IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
    Не знам, какво ще стане непосредствено след китайската нова година, но от тази графика виждам, че 2018-та златото ще е над 4000.
    Дори не считам за необходимо да обяснявам очевидното. Само си задай простия въпрос, дали 1 долар от 1980-та е същия 1 долар и сега

Ако решим да опростяваме нещата и правим корелация с тази графика - бих казал, че сега сме като 1976-та на чарта
    Не знам за корелацията, но ще ти дам един пример за това колко те предпазва златото от инфлацията. Преди доста години моите родители трябваше да отделят една месечна заплата за да ми купят пръстен за абитуренския бал - щото беше модерно
    В днешно време аз мога да го купя със седмичната си заплата
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
      Не знам, какво ще стане непосредствено след китайската нова година, но от тази графика виждам, че 2018-та златото ще е над 4000.
      Дори не считам за необходимо да обяснявам очевидното. Само си задай простия въпрос, дали 1 долар от 1980-та е същия 1 долар и сега

Ако решим да опростяваме нещата и правим корелация с тази графика - бих казал, че сега сме като 1976-та на чарта
      Ти май наистина си жълто зомби.
      Аз пък виждам 1000$ на унция на 1-во време. Таман за влизане. Оттам накъдето/докъдето реши - натам.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
        На колко години си бе младеж, та си мислиш, че светът е без кризисен и валутите не се обезценяват ? Ако си около 20тина то ясно че не си видял и усетил за кво става въпрос когато валутата на една държава потъва, но като видиш и преживееш, ще разбереш за кво става въпрос ...
        A тъй, младеж много имаш да учиш от дядя си Миша.
        Фаща кат факир златни и сребърни ками и мери с тях вампирите

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Не е зле да поглеждате тази графика
          http://www.macrotrends.net/1333/gold...storical-chart
          Човек не може да бъде абсолютно сигурен в "хартиените пари" , но сляпата вяра в златото може да го направи беден.
          Ако беше толкова сигурно убежище Тавекс щеше да го продава през 1 ст.
          Преди бях написал, че начало на тазгодишната пързалка ще е китайската нова година. Ще видим следващите дни.

Last edited by Gold Zombie; 02.02.2014, 11:43.
          До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Не е зле да поглеждате тази графика
            http://www.macrotrends.net/1333/gold...storical-chart
            Човек не може да бъде абсолютно сигурен в "хартиените пари" , но сляпата вяра в златото може да го направи беден.
            Ако беше толкова сигурно убежище Тавекс щеше да го продава през 1 ст.
            Преди бях написал, че начало на тазгодишната пързалка ще е китайската нова година. Ще видим следващите дни.
            Last edited by Protokol; 02.02.2014, 11:27.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
              $, ако срещу напечатаните евро или долари няма актив, то наистина предстои апокалипсис ... но в такава хипотетична ситуация едва ли точно златото е спасение ... но явно ти знаеш отговора
              На колко години си бе младеж, та си мислиш, че светът е без кризисен и валутите не се обезценяват ? Ако си около 20тина то ясно че не си видял и усетил за кво става въпрос когато валутата на една държава потъва, но като видиш и преживееш, ще разбереш за кво става въпрос ...

Коментар

• погледнах анализите на опцийте в Thinkorswim и там имаше ужасно много CALLS т.е. bullish и то на цена strike 1700, не знам господина с Zeitgeista какво си мисли, но златото ще ходи при всички положения на горе, дали ще направи нови върхове не знам, и през 1996 как си е опазил левовете на същата стойност когато долара беше 1:3000 и това не знам, та златото не сме се прехласнали по него, то е гарант от ей такива машинаций, не знам сега може да се попитат и турците с лирата им какво става, и какви мерки предприемат хората срещу това, но щом се предпочита да се инвестира в Sopharma и други такива боклуци, няма проблем всеки си избира ...

Коментар

коментара ми е:
                  твърде много сте гледали z-geist (или нещо подобно се казваше филма) ...

... не искам да ви прозвучи язвително ... но може би е редно да започнете да правите убежище в мазето си ..
                  Харчи си левчетата и не ни мисли.

Гледал съм въпросният филм и няма нищо общо, освен малко критики към банките ама той е доста изопачен.
                  Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• коментара ми е:
                    твърде много сте гледали z-geist (или нещо подобно се казваше филма) ...

... не искам да ви прозвучи язвително ... но може би е редно да започнете да правите убежище в мазето си ..

Коментар

• За лека нощ
                      http://www.usatoday.com/story/news/w...lVKrQ2OxmcZf_g

Коментар

• Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
                        200 години!!!!!!!
                        Долара може да го нулират и до месец..... може и до година, две... Като върл оптимист не му давам живот повече от пет
                        И аз съм на мнение че има 5-10 години максимум, казах го образно

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                          Само вяра стои зад хартиите, затова им казват FIAT money.
                          Това не значи утре да си обърнеш всички пари в злато ( отнася се за buluser ), но не е зле да различаваш цена от стойност
                          Така е

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                            Днес долара е нещо, утре не се знае, след 200 години със сигурност ще е нищо.
                            200 години!!!!!!!
                            Долара може да го нулират и до месец..... може и до година, две... Като върл оптимист не му давам живот повече от пет

Коментар

• Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
                              Хипотетична!?
                              Аз не знам.... За това питам пак: Какво стои зад хартийките?
                              Освен вярата, че може винаги и безмерно да си печатат
                              Само вяра стои зад хартиите, затова им казват FIAT money.
                              Това не значи утре да си обърнеш всички пари в злато ( отнася се за buluser ), но не е зле да различаваш цена от стойност

Коментар

dsx500, колкото и да не разбирам от икономика мога да събера 2+2 ... добива на злато има цена, затова приемам производствени разходи (и евентуално обработка) ... но какво от това - метал

по същата логика, може да устойностим метал докаран от марс -> много ще е ценен... но какво общо има всичко това с реалнната икономика ...
                                При златото стойността не се базира на цената за добив. То се е добивало винаги при много тежки условия и това че е силно ограничено го е направило подходящо за ролята която заема.

Стойността му е че то е общопризнато и универсално разменно средство, не просто днес, а през всички времена и народи.

Да търсиш икономическа обосновка на цената е все едно да мериш долара спрямо цената за печатане на банкнотата. Днес долара е нещо, утре не се знае, след 200 години със сигурност ще е нищо, златото ще го надживее както и всички нас.

Коментар

Working...
                                X