Първоначално изпратено от pln
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеДнес Швейцарските рафинерии са сряли да продават Златни кюлчета!!! Не се знае дали защото нямат Злато, не им се вързва сметката или по някаква друга причина ...... Линк мога, но няма да дам.
И във връзка с горното да попитам - някой знае ли от къде мога да си купя Физическо Злато под 107 лв. за грам? На 108 лв/грам знам от къде мога и тези дни (до края на седмицата) ще се купува!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
точно като суровина няма да е актуално, а като съхранител на стойност.
при бедност има по-малко търсене на златни бижута, по-малко търсене на качествена електроника и съотвено по-малко консумация като суровина...
но докат не приключат експериментите с печатане, улесняване и тн схеми... златото ще е най-тачената валута.
Криза няма да е все, така, че и бижута ще се ползват и електроника ще има, там някъде в бъдещето!
Това, че няма да има търсене за тях в скоро време и, че пазара ще падне, не означава, че ако ти днес притежаващ тази суровина, тя няма да съхрани стойност, която стойност ти не би могъл да съхраниш през кеш или други активи!
Бях дал един пример тука в темата, за 8-10 стоки и се търсеше, кои са 3те, които биха съхранили най-голяма стойност след 12 год! Стоките изключваха златото! Но, който можеше да разбере примера, ще разбере, и защо златото е съхранител като суровина!Last edited by Mike Florida; 24.03.2020, 16:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Пак казвам, идват хеликоптерните пари!
Якото печатане на макс и подаряване на пари на хората........
Безработица и бедност за години......
Златото да се гледа като суровина, а не толкова като финансов актив, от тук на сетне.
Ако някой има спестявания, да купи някоя и друга стотинка и да я стиска, защото това ще остане!
при бедност има по-малко търсене на златни бижута, по-малко търсене на качествена електроника и съотвено по-малко консумация като суровина...
но докат не приключат експериментите с печатане, улесняване и тн схеми... златото ще е най-тачената валута.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Така вече можеИмаха огромни липси физическия пазар още от номври миналата година. Лондон Франкфурт итн. ноември 19 та.
Якото печатане на макс и подаряване на пари на хората........
Безработица и бедност за години......
Златото да се гледа като суровина, а не толкова като финансов актив, от тук на сетне.
Ако някой има спестявания, да купи някоя и друга стотинка и да я стиска, защото това ще остане!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Според мен ще си върне отново!
Въпроса е че като правиш 2 крачки напред, а 1 назад, реално не се връщаш!Имаха огромни липси физическия пазар още от номври миналата година. Лондон Франкфурт итн. ноември 19 та.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Не би трябвало да го засмуче.
Въпроса е че като правиш 2 крачки напред, а 1 назад, реално не се връщаш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЧи, то ракета, бе.....
п.п.
Нека да се повдигне, че сега като дойдат новите спадове, пак ще го засмуче!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениесамо при мен ли спредът на 'електронното злато' е странно широк.
и друго въпросче ми изниква... при положение,че в момента масово търговците на физическо са сток аут (поне тези в европа), а някои направо са преустановили дейност заради вируса (но и он-лайн нямат) ... ми идва въпросът дали няма да отпуснат юздите и на 'електронния пазар'... при положение,че няма откъде да купуват физическо.Last edited by Todor Sabev; 24.03.2020, 12:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениесамо при мен ли спредът на 'електронното злато' е странно широк.
и друго въпросче ми изниква... при положение,че в момента масово търговците на физическо са сток аут (поне тези в европа), а някои направо са преустановили дейност заради вируса (но и он-лайн нямат) ... ми идва въпросът дали няма да отпуснат юздите и на 'електронния пазар'... при положение,че няма откъде да купуват физическо.
Отпускането на юздите няма да осигури физическо на пазара, тъй като липсата на стока не е заради цената, не е и само поради нарастналото търсене, но и поради спадналото предлагане. А предлагането е малко май основно поради две причини - заради короната швейцарските, немските, а сигурно и другите рафинерии силно са намалили персонала си и съответно продукцията, а след това пък блокирането на граници в Европа явно блокира и снабдяването със стока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
В момента повечето компании и монетни дворове са затворили врати, което също оказва влияние върху цената на физическото злато. Доставки няма.
Коментар
-
само при мен ли спредът на 'електронното злато' е странно широк.
и друго въпросче ми изниква... при положение,че в момента масово търговците на физическо са сток аут (поне тези в европа), а някои направо са преустановили дейност заради вируса (но и он-лайн нямат) ... ми идва въпросът дали няма да отпуснат юздите и на 'електронния пазар'... при положение,че няма откъде да купуват физическо.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар