Забелязвате ли тези дни, че долара поскъпва а златото не мърда?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеами аз не съм оракул, когато акцийте тръгнат на горе златото на долу и обратно, това което виждам на седмичния чарт златото има злобна дивергенция за на горе също така сочат и опцийте прекалено много % calls на златото до края на годината и прекалено много Puts на SP500. Сега колко на горе ще ходи не знам, но ще отиде поне до 1500 това е мое лично мнение и не агитирам никой да се придържа към него. На борсата всеки е прав докато не го издрънчат ...
виждаш ли ей тия два лева
http://bogoizbrania.blog.bg/photos/dwa%20lewa.jpg
и виждаш ли един надпис
... Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката ....
когато този надпис се върне на парите, тогава няма смисъл да си купуваш злато, в момента лева ти е обезпечен с евро, а еврото с нищо, ако нещо стане с еврото потъва и лева
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнениеБате (michaelis) ,
какво показват графиките ... следващата седмица накъде ще е златото?
виждаш ли ей тия два лева
http://bogoizbrania.blog.bg/photos/dwa%20lewa.jpg
и виждаш ли един надпис
... Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката ....
когато този надпис се върне на парите, тогава няма смисъл да си купуваш злато, в момента лева ти е обезпечен с евро, а еврото с нищо, ако нещо стане с еврото потъва и леваLast edited by michaelis; 02.02.2014, 21:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
В този ред на мисли, аз разглеждам златото като гаранция, защита срещу икономически и финансови катастрофи (а те са чести), не като инвестиция която трябва да дава процент всяка година. Т.е. това означава да имаш буфер в злато който е определен процент от спестяванията ти, не да вложиш всичко в него и да няма какво да ядеш.
http://finviz.com/quote.ashx?t=GGN&ty=c&ta=0&p=w
Не се знае доде може да стигне и след колко време ще скочи до предните максимуми, подозирам че ще е бая...
Но пък има и немалко други нещица (при това без които не може) ако търсиш ниска корелация/хедж спрямо маркета. При това са се скинали не по малко от злото и среброто, някои доста повече дори. И вероятността да си тестват предните максимуми преди златото е мнооого по голяма. Дори още тая година може...ако рече дядо Господ де
= кафе, захар, царевица, жито и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеВ този ред на мисли, аз разглеждам златото като гаранция, защита срещу икономически и финансови катастрофи (а те са чести), не като инвестиция която трябва да дава процент всяка година. Т.е. това означава да имаш буфер в злато който е определен процент от спестяванията ти, не да вложиш всичко в него и да няма какво да ядеш.
ПП.
А по отношение на опасностите, които грозят частната собственост (пари, злато...) – няма защо да се фокусираме – златото също не е застраховано от загубване и посегателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеименно златото е гарант не е акция с дивиденти или бизнес няккав от който се печели нещо, просто нещо което е изкарано сега след 15-20 години да си си запазил спестяванията си със същата що годе покупателна стойност, но народа разбира погрешно инвестицията в злато, повечето си мислят, че злато се купува защото може да изкарва пари от него ...
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеЕто пак се връщаме към историята.
Цената тогава е била фиксирана и не е растяла защото златото са били парите, и не е имало инфлация. Инфлация е имало само по време на войни когато държавите от нужда са си позволявали да печатат повече хартия отколкото имат злато, и след това се коригира хартията спрямо наличното злато и хартията струва по малко (не златото повече)
Ако ще смяташ лихви то това трябва да е спрямо цената от 1929 г. насам защото тогава започва изземането на злато в щатите и повечето държави се фиксират към долара а не директно към златото.
То сметката с лихвата е напълно фалшива, защото тези 4% не са гарантирани и в криза може да фалира институцията или да си на -90% за една нощ, докато златото в касата ти, или заровено на двора, няма да е избягало а цената му ще се коригира спрямо новото състояние на хартията каквото и да се случи.
В този ред на мисли, аз разглеждам златото като гаранция, защита срещу икономически и финансови катастрофи (а те са чести), не като инвестиция която трябва да дава процент всяка година. Т.е. това означава да имаш буфер в злато който е определен процент от спестяванията ти, не да вложиш всичко в него и да няма какво да ядеш.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПри спад на стойноста на парите ти,се повишава се конкуретноста на
икономиката ти.Стоките ти ста ват по-евтини,износа расте,намалява дефицита
по текущата сметка,производството расте,намалява безработицата,държавата
си обслужва много по-лесно дълга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение$, ... първо - "момче" ще викаш на баща си ...
и второ - предполагам, че освен да гледаш график, можеш и да смяташ. Защото няма нужда да правиш сложни модели върху графиките за да видиш голата истина.
Има да направиш две сметки (ако не можеш, момчето ще ти ги сметне)
1. цена на златото 1833г - 18.93$, цена днес 1240$
2. сметни една сложна лихва на 18.93$ от 1833г. (нека да е 4% ... въпреки, че е много повече)
и ми кажи ако имаше начин е да се обадиш на дедо (от преди 200г.). Какво би го посъветвал да направи с 20-те си долара?
Цената тогава е била фиксирана и не е растяла защото златото са били парите, и не е имало инфлация. Инфлация е имало само по време на войни когато държавите от нужда са си позволявали да печатат повече хартия отколкото имат злато, и след това се коригира хартията спрямо наличното злато и хартията струва по малко (не златото повече)
Ако ще смяташ лихви то това трябва да е спрямо цената от 1929 г. насам защото тогава започва изземането на злато в щатите и повечето държави се фиксират към долара а не директно към златото.
То сметката с лихвата е напълно фалшива, защото тези 4% не са гарантирани и в криза може да фалира институцията или да си на -90% за една нощ, докато златото в касата ти, или заровено на двора, няма да е избягало а цената му ще се коригира спрямо новото състояние на хартията каквото и да се случи.
В този ред на мисли, аз разглеждам златото като гаранция, защита срещу икономически и финансови катастрофи (а те са чести), не като инвестиция която трябва да дава процент всяка година. Т.е. това означава да имаш буфер в злато който е определен процент от спестяванията ти, не да вложиш всичко в него и да няма какво да ядеш.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнениекоментара ми е:
твърде много сте гледали z-geist (или нещо подобно се казваше филма) ...
... не искам да ви прозвучи язвително ... но може би е редно да започнете да правите убежище в мазето си ..Не случайно съм постнал тема "canned goods и призрака на хиперинфлацията!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение$, ... първо - "момче" ще викаш на баща си ...
И "момче" не си - момченце си ти!
Такива глупости приказваш че.....
Коментар
-
и второ - предполагам, че освен да гледаш график, можеш и да смяташ. Защото няма нужда да правиш сложни модели върху графиките за да видиш голата истина.
Има да направиш две сметки (ако не можеш, момчето ще ти ги сметне)
1. цена на златото 1833г - 18.93$, цена днес 1240$
2. сметни една сложна лихва на 18.93$ от 1833г. (нека да е 4% ... въпреки, че е много повече)
и ми кажи ако имаше начин е да се обадиш на дедо (от преди 200г.). Какво би го посъветвал да направи с 20-те си долара?
Да купи 20 акра в Манхатън....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеХарчи си левчетата и не ни мисли.
Гледал съм въпросният филм и няма нищо общо, освен малко критики към банките ама той е доста изопачен.
Коментар
Коментар