Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Много пъти съм казвал, че ETF не е злато и голяма част от ETFите са пълна пирамида подобно на WIRECARD!
Отново имаме KPMG!
"Accounting Firm" which KPMG calls a Critical Audit Matter, and which looks very much like an exercise in covering their backs." Усмивка
GLD 10-K omits BoE gold holdings data, GLD CFO left 1 day before financial year-end
Винаги се почва с шум около финансовия директор....
При идващия колпас, ще се разбере, че в много от ETFите няма злато каквото се предполага! Много от умниците, които казват колко хубаво било ETF, скоро ще се хванат за палците!Last edited by Mike Florida; 18.12.2020, 15:50.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Описания от теб процес вече е налице при цената на наемане и транспорт на контейнер.В момента контейнерната цена около 7000 долара.Лятото беше 2500 долара.Имаше прецедент за промяна само за един ден от 5000 на 5500 долара .Истината Майк е винаги по средата.Може би твоята гледна точка е най-точна.Аз винаги разглеждам най-негативния сценарий първо.
Не мисля, че може да се каже, коя гледна точка е най-точна! Има различни такива!
За мен ще има колaпс и проблеми, но не и Апокалипсис! Аз не изпитвам абсолютно никакъв респек към псевдоелитите, въпреки, че виждам какви гнусотии реално причиняват на обществото. Не мисля, че имат 100% контрол или, че робството започва още от утре. Независимо какво се случва сега с вируса. Света е доста разнолик и има противостоящи с лагери. Не мисля, че до 10 или 20 години ще сме свидетели на PRISON PLANET! Това не означава обаче, че хората не трябва да са осторожни и да отхвърлят тиранията своевременно!
Такива като "Клаус Швааб-Няма да имате нищо и ще сте щастливи", може да си говорят и да си мечтаят, но това не означава, че ще стане! Подобни мечтатели е имало и началото на 20 век, но към ден днешен барабар с всичко лошо, все още нямаме достигане на подобна точка!
Какво се случва или не решава Господ, а не обикновенни хора с пари, каквито са глобалистите. Те съществуват не защото са се самосъздали, а защото са част от пътя на нашия живот! Всеки един от тях ще си плати до последния грош! Злото, което посяват не се уравновесява за един живот. Може да са им необходими следващите им 1000 или 1000 000 животи, но каквото има за уравновесяване, те ще трябва да минат през него!
Конкретно за златото и за идващата криза, хубаво е хората да са подготвени, както финансово с инвестиции в жълто така и ментално!
Цялата игра наречена живот, защото живота е нищо повече от една игра, е въпрос на осъзнаване през пътя, който вървим!
Мисля си, че януари месец, след около 30 дни, вече наистина ще започне да се развързва пъзела както на капиталовите пазари, така и при златото!
Last edited by Mike Florida; 18.12.2020, 14:14.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vm20 Разгледай мнениеТова, като притежаващ складове пълни със стока, която не се продава, го твърдиш............или......?????
Може и да те разочаровам , но Аз мисля АПОКАЛИПСИСОООО......., се отлага.
Сравнението на МИНАЛО от близо 100 г, за ДОСТЪПНОСТ на стоки, услуги, и т.н....... със СЕГА, е несериозно.
Това че, някой дърпа чергата към него, го е имало винаги, има го, и ще го има............., но до АПОКАЛИПСИС, не вярвам да се стигне
Успокой се, Майк обеща да пусне ПЕПЕРУДАТА.
Злато за хеджиране ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, не щот е толкоз ценно, основно за СЕНТИМЕНТА
И дано, не се налага да го развързваш от ЗОР,......... в тоз живот.
Коментар
-
Това, като притежаващ складове пълни със стока, която не се продава, го твърдиш............или......?????
Може и да те разочаровам , но Аз мисля АПОКАЛИПСИСОООО......., се отлага.
Сравнението на МИНАЛО от близо 100 г, за ДОСТЪПНОСТ на стоки, услуги, и т.н....... със СЕГА, е несериозно.
Това че, някой дърпа чергата към него, го е имало винаги, има го, и ще го има............., но до АПОКАЛИПСИС, не вярвам да се стигне
Успокой се, Майк обеща да пусне ПЕПЕРУДАТА.
Злато за хеджиране ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, не щот е толкоз ценно, основно за СЕНТИМЕНТА
И дано, не се налага да го развързваш от ЗОР,......... в тоз живот.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Аз не споделям напълно вижданията на Хермесов, но краткия отговор на въпроса, който питаш е, че дефицит на стоки ще се случи при колабиране на финансовата система както е във Венецуела, Ливан и тн.... Там имаш дефицити поради колапс на финансите
Най-простичко казано.... ти имаш търговско дружество, забавят ти плащания или изобщо не ги правят при колабиране на финансите, ти нямаш от друга страна оборотен капитал за ново зареждане, защото последния ти е зависнал към взимания..., в един момент веригата се чупи при вносителите или при големите търговци..... От друга страна, това е само при местен финансов срив.... Ако той е глобален обаче, още от самите производители извън страната ще тръгне процес по дефицит, защото тежка финансова и от там икономическа криза, винаги води до фалити. Фалитите разчистват пазара, което пък води до вакум и дефицити, тези дефицити не могат да бъдат компенсирани и тогава останалите на пазара, които не са фалирали, започват стремглаво да вдигат цените, за да се възползват от ситуацията....
В един момент ти имаш свито вътрешно потребление, изключително много фалиращи субекти и отписване на взимания.... бясна инфлация и невъзможност ти като търговски субект да съхраняваш капитала, защото веригата на доставки е силно забавена!
Имаш 50К внасяш нещо от вън...., реализираш го бавно на пазара и с трудност си получаваш взиманията, през това време върви инфлация, която е бясна.... в един момент, твоята печалба се явява по-малка спрямо повишените цени, от които зареждаш. Купуваш на 10 лева броя, продаваш на 13, само , че когато си завъртял колелото и се върнеш отново да купиш от производител или по-голям търговец, цената е вече 14. фактически ти от твоя труд не само, че не си спечелил а си на -1 лев от капитала на всяка продадена бройка! Именно за това високата инфлацията е разрушителна за всяка една икономическа активност!
Горният пример е причината за огромните дефицити на всякакви стоки в страни като Ливан или Венецуела!
Аз пак казвам, не съм такъв песимист като Хермесов, но големи сривове и проблеми ще има!Last edited by Hermes73; 18.12.2020, 13:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
За пореден път препрочитам поста и наистина не мога да се сетя за някаква обосновка.А ми е интересна такава прогноза.Аз работя в сферата на търговията/хранителни стоки/ и това което виждам е свръх предлагане ,съпроводено с намаление на цени/основно но не само/ и съм силно заинтригуван,как процеса ще премине към ДЕФИЦИТ?Ще съм благодарен да прочета някаква обосновка.
Най-простичко казано.... ти имаш търговско дружество, забавят ти плащания или изобщо не ги правят при колабиране на финансите, ти нямаш от друга страна оборотен капитал за ново зареждане, защото последния ти е зависнал към взимания..., в един момент веригата се чупи при вносителите или при големите търговци..... От друга страна, това е само при местен финансов срив.... Ако той е глобален обаче, още от самите производители извън страната ще тръгне процес по дефицит, защото тежка финансова и от там икономическа криза, винаги води до фалити. Фалитите разчистват пазара, което пък води до вакум и дефицити, тези дефицити не могат да бъдат компенсирани и тогава останалите на пазара, които не са фалирали, започват стремглаво да вдигат цените, за да се възползват от ситуацията....
В един момент ти имаш свито вътрешно потребление, изключително много фалиращи субекти и отписване на взимания.... бясна инфлация и невъзможност ти като търговски субект да съхраняваш капитала, защото веригата на доставки е силно забавена!
Имаш 50К внасяш нещо от вън...., реализираш го бавно на пазара и с трудност си получаваш взиманията, през това време върви инфлация, която е бясна.... в един момент, твоята печалба се явява по-малка спрямо повишените цени, от които зареждаш. Купуваш на 10 лева броя, продаваш на 13, само , че когато си завъртял колелото и се върнеш отново да купиш от производител или по-голям търговец, цената е вече 14. фактически ти от твоя труд не само, че не си спечелил а си на -1 лев от капитала на всяка продадена бройка! Именно за това високата инфлацията е разрушителна за всяка една икономическа активност!
Горният пример е причината за огромните дефицити на всякакви стоки в страни като Ливан или Венецуела!
Аз пак казвам, не съм такъв песимист като Хермесов, но големи сривове и проблеми ще има!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Златото не е инвестиция, а хедж - туй редовно се пропускатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
За пореден път препрочитам поста и наистина не мога да се сетя за някаква обосновка.А ми е интересна такава прогноза.Аз работя в сферата на търговията/хранителни стоки/ и това което виждам е свръх предлагане ,съпроводено с намаление на цени/основно но не само/ и съм силно заинтригуван,как процеса ще премине към ДЕФИЦИТ?Ще съм благодарен да прочета някаква обосновка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗа пореден път ще напиша че идва дефицит на стоки какъвто не е имало последните 75 години-от Втората Световна Война.Първите проявления вече са налице а догодина по това време само ще си спомняме за ред стоки......Дефицитите ще обхванат всички стокови сфери в реалния сектор.....Запалка за цигари трудно ще се намира.........Това разбира се ще даде възможност за моментни добри спекулации но е много тревожно за тенденциите напред във времето......Клаус Швааб-Няма да имате нищо и ще сте щастливи...........
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мислете за инвестиции в местни производства, които да не са силно зависими от вносни суровини или поне суровините да може да са от няколко различни региона.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мислете за инвестиции в местни производства, които да не са силно зависими от вносни суровини или поне суровините да може да са от няколко различни региона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗа пореден път ще напиша че идва дефицит на стоки какъвто не е имало последните 75 години-от Втората Световна Война.Първите проявления вече са налице а догодина по това време само ще си спомняме за ред стоки......Дефицитите ще обхванат всички стокови сфери в реалния сектор.....Запалка за цигари трудно ще се намира.........Това разбира се ще даде възможност за моментни добри спекулации но е много тревожно за тенденциите напред във времето......Клаус Швааб-Няма да имате нищо и ще сте щастливи...........
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар