Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А китайския елит свикна на лукс.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
При положение, че фурната е монополист се съгласявам.
Коментар
-
В тази твоя логическа верига виждам пропуск. Поправи ме ако греша, защото доколкото помня се занимаваше с мн. търговия. Могат ли да си позволят лукса да спрат да продават газ на сащ и европа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
На златото няма ДДС. Прочети малко и после пиши. Можеш да продадеш злато на много места. Информацията е в интернет.Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Златото няма ДДС. Там от където си го купил ще ти го купят обратно. Както и във всеки златарски магазин и на още места, но не знам за Пловдив къде е най-изгодно. В София igold.bg жив и здрав да е Крум и Черния Водолей.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inox1 Разгледай мнение
В този вариант Китай винаги ще печели - двойно - горивата ще му идват на по-ниски цени, поради изолацията на Русия, а златото, с което ще се разплаща, също ще е на по-ниски цени.
Коментар
-
А ако Китай поеме временно целия или голяма част от хипотетично спряната за сащ и европа газ? Те там имаха някаква новородена система клонинг на Суифт. А могат и да минат на пряко разплащане със злато. Доколкото е технически възможно там някой спец да светне. Тогава Китай пак печели. Дори да се натисне златото Китай пак печели. Те и без това имаха енергийни проблеми покрай пандемията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inox1 Разгледай мнение
Помислете за този вариант - САЩ и Европа получават газ и др.горива, но се гласуват едни демократични актове, и тези държави не плащат... На практика, останаха два месеца студени...Единствено САЩ с дизела трябва да го извъртят по-креативно...
Според мен, сега мислят как да натиснат златото надолу, за да принудят Русия да продава на ниски цени....Last edited by Selena; 27.02.2022, 22:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеДано не съм лош пророк, но утре златото може да го сурнат рязко надолу. Да правят сечено на русите, ако решат да продават.a има милиони други които чакат такава възможност и после само гледай до няколко месеца пак ще е на сегашните цени и нагоре както стана с петрола 2020г.
Тая глобална инфлация няма как да изчезне от днес за утре като с магическа пръчка! Ще си стои тук още мнооого години. А ако военния конфликт се разрастне може и до хиперинфлация да отидем.
Русия има само 2300 тона злато.
Last edited by alphaomega; 27.02.2022, 22:53.
- 1 like
Коментар
-
В тази твоя логическа верига виждам пропуск. Поправи ме ако греша, защото доколкото помня се занимаваше с мн. търговия. Могат ли да си позволят лукса да спрат да продават газ на сащ и европа?
Според мен, сега мислят как да натиснат златото надолу, за да принудят Русия да продава на ниски цени....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Неудобство е, но могат. Защо мислиш, че хлебарят е по-лошо положение от гладния?
Коментар
-
На САЩ не продават газ за потребление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Защото всичко е домино.....бутнеш ли едно падат много.....газ......зърно......метали.......Нищо и никой не може да замести Русия и Украйна в тези направления за Европа.Например ние българите скоро ще разберем какво е да си без газ.И как се плаща ток 3-4 пъти по-скъп от сегашния.Липсата на газ ще прати цената на електроенергията в ЕС в космоса.Пълното изключване на Русия от разплащателни операции това означава.
Коментар
Коментар