IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• $, ... първо - "момче" ще викаш на баща си ...
    и второ - предполагам, че освен да гледаш график, можеш и да смяташ. Защото няма нужда да правиш сложни модели върху графиките за да видиш голата истина.
    Има да направиш две сметки (ако не можеш, момчето ще ти ги сметне)

1. цена на златото 1833г - 18.93$, цена днес 1240$
    2. сметни една сложна лихва на 18.93$ от 1833г. (нека да е 4% ... въпреки, че е много повече)

и ми кажи ако имаше начин е да се обадиш на дедо (от преди 200г.). Какво би го посъветвал да направи с 20-те си долара?

Коментар

• Ти помниш ли азиатската криза от 1998г.Започна от Ю.Корея,Тайланд ,Русия,цяла
      южна Америка.След нея доларът скочи от 1.60 до 2.40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        При спад на стойноста на парите ти,се повишава се конкуретноста на
        икономиката ти.Стоките ти ста ват по-евтини,износа расте,намалява дефицита
        по текущата сметка,производството расте,намалява безработицата,държавата
        си обслужва много по-лесно дълга.
        А когато това го правят масово?
        Всички държави - какво се случва?
        Хубаво е да четеш разни книжки но това, което става в момента - няма аналог в писана история! Така, че всички тези опити за анализ и предвиждане на база минало - са пълен боклук! Нищо не струват.

Коментар

• При спад на стойноста на парите ти,се повишава се конкуретноста на
          икономиката ти.Стоките ти ста ват по-евтини,износа расте,намалява дефицита
          по текущата сметка,производството расте,намалява безработицата,държавата
          си обслужва много по-лесно дълга.

Коментар

И доларът въпреки ,че стойгоста му е съмнителна.Все пак Америка трябва
            да си набута хартишките напечатани последните две години.Затова падат
            изброените валути.Ако не падне стойноста на еврото половин Европа
            ще обяви банкрут.
            и кво от това за Италия, Испания, Гърция, Ирландия и Португалия(България и Румъния не ги боим те са и без тва у лево) ме боли щеката, кат Европа обяви банкрут, Германия, Холандия и останалите си връщат старите валути малък reset и пак са на върха, ама американюгите не знам каква друга валута имат освен тяхната тоалетна артия ...

Коментар

• И доларът въпреки ,че стойгоста му е съмнителна.Все пак Америка трябва
              да си набута хартишките напечатани последните две години.Затова падат
              изброените валути.Ако не падне стойноста на еврото половин Европа
              ще обяви банкрут.

Коментар

В бг акции и бг имоти сега те са на ход.
                И да и не - зависи.
                Собствения ми опит показва, че :
                1. Ако инвестираш имот в БГ има голяма вероятност да те натоварва с допълнителни разходи и време . Когато удариш чертата Това не се отнася за случая в който си вкарал свободните си пари в собствено жилище или си купил нещо на bargain. Имам предпочитания към земеделската земя - но съм правил единични сделки без да я задържам. Но съм решил, че един хубав парцел трябва присъства в портфейла ми.
                2. В акции - в БГ - само в топ 5 ликвидни.
                3. В злато - ненужно, но смятам да отделя малко (10-15%) за старини.
                4.Разни продукти на доверително управление - само ако ти си шеф във фирмата.
                Как иначе ще си купиш джип

И в трите случая смятам, че най-важното е момента на входа. Точно по тази причина ще изчакам с покупките на злато. Да му мислят търговците.

"Ранният вход убива трейдърите"

http://profit.bg/news/L-Uilyams:-Ranniyat-vhod-ubiva-trejdurite/nid-118355.html"
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

+1

Това е истината! А имотите и някои акции носят текущ доходец, а златото горкото, хем пада хем само може да му се наслаждаваш на поотслабналия блясък.

Коментар

• Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
                    Чудесен обоснован и подплатен с факти - отговор на моя въпрос! Браво

Момче, не си губя времето да гледам холивудски бози!
                    Гледам графики!
                    За десетина дни има масова девалвация (загубата на стойност) на валутите.
                    Сигурно има и още - за тези се сетих в момента.

руска рубла
                    индийска рупия
                    турската лира
                    мексиканско песо
                    бразилски реал
                    норвежка крoна
                    унгарския форинт
                    южноафрикански ранд
                    украинска гривня
                    венецуелски боливар

Като процент на спад, не съм ги пресмятал. Но на някой от тези валути е ОГРОМЕН!
                    Не бе той говори за долара, ората си мислят, че ше е световен резерв вовеки, то имаше и други валути, германска марка, гулден, шилинг но ги претопиха в Евро долара не знам в какво ще ферментира в биткойн или Амеро де да знам, но с 25 трилиона дълг до 2018 еба го и в GDP каде тряя да имат тея американци да ги върнат всичките тея вересии ...
                    тва се пада по средно 70-80 бимберици на каплак от населението им, еми ако се жертват корпорацийте им да платат сметката, ше стане работата наистина, защото там има компании с оборот по 500 стин милиярда на година те ти Exxon, Walmart, само тея двете праат по трилион взети заедно и още 10-15 такива и са готови с външния си дълг
                    Last edited by michaelis; 02.02.2014, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      A тъй, младеж много имаш да учиш от дядя си Миша.
                      Фаща кат факир златни и сребърни ками и мери с тях вампирите
                      почвам да ставам мажорет, кат тебе учим се ...

Коментар

точ тъй да инвестирам в далавераджийски акций, а тва па в български имоти на жилища при цена 200 000€ при нашия стандарт със заплата от 1000лв. в Германия са същите цени на жилищата само че заплатата е 2000€ - аре нема нужда, предпочитам в Индия или Африка да инвестирам, наще ги видех за 20 предох какво напрайха, уя ми ..

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                          На колко години си бе младеж, та си мислиш, че светът е без кризисен и валутите не се обезценяват ? Ако си около 20тина то ясно че не си видял и усетил за кво става въпрос когато валутата на една държава потъва, но като видиш и преживееш, ще разбереш за кво става въпрос ...
                          Това, което му предстои да научи - ще го запомни докато е жив

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
                            коментара ми е:
                            твърде много сте гледали z-geist (или нещо подобно се казваше филма) ...
                            ... не искам да ви прозвучи язвително ... но може би е редно да започнете да правите убежище в мазето си ..
                            Чудесен обоснован и подплатен с факти - отговор на моя въпрос! Браво

Момче, не си губя времето да гледам холивудски бози!
                            Гледам графики!
                            За десетина дни има масова девалвация (загубата на стойност) на валутите.
                            Сигурно има и още - за тези се сетих в момента.

руска рубла
                            индийска рупия
                            турската лира
                            мексиканско песо
                            бразилски реал
                            норвежка крoна
                            унгарския форинт
                            южноафрикански ранд
                            украинска гривня
                            венецуелски боливар

Като процент на спад, не съм ги пресмятал. Но на някой от тези валути е ОГРОМЕН!

Коментар

• В бг акции и бг имоти сега те са на ход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Не е зле да поглеждате тази графика
                                http://www.macrotrends.net/1333/gold...storical-chart
                                Човек не може да бъде абсолютно сигурен в "хартиените пари" , но сляпата вяра в златото може да го направи беден.
                                Ако беше толкова сигурно убежище Тавекс щеше да го продава през 1 ст.
                                Преди бях написал, че начало на тазгодишната пързалка ще е китайската нова година. Ще видим следващите дни.
                                Добре бе виж и тези

http://www.google.at/imgres?client=f...art=24&ndsp=30

а тази е най красноречива, в какво да си държа парите в долари ли ?

http://sufiy.blogspot.co.at/2013/08/...ivate-fed.html

а и на самата страница кадето си постнал също има и графика като тази

http://www.macrotrends.net/1448/fed-...-vs-gold-price
                                а тука има разминаване и аз го виждам като корекция златото, честно
                                Last edited by michaelis; 02.02.2014, 12:43.

Коментар

Working...
                                X