IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Дали това не е нивото от което ще се гмурне ?
    Май целта е да се оберат стоповете на късите
    http://goldinvestingnews.com/40455/c...-consumer.html

не целта е reversal на тренда ....

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
      иляда и...тристааа
      ааа не бе швепс нека го шортват и злото и среброто ....

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        иляда и...тристааа
        Дали това не е нивото от което ще се гмурне ?
        Май целта е да се оберат стоповете на късите
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• иляда и...тристааа
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
            Да, и аз смятам, че имаме достатъчно злато за самоиздръжка...но не знам дали държавата е способна на такава инвестиция...от друга страна вземаме заеми за какви ли не глупости...общо взето прецакани сме от нашите си управници. Трябва да се има предвид, че има неизследвани находища...потенциалът е голям, но се изисква сериозна програма за разработване на тази индустрия.
            Нали ти казах, че племето е много кофти, държавата си е наред но не са само управниците виновни всички сме един дол дренки, управниците идват от народа бате не ни ги пускат от горе и дет има една приказка "Златен клас вирей, прос народ живей"

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
              А това е интересно, но за съжаление аз съм много далече от геология, археология и т.н. Знам само long и shot Знам също че имаме много златни залежи и държавата може само от това да се издържа, но племето в държавата е проклето и не знае как да даде на вързано куче хляб и всички са тарикати а така не функционира работата .....

Да, и аз смятам, че имаме достатъчно злато за самоиздръжка...но не знам дали държавата е способна на такава инвестиция...от друга страна вземаме заеми за какви ли не глупости...общо взето прецакани сме от нашите си управници. Трябва да се има предвид, че има неизследвани находища...потенциалът е голям, но се изисква сериозна програма за разработване на тази индустрия.

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
                Доколкото знам родопските залежи се изчисляват на близо 500 тона. Имам едни познати геолози, с които ме събра съдбата преди време (аз съм археолог), те сондираха за едни ирландци в района на Хасково около вр. Аида. Това продължи около 5 години. Но те по-скоро го раздаваха хиени, тъй като известната мина вече беше дадена на концесия и те дупчеха наоколо...с надежда. Резултатите бяха за около 6 - 6,5 гр на тон руда, което се счита за средно-високо. Колкото до Стара планина...там нещата са доста по-неясни...но трябва да се има предвид, че почти всяка река, извираща от планината, е златоносна - едни от най-ярките примери са р. Стряма, р. Бяла и някои други. Златоносни са дотолкова, че може да се добива и от любители на ръка. Така че залежите в Стара планина са „X“, докато не се направят по-сериозни сондажни проучвания, като цяло всички усилия се хвърлят в Родопите. Но трябва да не забравяме, че не малка част от изотопните анализи на тракийското злато сочат към старопланински произход....т.е. траките не са муали само от Родопите...в интерес на истината им е било много по-лесно да добиват от реката, отколкото да дънят някви мини...не че не са правили и това.

Извинявам се за дългата публикация
                А това е интересно, но за съжаление аз съм много далече от геология, археология и т.н. Знам само long и shot Знам също че имаме много златни залежи и държавата може само от това да се издържа, но племето в държавата е проклето и не знае как да даде на вързано куче хляб и всички са тарикати а така не функционира работата .....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Ми то вече там.
                  По интересно е дали ще го брейкне.
                  Ако да - ще натоваря по сериозно, че може до 1450-1500 да иде. 10-12% само, ама за туй време младоците минимум х2 ще дадат.
                  ей ама ше доеш на мойто ти не ми веруеш а те надумвам от миналата година оше ...

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                    миии бая мисля .... това не значи че ще поевтинее
                    Доколкото знам родопските залежи се изчисляват на близо 500 тона. Имам едни познати геолози, с които ме събра съдбата преди време (аз съм археолог), те сондираха за едни ирландци в района на Хасково около вр. Аида. Това продължи около 5 години. Но те по-скоро го раздаваха хиени, тъй като известната мина вече беше дадена на концесия и те дупчеха наоколо...с надежда. Резултатите бяха за около 6 - 6,5 гр на тон руда, което се счита за средно-високо. Колкото до Стара планина...там нещата са доста по-неясни...но трябва да се има предвид, че почти всяка река, извираща от планината, е златоносна - едни от най-ярките примери са р. Стряма, р. Бяла и някои други. Златоносни са дотолкова, че може да се добива и от любители на ръка. Така че залежите в Стара планина са „X“, докато не се направят по-сериозни сондажни проучвания, като цяло всички усилия се хвърлят в Родопите. Но трябва да не забравяме, че не малка част от изотопните анализи на тракийското злато сочат към старопланински произход....т.е. траките не са муали само от Родопите...в интерес на истината им е било много по-лесно да добиват от реката, отколкото да дънят някви мини...не че не са правили и това.

Извинявам се за дългата публикация

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
                      като че ли се е прицелило в 1300 ... доста по-вероятно отколкото да върне до 1250
                      Ми то вече там.
                      По интересно е дали ще го брейкне.
                      Ако да - ще натоваря по сериозно, че може до 1450-1500 да иде. 10-12% само, ама за туй време младоците минимум х2 ще дадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                        Някой има ли идея колко злато има в България !?
                        http://krumovgrad-bg.com/%D0%BD%D0%B...-%D0%BD%D0%B0/

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...odopite,15223/
                        миии бая мисля .... това не значи че ще поевтинее

Коментар

• Някой има ли идея колко злато има в България !?
                          http://krumovgrad-bg.com/%D0%BD%D0%B...-%D0%BD%D0%B0/

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...odopite,15223/

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                            Днес на къде?
                            като че ли се е прицелило в 1300 ... доста по-вероятно отколкото да върне до 1250

Коментар

• Днес на къде?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
                                Забелязвате ли тези дни, че долара поскъпва а златото не мърда?
                                ами large speculators си затварят позицийте и преминават лека полека в cash а те са с трилиони вътре, много ясно че ще поскъпне, но като цяло не струва нищо ...

'блестящ коментар' за рубриката вицове ...
                                Last edited by michaelis; 05.02.2014, 09:43.

Коментар

Working...
                                X