IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• eur/usd

Знае ли някой какво става?

Коментар

• eur/usd

Sega e momenta na iztinata

Коментар

• CAD

Ето и аз как изкарах 240 пипса за 10-тина дни... Е, аз нямам възможност да наблюдавам позициите си постоянно, затова я карам по по-опростена , но работеща система...намерил съм website с по-дългосрочни прогнози...

Коментар

• Stari sme6ki

Vijte kakvo izrovih ot foruma:

Щом сте започнали да местите темата, ето и едно рамо от мен
          Три сериозни причини човек да си татуира пари на интимното място:
          1.За да можеш винаги да си играеш с тях
          2. За да ги гледаш как растат
          3. За да може гаджето ти да ги издуха))

Коментар

• PGP

Поздравления!!! Имаше лимит и позицията ти е затворена, нали? Добре, че не си се стреснал
            при първоначалното движение надолу след 2.70, което предположих.

Коментар

• GBP/NZD

ДОН КАРЛОС -дочаках 2.71

Коментар

• Може да ви е от полза

За определяне на реалните котировки ползвайте следните източници:
                EUR - SOCIETE GENERALE, ALLIED, BANK ONE, FUTURES
                GBP - BARCLAYS, BANK ONE, FUTURES
                JPY - SOCIETE GENERALE, RZB, ANZ
                CHF - FUTURES или CROSS RATE с EUR
                Ако сте достатъчно активен трейдър (правите по няколко транзакции на ден), препоръчваме следните часове за операциите ви:
                EUR, GBP, CHF - от 9:00 до 21:00
                JPY - от 14:00 до 21:00 и от 02:00 до 07:00
                (Цитат то http://www.alpari-idc.ru/ru/articles/forexprice.php)

Коментар

• Гмуркане към дъното

Съгласен съм, Карлос, нали съм написал "Изборът на мястото за добавяне е съществен за положителният изход от "гмуркането" - това е една дълга тема за дискусия ..."

Коментар

• Дон Карлос

ОПЕК минава от долари на евро
                    Евровалутата удари нов рекорд спрямо щатската

ЛОНДОН. Доверието на повечето членки в Организацията на страните - износителки на петрол (ОПЕК), към долара рязко падна през последните 3 години, съобщи "Файненшъл таймс". Последният доклад на Банката за международни разплащания показва, че депозитите на страните на ОПЕК в US валута са намалели с над 13%, а в евро са увеличени с 8%. Централните банки на страните в ОПЕК частично трансформират резервите си от долари в евро и британски лири, за да намалят загубите от падането на долара. В бъдеще те възнамеряват да се откажат от практиката да продават петрола си само за долари. Сега Европа е най-големият търговски партньор на ОПЕК. От 2001 до 2003 г. вносът на нефт в Европа е увеличен с 29%, а в Америка е намален с 14%. Износът на руски петрол през декември ще достигне 18 млн. т. От началото на годината Русия е изнесла 203 млн. тона петрол и е добила 419,3 млн. т. Добивът през декември да достигне 39,8 млн. т, което е с 6,7% повече от декември 2003.
                    US доларът вчера достигна исторически най-ниски нива спрямо еврото. Щатската валута се разменяше при курс от 1,3467 долара/евро сутринта, а по-късно поскъпна до нива 1,3444 долара за евро. Това стана въпреки призива на финансовите министри на 12-те страни в еврозоната САЩ да предприемат действия срещу "прекалено подвижния" долар, който спира растежа на европейските експортно ориентирани икономики.

Коментар

• Дон Карлос

Позволи ми да имам своите малки тайни, най-вече заради воят, който ще се надигне.
                      Веднага ще ме нарекат незнам си какъв. Но ще ти кажа, че и добавянето изисква
                      голям майсторлък, там е тънкостта. В никакъв случай не е механично, заради самото
                      добавяне или само за спасяване на позицията. То е следствие на съвкупност от
                      много причини и обстоятелства. Понеже публикувам ВСИЧКО по сделките, вероятно си
                      забелязал, че понякога при движение от няколко фигури в обратна посока оставам
                      напълно пасивен, а друг път при значително по-малки движения добавям през ден.
                      Решаващо значение има КОГА И КОЛКО да се добавя.
                      Това съм го отработвал много месеци в демото, преди да го приложа на реал. Затова
                      винаги призовавам колегите да не копират механично, защото това неминуемо ще ги
                      доведе до катастрофа. Балансирането по ръба на бръснача е сложно нещо.

Коментар

• Гмуркане към дъното

От тази система между другото, (въпреки че не може да се каже че съм последовател) вземам една идея която добавям към моята система която разработвам в момента.

Удвояването срещу тренда с цел да се усредни позицията ако се очаква да се обърне и пак да тръгне в правилната посока. Обаче използвам само едно единствено удвояване. Т.е. от 1 удвоявам на 2 което е нищо. Избягва се не толкова атрактивния момент когато числата вземат да стават 16, 32, 64, 128 и прочие. Т.е ако започна сделката с един лот и примерно 1%риск за акаунта и след това удвоя и преместя стопа, то ще играя с 2 лота и риска за акаунта ми ще стане 2%, което ме устройва.

Днеска я тествах- работи. Хванах към 85% от дневното движение на еврото надолу, въпреки че отворих от неудачна позиция и тренда тръгна срещу мене.

За която идея благодара на Дон Карлос и Марио и им пожелавам успехи в бизнеса.

Коментар

• FOREX индикатор Investor-BG

Колеги моля дайте прогнозите си на:

http://www.investor.bg/Comments/View...ID=3225&LRID=0

Благодаря Ви!

Ето и моите прогнози за утре:

Поръчка за покупка на 100 000 gbp/chf от 2.2236
                          Цел 2.2336
                          Стоп 2.2193

Поръчка за покупка на 100 000 usd/cad от 1.2117
                          Цел 1.2147
                          Стоп 1.2093
                          Бъди гъвкав, играй красиво, не губи кураж!
                          Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, коит

Коментар

• Дон Карлос

Не знам Доне, не мога да ти посоча друга система, прекалено съм зелен. Тук сигурно има колеги, които търгуват успешно и по друг начин. Аз само се опитвам да подходя непредубедено и да видя плюсовете и минусите, което е много относително :-)
                            Искам да те попитам - използваш ли други методи за подобряване на средната цена, освен основният - добавяне?

Коментар

• Наблюдаващ

Единица време, имам предвид година.

Коментар

• Наблюдаващ

Доста точни са наблюденията и изводите ти. Все пак имам някои несъгласия, главно с отбелязаните
                                от тебе минуси. Ще ги изложа по твоите точки.
                                1. Сериозен ресурс? Или го имаш или го нямаш, това не може да бъде минус.
                                2. Прав си за единичните случаи на блокиране на капитала. Но пък си заслужава заради резултата.
                                3. Психологически напрежения?! Това ми е непознато. Винаги съм подчертавал, че здравата психика
                                и железните нерви са едно от решаващите условия." Свиркам си", когато позицията върви зле.
                                Нещо повече - радвам се, предвкусвайки печалбата. Очевидно е въпрос на характер.
                                4. И аз мислех, че все някога системата ще се провали. Затова съм планирал 4 яки загуби годишно.
                                Оказа се обаче, че вече около година не съм затварял позиция на минус.
                                Има доста повече плюсове, обаче. За тях едва ли ще говоря, тъй като рискувам да
                                предизвикам вълна от нападки. Ще кажа само следното: Ти би ли ми посочил друга система,
                                която ми дава възможност за единица време да увелича началния капитал с пъти? Ама много
                                пъти, хиляди проценти.

Коментар

Working...
                                X