Първоначално изпратено от Ender

надявам се с илюстрацияta по-надоле, да се изясни, (че не говорим за "сбор букви" а просто за матем., абстракция в означенията ) ! (y)!
"Дума, описваща определена "архитектура" на психиката." - Да точно, и аз го виждам така, а не това което се е случило с "думата", следствие на кило погълната домашнярка примерно)

"И разлика в една от буквите, може да доведе до коренно противоположна представа за света". - Това си е силно твърдение (може и да се докаже

За илюстрация, нека направим един мисловен експеримент:
Да си представим две еднакви концертни зали. В едната поставяме мислено рок китарист, (със съответната китара), а в другата джаз- пианист със съответния роял. Даваме им две еднакви партитури. Например 48 ноти. Нека и двамата да са перфектни изпълнители, и да свирят без импровизация. Изслушваме единия в едната зала, после другия в другата. Всичко е еднакво, ноо.... звукът, докосването, емоция, вдъхновение и т.н. ще са много различни. нали !?!? Различни са дори самите инструменти като звук тембър нюанс т.н.- основния тон и ритъм абсолютно еднакви, но обвертоновете доъплващи до пълният звук, - много различни.
Е гледам по подобен начин и на теста с "думите".))
Ако трансформирам "дума" до мета-символ и ползвам някои абстракции от мета-математиката, в мен се зароди една силна идея - че от същите данни на този тест, с така направените резултати, е възможно да се извлекат значително, ...значително повече информация за съответния личностен тип., отчитайки и % с който се е появила всяка "буква"-както я наричаме формално в личностния тип "дума"

В случая какво прави теста - нищо повече от това да назначи една от 16 думи, на тествания индивид (но забележи, че има огромни нюанси във вероятността за всяка "буква" от "дума"та.)
Теста казва примерно - "ти си командир" и толкова

А Сега си представи, че може да се извлекат всички останали 15 обертона

Индивида "Ендер" (примерно) е: Командир -30, Архитект-15, Логик-6, Адвокат-16 ....i t.n.. (изброени всички типове със съответните тегла, (за прегледност, нека сума от теглата да е 100)
Е това е много по-финно разкодиране на личностния тип, който става вече уникален почтииии като ЕГН, нале!?

Нещо още по-страшно - може да се ползва идеята, за избор на личностен тип "командир" ноооо,,,, със съвсем специални качества измежду хиляди други- кандидат-"комадири"

(Тук ми се прииска макар задочно, силно да благодаря на "Хер" Табаков, - мой преподавател по "формална" логика, мета-математика, и т,н, казвам му името щото да се знае "че и ний сме дали " нещо на света, ... не е вече в България

Дори веднъж ми сподели свое доказателство, че "Нормален човек по принцип може да излъже почти всички, но себе си не може".

Приятни мисловни вечерни занимания, на цялата компания! (като се извинявам за многословието и се надявам се да не се повтаря)

Коментар