IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
    $, ако срещу напечатаните евро или долари няма актив, то наистина предстои апокалипсис ... но в такава хипотетична ситуация едва ли точно златото е спасение ... но явно ти знаеш отговора
    Хипотетична!?
    Аз не знам.... За това питам пак: Какво стои зад хартийките?
    Освен вярата, че може винаги и безмерно да си печатат

Коментар

• $, ако срещу напечатаните евро или долари няма актив, то наистина предстои апокалипсис ... но в такава хипотетична ситуация едва ли точно златото е спасение ... но явно ти знаеш отговора

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
        Отваряш учебника по история и търсиш.....
        Отдавна не ги пише тези неща в учебници
        Всичко е лъжа и манипулация!

Коментар

по същата логика, може да устойностим метал докаран от марс -> много ще е ценен... но какво общо има всичко това с реалнната икономика ...
          Я ни кажи, какво общо има хартия без грам покритие с актив и реална икономика!?

Едното е кредит.
          Другото е пари!
          Скоро ще ги научиш тези работи - на живо - както се казва

Коментар

• dsx500, колкото и да не разбирам от икономика мога да събера 2+2 ... добива на злато има цена, затова приемам производствени разходи (и евентуално обработка) ... но какво от това - метал

по същата логика, може да устойностим метал докаран от марс -> много ще е ценен... но какво общо има всичко това с реалнната икономика ...

Коментар

Нивото, което предстои да бъде пробито е 1180 ... въпросът е дали ще има сили да се възстанови до ~1500 (+/-) и след това да пробва пробив надолу или ще се пързаля по нанадолнището... както е тръгнало...

ПП
              Аз гледам само графики, ... "далеко съм от икономическите нАуки" ... бихте ли ми обяснили за какъв х** е туй злато и защо толкова се прехласвате по него ... може би знаете някаква рецепта за готвене с него или друго...
              Отваряш учебника по история и търсиш как народите са обменяли стоки помежду си преди да се вържат всички за тия хартии.
              После се питаш защо са използвали златото за това и за всякакви ритуали, подаръци и одежди, щом не се яде, трябва да са били много заблудени.

Накрая стигаш до заключение че не е лошо да имаш от това което хората винаги са искали (не е хартия)
              Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Нивото, което предстои да бъде пробито е 1180 ... въпросът е дали ще има сили да се възстанови до ~1500 (+/-) и след това да пробва пробив надолу или ще се пързаля по нанадолнището... както е тръгнало...

ПП
                Аз гледам само графики, ... "далеко съм от икономическите нАуки" ... бихте ли ми обяснили за какъв х** е туй злато и защо толкова се прехласвате по него ... може би знаете някаква рецепта за готвене с него или друго...

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                  Ние поне иаме и толкоз, а ФЕДа всичко изпродали на китайците и индийците на 1,9 - 2 кво ги бърка печалба x 10 и са с напечатаното смъкват цената ама набуталите се нещат да продават, ако че изглежда е ше падне на 900$
                  Дефакто златото на БНБ се изпрати в Лондон през 2002 благодарение гения на един бивш банкер и тогавашен финансов министър. Същия дето обърна външния дълг от долари в евро малко преди това..
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                    'В склада няма и в Русия няма' - обичаше да казва старшината.. В момента БНБ-то има по-малко от 40 тона официално дето са заложени за гаранция ..тъй де - collateral както вече му казват за депозитчетата ... Та ще им трябва поне едно по 15... Това ще изравни и съотнощението 1:1 с DJ30..
                    Ние поне иаме и толкоз, а ФЕДа всичко изпродали на китайците и индийците на 1,9 - 2 кво ги бърка печалба x 10 и са с напечатаното смъкват цената ама набуталите се нещат да продават, ако че изглежда е ше падне на 900$

Коментар

то ние сме били като Кувейт маа му стара , само не знам кой ше се навие да ни продаде 680 тона те и немците имаха толко да взимат от ФЕДа ама май ше си останат с имането да взимат .... нема и в склада нема тва дет търгуваме ние са некви обещания артий без никво покритие ама никакво, ако трябва да се adjustne цената към реални параметри, напечатано - търгувано и това което има в склада, цената тряя да е x5 да не казвам и повече към сегашното съотношение
                      'В склада няма и в Русия няма' - обичаше да казва старшината.. В момента БНБ-то има по-малко от 40 тона официално дето са заложени за гаранция ..тъй де - collateral както вече му казват за депозитчетата ... Та ще им трябва поне едно по 15... Това ще изравни и съотнощението 1:1 с DJ30..

Коментар

По неофициални данни (на съ-форумеца Inform) в България има 40 милиарда лева депозити. При добро желание на спестителите ако решат могат да ги трансформират по сегашния курс в около 680 тона злато...т.е. страната ще се нареди в първата десетка след ЦБ на Япония, но преди ЦБ на Холандия и ЕЦБ... къде отиваш може би
                        то ние сме били като Кувейт маа му стара , само не знам кой ше се навие да ни продаде 680 тона те и немците имаха толко да взимат от ФЕДа ама май ше си останат с имането да взимат .... нема и в склада нема тва дет търгуваме ние са некви обещания артий без никво покритие ама никакво, ако трябва да се adjustne цената към реални параметри, напечатано - търгувано и това което има в склада, цената тряя да е x5 да не казвам и повече към сегашното съотношение

А тва с 40 милиарда са леко тъпотии, то външния ни дълг е толкова + кражби, трансфери на вънка, курви, шмъркотици, Вис Сик и всичко ка куп
                        Last edited by michaelis; 01.02.2014, 23:09.

Коментар

Ще ми се да падне наистина на 500-700$ да видиш как паля с 200 за 1 кило златни монети в гастронома то ще падне ама като сменят парите, че със старите ще е на 3-4 бона след време
                          По неофициални данни (на съ-форумеца Inform) в България има 40 милиарда лева депозити. При добро желание на спестителите ако решат могат да ги трансформират по сегашния курс в около 680 тона злато...т.е. страната ще се нареди в първата десетка след ЦБ на Япония, но преди ЦБ на Холандия и ЕЦБ... къде отиваш може би

Коментар

• Производствените цени са близо до текущата, централните банки купуваха с 20% нагоре, така че влизам с умерен капитал и приготвен за чакане

Коментар

на 1000 най-много някой да изгърми с доставката. И после да се разчуе - много лошо ще стане.. така, че ниските цени също не са много за предпочитане
                              Ще ми се да падне наистина на 500-700$ да видиш как паля с 200 за 1 кило златни монети в гастронома то ще падне ама като сменят парите, че със старите ще е на 3-4 бона след време

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                                Айде де, откога чакам.
                                Кажете кой на колко смята да добавя, за да раздвижим малко темата.
                                И да кажем няма значение, никой не знае какво ще стане, аз купувам по малко под 1300 като моята стратегия не е да стана милионер от търговия със злато а да имам заделени пари за стари години.
                                Единственото нещо което ме интересува е да не купя на върха. Гледам отношение злато/петрол да е около 12, максимум 14.
                                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

X