IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гмуркане към дъното

Иво, виж вълновия анализ на Алпари, там са го обяснили по Елиът :-)

Коментар

• Гмуркане към дъното

не знам как да го обесна - но очаквам големо ама много големо движение надоло по е/д тази седмица - успех

Коментар

• Гмуркане към дъното

лека

Коментар

• Гмуркане към дъното

Да прав си за мотивацията.
          Аз и сега си прекарвам доста време пред ПСто.
          Разликата е,че вече анализирам много повече 2ки
          и се чувствам по сигурен в преценките си.
          Играта ми е по спокойна,добивам самочуствие и увереност.
          Успех и лека нощ на всички
          Това не е предпоставка за търговия!!

Коментар

• Марио

Поздравявам те за постоянството и успехите в gbp/jpy. Аз си бях казал, че за игра с кабела ми е рано, много му е голяма амплитудата, ама пак не се сдържах да пробвам :-)

Коментар

• Гмуркане към дъното

Имах предвид,че риби като нас е по добре да играят по тренда.
              Съжалявам,че си загубил но живота продължава,ще имаш още възможности
              да си ги върнеш многократно.
              До към март не очаквам Е и кабела да връщат.
              Корекции-да но пак нагоре.
              Сега играя по gbp/jpy-сравнително добре.
              Знаеш какво очаквам там,само да прескочи 205,тук внимавам!
              Успех ти желая

Коментар

• Марио

Зависи и кой какви тежести дава на приоритетите - наистина знам как изкара $1000 - с доста часове пред монитора, анализи, графики, прогнози и т. н. Но за някой това може да е неприемлив начин на търговия. Ти си мотивиран от интереса и желанието да научиш, друг може да е мотивиран да спечели процентно по-малко, но с по-малка загуба на време. Като се комбинира с достатъчен свободен ресурс това може да доведе и до по-голяма абсолютна стойност на печалбата ... Хора всякакви.

Коментар

• Марио

Здрасти, Марио, не казвам, че е подходяща за всеки акаунт, нито пък че е правилната стратегия - всеки сам си избира.
                  А с GBP/CAD пих от студената вода - свърши ми кислорода, но улучих момента, когато излезе от канала - здраве да е, загубих 100 лв. :-), изобщо нямах ресурс за сериозно прилагане на такава система.
                  Успехи ти желая!

Коментар

• Гмуркане към дъното

Наблюдаващ здравей,
                    Прочетох-нямам нищо против.
                    Как изкарах 1000$ с 200$ акаунт?
                    Ти знаеш как.А можех ли да се гмурна и да изкарам
                    същото с този акаунт?
                    Просто ти отговарям,не е заяждане.
                    Всеки има право на избор и аз уважавам избора.
                    Продължаваш ли с gbp/cad?Как си там?
                    Успех

Коментар

• neft - долар

малко психология - сащ е отговорен за стабилността в света - с нефтената криза те меко казано се...ха -оттук започна и паниката -резултата- наи ясни са 2 процеса обезценяване на долара и замяна на валутните резерви - буш някак си се оправи - наи вероятно се е пуснало слух че е наред 3 та страна ама не се знае коя - е арабите беха много смели преди изборите , ама да си шеих е пожизнено - какво ще последва - процеса на замяна не резервите ще стихне - последните твърдо ще загубят , както е и в форекса - оттам доларат ще се вазстановява (що се отнася до дефицит и разни др глупости на никои не му е пукало сериозно , не му пука и няма и да му пука)

Коментар

• Гмуркане към дъното

Извинявам се за дългия пост :-)
                        Иска ми се да обобщя някой мои наблюдения и изводи за системата, практикувана от Дон Карлос и РРР
                        (поне те най-често са споменавали за нея напоследък). За да избягна личните нападки и да насоча
                        обсъждането към самата система, ще й дам условно название "Гмуркане към дъното". Не искам
                        да оспорвам правото на споменатите колеги върху системата, нито пък да обсъждам доколко това е
                        нов и неприлаган досега метод. Ще отбележа, че личното ми виждане е доста противоречиво и в
                        никакъв случай не искам написаното тук да се приема нито като пропагандиране, нито като отричане
                        на тази система - искам да дам един по-обобщен поглед като основа, а допълнения и обсъждания,
                        естествено, предстоят (евентуално) занапред.
                        Избрах името "Гмуркане към дъното", защото методът се проявява при търсене на дъно (респективно
                        връх. Разсъжденията ще правя на базата на ситуация "надежда за дъно"). Влизайки дълъг в позиция,
                        трейдърът се надява за движение на курса нагоре, но за застраховка е закачил на гърба си
                        кислородната бутилка, така че, ако започне да потъва, да не се удави. Първият основен принцип е
                        да се търгува без стоп, затова бутилката (сметката) трябва да е достатъчно голяма - иначе при
                        привършване на кислорода, когато сме се гмурнали вече достатъчно дълбоко, изходът от начинанието
                        е ясен.
                        Ако входът в дълга позиция е добре разчетен и трендът се окаже възходящ - викаме ура и действаме
                        според стратегията си - ще увеличаваме ли позицията, ще чакаме ли да постигнем максимума с
                        наличната позиция, не е толкова обсъждано, защото повече или по-малко ще спечелим.

Дискусиите се разгорещяват по отношение на обратната ситуация - когато курсът поеме надолу.
                        Тук влиза в действие вторият основен принцип на дискутирания метод - добавяне към позицията,
                        с цел подобряване на средната цена. Умишлено избягвам термина "удвояване", защото примерите,
                        които е давал Дон Карлос показват, че не винаги се използва умножаване на броя лотове по две
                        и това често води до неточности и недоразумения. Изборът на мястото за добавяне е съществен
                        за положителният изход от "гмуркането" - това е една дълга тема за дискусия, затова тук само
                        ще я маркирам - добавянето трябва да ни осигури средна цена на позицията в рамките на
                        нормалната очаквана корекция и да не е много често, защото така бързо свършва "кислородът"
                        (например в рамките 100-200 пипа под средната цена на позицията ни). Естествено се получава
                        така, че с наближаване на дъното, позицията се увеличава достатъчно и когато тренда се обърне,
                        поемаме в правилната посока обикновено с голям брой лотове. Процесът на добавяне понякога може
                        да продължи доста дълго, затова трети основен принцип е наличието на някаква разумна
                        граница - Дон Карлос говори за планирано затваряне на загуба на 2-3 сделки годишно, доколкото
                        си спомням. Последният етап, който не е много дискутиран, поне доколкото аз съм имал възможност
                        да следя форума, е точката за "разтоварване". Тук общотеоретичните съображения като Фибо-нива и
                        т. н. се смесват с психологическите, защото "влаченето" на губеща позиция достатъчно дълго,
                        подтиква към желания за бързо оттърване от нея, когато най-после излезе на плюс.
                        Според мен методът има следните:
                        А. Плюсове:
                        1. При наличие на условия (достатъчно голям ресурс) и спазване на основните правила, методът
                        осигурява печеливша търговия за достатъчно големи периоди от време. Това е основен
                        критерии - даден начин на търговия да осигурява печалба.
                        2. До голяма степен е възможна "механизацията" на търговията, тъй като ОСНОВНИТЕ правила са
                        относително прости и малко на брой, което се отразява на необходимото време, отделяно за Forex.
                        3. Този начин на работа не изисква прекалено привързване към екрана на монитора - т. е. това
                        осигурява възможнотта Forex да не е основно занимание, което поглъща 70-80-90-100% от времето
                        за бизнес. (Дон Карлос е казвал, че това не е най-приоритетното му бизнес-занимание, което е
                        потвърждение на казаното).
                        4. Поради своята специфика методът осигурява нарастването на позицията да става в ОБЩИЯ СЛУЧАЙ
                        при нарастващ процент вероятност за успех (приближаваме дъното).
                        5. По този начин вниманието се фокусира по-устойчиво към търгуваната валутна двойка и се
                        натрупва опит на собствен гръб за динамиката на изменение на курса й, фактори, които му
                        влияят и т. н.
                        В. Минуси:
                        1. Необходимост от сериозен ресурс.
                        2. Често голяма част от ресурса може да се блокира непродуктивно за дълги периоди от време
                        (докато чакаме позицията да излезе на плюс).
                        3. Големите числа пораждат големи психологични напрежения :-)
                        4. Очевидно има периоди и движения, когато методът се проваля - това може да бъде много болезнено.
                        5. Не знам дали има статистика, но тоя метод, може би, е дал най-много "удавници" :-)
                        Простотата на метода е до голяма степен само привидна. Естествено има тънкости, които могат да
                        кажат (ако имат желание) тези, които го практикуват.

Коментар

• neft - долар

чикаго доиде твоето време

Коментар

• neft - долар

нефт 31 август = нефт 7декември трендпо е/д бегин-дата? е днес е края - къс сам на 90% от акоунтите на алл демо сметки)) абв бг ти варши работа за монаитех

Коментар

• neft - е/долар

xaxa ок :-) е аре като се върнеш се обади!
                              щте пуснеш ли експерта с некво по пълно обеснение на rim2002@abv.bg
                              Благодаря ти

Коментар

• neft - долар

Кажета коя поща да използвам
                                да се регистрирам в www.moneytec.com
                                форума
                                благодаря предварително

Коментар

X