мен. За мен децата са щастие и нищо повече...смисъл на същестуването ми но не в смисъл че някой ще ме наследи. Имам кво да правя...занимавайки се с тях...осмисля ежедневния ми живот...има кого да обичам...на кого да се радвам и т.н....появява се някаква благородна за семейството цел...която обединява семейството и много други но да каже някой че отва е поради страх от смъртта...е как да кажа....никога по никакъв начин не ми е минавало дори през ум до този момент че това може да е причина...и ако я прочета някъде както ти казваш сега че я има...ще я приема за безумно глупава. Всеки ден с децата ти би трябвало да е щастие за всеки. Една основателна причина да се чустваш успял и щаслив. Не съм разбирал дори на грам хората които не искат деца....

Прераждането Алонсо е едно от тея врвания които нямат ниакъв практически реален смисъл освен отрицателен. Това не е като вярата в Бога или някаква невидима сила. Ако вярваш в БОГ или сила е възможно да искаш тази сила да ти помогне и тя в действителност може да ти помогне ако я владееш. Например да използваш силата на ума си...да влияеш на хората...да чустваш...да използваш тая енергия ...силата на вярата...материализирането на силни мисли....много хора го правят и реално...дори и аз имам някакви постижения...

При Прераждането имаш някаква сляпа вяра че след смъртта няма да умреш. И кво от това? Какво значение има дали ще умреш или няма да умреш? Особенно ако не помниш нищо както ние не помним. Да кажем изчезва страха от смъртта...което може да те направи по отпуснат и по неценящ времето което имаш като настоящ живот. Осланяш се на нещо си там...след смъртта. Ако пък речеш да си по добър или подобни ...и пренебрегнеш правилата на реалния живот....вероятно няма да реализираш потенциала си в този живот. Което е адски глупаво.

Обещанието за друг живот религията цял живот го използва за манипулация. Ето например терористите...с 12 те девици дет го чакат да го чукат тоя с бомбата.....само забележете девици....ебахти простотията. Друг пък чака в рая да отиде....не тука да кара бентли а там да кара може би? Друг пък с кармата....бъди овца сега...щото евентуално ако си овца...кво ще станеш след смъртта? По голяма овца или вълк? Ако си вълк пък лошо с другата карма...т.е бъди овца във всеки живот. Това е смисъла - да си овца.
                  Това е елементарна манипулация с даване на надежда. Значи прави квото ти казвам сега....пък после ще си ок...ако не слушаш....отиваш в ада или ще се преродиш в овца....все едно сега ако слушаш не си овца.Поне ще знаеш как е))
                  Сега аз ти казвам аз на теб...ще ти дам една банкова сметка...преведи ми утре всичките си пари...и аз ти обещавам да идеш където искаш...в рая...да се преродиш в уорън бъфет ако искаш...квото искаш това ще ти обещая. Като евангилистите..дето продават къщата си...и я дават на пастора...лумпените ...

Според мен въпреки че е фактор страха от смъртта много се преиграва с тоя страх. А човек го е страх щото не знае кво е....ако знае...всичко губи смисъл....целия живот губи смисъл. Ако има прераждане и ни писне тоя живот или се преебем нещо ..ами да фанем една пушка да се гръмнем....т.е да се предадем. Това ако не е глупаво...ще е смешно. Къде остава борбата за живот или оцеляване? Която прави живота това което е....и което всъщност е хубавото дори да е лошо. Ако няма загуби...как ще оцениш успеха?
                  Не съм очаквал да разбереш Не защото ти си глупав. Просто аз не съм толкова глупав, за да си мисля, че е възможно да разкажеш стотици книги с разсъждения и примери и то да ги разкажеш с 5 изречения. Но все пак, опитай се да се погледнеш от страни. На въпроса ми "защо" хората искат да оставят нещо след себе си ти отговори с една дума "не знам" а в следващият момент използваш дълги постове и аргументи за да доказваш че не съм прав. Това е много интересно. За мен е и много важно. Всеки иска да остави нещо след себе си а никой не знае защо аджеба иска да оставя нещо след себе си. Самата фраза "да оставя нещо СЛЕД СЕБЕ СИ" показва мислене и концентриране върху "СЛЕД". След себе си или след СМЪРТТА си. Това не е ли всъщност концентриране върху смъртта ?
                  За мен в живота има само един въпрос. И този въпрос е : "Как се чувствам?" Ако се чувствам ОК си карам така. Ако пък нещо не ми е ОК, гледам да го разкарам за да съм ОК Та чисто практическият въпрос е дали е ОК да ме преследва мисълта за смъртта. Ами според мен не е ОК и затова гледам да разкарам тая мисъл от главата си. Не си мисли, че аз се осланям на нещо след смъртта си. Дори напротив. Отхвърлянето на желанието да оставям нещо след себе си ми оставя време да се наслаждавам пълноценно точно на ТОЗИ си живот. Самият смисъл на живота ми става друг. Това въобще не означава, че аз съм спрял да мечтая или да правя някакви неща. Пак ги правя, но ги правя с цел да се чувствам добре от това че ги правя а не за да оставям нещо след себе си. Накратко вече мога да погледна света с други очи. Вече знам, че парите ми стигат не само за този а и за още няколко живота и самите кинти не са ми толкова важни Това че не са ми важни не значи, че не ги ценя и че ще ти ги прехвърля на теб. Даже напротив. Важни са ми защото няма да ми вземат времето за да ги правя и защото ще ми осигурят правенето на неща, които поискам да направя. Бог гледам да не го занимавам със себе си и от него искам да не ме занимава с него си. Един от малкото ми останали принципи е да избягвам всякакви идеологии и принципи. Та в този смисъл аз самият нямам никакво желание да убеждавам който и да било в каквото и да било. Ти специално си ми много интересен, защото преди няколко години разсъждавах точно като теб. Интересно ми е защото така видях как са ме виждали хората тогава а знам как се виждах аз. Та ако те интересува, мога да ти обясня и защо много хора не те разбират.
                  И все пак за да има някаква полза от поста ми и да се опитам да ти дам някакъв съвет:
                  Ако искаш да разбереш лесно някакви неща, не прави грешката да ги пречупваш през себе си. Това води до отхвърляне и пречи на разбирането. Опитай се да мислиш чисто научно по въпросите и след като си изясниш принципно нещата намесвай себе си в сметките

Коментар

• Преди време много четях книги за личностно развитие.И снощи случайно открих забутана папка, в която си бях написал чек /който ги е чел ме разбра/ да си връча за ......лв за рожденият си ден 2018г. Предполагам съм го писал преди около 2г и бях го забравил.Сумата която съм искал е била висока за мен тогава.Сега я имам почти двойно.Чудя се дали не съм бил прекалено скромен в мечтите си,или до РД ми ден има още 70дни и може да съм познал/т.е. да загубя част от парите/.Но факта си е факт,че правилно насочените мисли,генерират резултати.Желая успех на всички които работят за него!

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Един бисер на Жванецки:
                      Ако не пиех, ако откажех пушенето, ако не губех толкова време за жени, ако бях упорит, щях да пиша, да смятам, да забелязвам с остро око, да пресмятам, щях да защитя докторска, да напиша пиеса, да създам филм, да получа премия - и тогава вече можех да пия, гуляя и губя толкова време за жени, което и сега си правя без всичките тези грижи.

https://youtu.be/b22NS6PNGX8
                      Тоя не го познавам ама явно е разбрал че не куманистите са му виновни.Щото тука в България тая сволач се оправдава с тях
                      Last edited by national power; 12.06.2018, 08:14.

Коментар

Сегашните ми мечти...са да направя нещо значимо..

Мечтата ми е да седя...да гледам морето..да пиша и като се обърна назад да кажа не пропилях живота си.
                        Един бисер на Жванецки:
                        Ако не пиех, ако откажех пушенето, ако не губех толкова време за жени, ако бях упорит, щях да пиша, да смятам, да забелязвам с остро око, да пресмятам, щях да защитя докторска, да напиша пиеса, да създам филм, да получа премия - и тогава вече можех да пия, гуляя и губя толкова време за жени, което и сега си правя без всичките тези грижи.

https://youtu.be/b22NS6PNGX8

Коментар

• Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнение

Единствената следа която можеш да оставиш , това е ДНК -то ти в децата си.
                          Биологът Ричард Доукинз в научно-популярната си книга "Себичния ген" даже доказва, че не ти използваш гена, за да останеш, а той теб, за да остане.

Стивън Хоукинг и Ричард Доукинз много ме кефят.

Коментар

12 те девици дет го чакат да го чукат тоя с бомбата.....само забележете девици....ебахти простотията.
                            Правилно, Уотсън

Коментар

Мъск преди дни написа следното в туитър:

"19 years ago, when my 1st company got bought, I had to decide between buying a house in Palo Alto or a McLaren F1 (best car ever imo). Was no contest. I bought F1 & a small condo that was much cheaper than the car. New Tesla Roadster will exceed all gas sports cars in every way…"

Защо според вас Мъск си купува макларън вместо къща?
                              Казва, че си е купил и малък луксозен апартамент.

340 млн. получил за фирмата Zip2, около 3.5 млн сигурно е дал за Макларъна*, доста по-малко дал за кондоминиума, така че надали е стоял пред чак толкова твърда алтернатива "или".

Веднага основава Х1, която бързо става ПейПал** и след година и половина - две бива купена от Ибей за 1.5 млрд.
                              Това са първите му, сравнително лесни, пари от началния бум на интернет.
                              Но Мъск много ме кефи как развива тези пари след това

- - - -
                              Zip2 - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zip2
                              * - http://www.topcarrating.com/price.php?brand_id=117
                              ** - написах погрешно ПийПал... Какво ли щеше да бъде, ако е така?
                              Last edited by П.Ф.Изеров; 12.06.2018, 06:19.

Коментар

• Мъск преди дни написа следното в туитър:

"19 years ago, when my 1st company got bought, I had to decide between buying a house in Palo Alto or a McLaren F1 (best car ever imo). Was no contest. I bought F1 & a small condo that was much cheaper than the car. New Tesla Roadster will exceed all gas sports cars in every way…"

Защо според вас Мъск си купува макларън вместо къща?

Коментар

Working...
                                X