IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
    Да видим и др. Пример: Е.М. Ремарк - за времето на хиперинфлацията в Германия, на работниците се плаща по 2 пъти на ден и веднага след това имат то 30 мин. почивка за пазаруване, защото след това банкнотите стават само за тапети или за топлене в печката.
    И като сме тръгнали да четем какво пише в книгите (аз Чочарка не съм чел и мисля че никога няма да я прочета) нека видим какво пише в Книгата на Книгите - БИБЛИЯТА. По-долу направо помествам поста ми от снощи в имотната тема:
    Преди хиперинфлациата от 1923 година тристаен апартамент в центара на Берлин е струвал равностойноста на 550 унции злато,към края й 15 унции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
      Не разбрах какво общо има примера на Ремарк. Никой не казва че парите са подходящи за апокалипсис, само че златото не е, което е основна опорна точка на златните буболечки, щото иначе трябва да се обясняват за какво му е на човек злато в нормални времена, когато носи само загуби и разходи за съхранение и опазване.
      Нали аз губя от златото какъв ти е проблема на теб?Джиткай пред монитора 1 към 299 и се кефи.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
        Да видим и др. Пример: Е.М. Ремарк - за времето на хиперинфлацията в Германия, на работниците се плаща по 2 пъти на ден и веднага след това имат то 30 мин. почивка за пазаруване, защото след това банкнотите стават само за тапети или за топлене в печката.
        И като сме тръгнали да четем какво пише в книгите (аз Чочарка не съм чел и мисля че никога няма да я прочета) нека видим какво пише в Книгата на Книгите - БИБЛИЯТА. По-долу направо помествам поста ми от снощи в имотната тема:
        Не разбрах какво общо има примера на Ремарк. Никой не казва че парите са подходящи за апокалипсис, само че златото не е, което е основна опорна точка на златните буболечки, щото иначе трябва да се обясняват за какво му е на човек злато в нормални времена, когато носи само загуби и разходи за съхранение и опазване.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
          Да разбира се, например примера от романа Чочарка, когато девойката се принуждава да даде кюлче злато за хляб. На негодуванието и, хлебаря отговаря - ами яж си го златото, ако искаш.
          Това по време на ВСВ, би трябвало да отговаря на дефиницията за апокалипсис за златните буболечки.
          Първоначално изпратено от marin1
          А бре момци - седя и си чета аз Библията тази вечер и какво откривам (то затова е Библия защото всеки път се окрива нещо ново), та:
          Първа книга на Ездра
          Глава 1
          4. А всички, които са останали по всички места, дето той и да живее, нека му помогнат жителите на онова място със сребро, със злато, с друг имот, с добитък и доброволни приноси за Божия дом, що е в Йерусалим.

Какво излиза - Среброто и Златото са Имот!
          А всичко останало е "друг имот" пък бил той и недвижим (жилищен)
          т.е. имам (имот) - Злато и Сребро! Имам жилище - я да видим колко струва в Истинско Имане
          Ай наздраве и със Здраве
          remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
            Със златото може да се купи всичко,ако реално се случи апокалипсис златото е валута от последна инстанция,справка историата ,не е необходимо да давам примери.
            Да разбира се, например примера от романа Чочарка, когато девойката се принуждава да даде кюлче злато за хляб. На негодуванието и, хлебаря отговаря - ами яж си го златото, ако искаш.
            Това по време на ВСВ, би трябвало да отговаря на дефиницията за апокалипсис за златните буболечки.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              А кое има значение?
              Можем ли да ядем или пием злато? Защото ако не можем, ще трябва да се съобразяваме с моментната цена, когато огладнеем или ожаднеем! Може ли да купуваме жилища със злато? Ако не, ще трябва да се съобразим с моментната цена, когато пожелаем да направим дом и т.н. и т.н.
              Въобще златото е вид валута, която е оцеляла много години, но почти с нищо не е по-полезна от хартиите, печатащи се в ЕЦБ, ФЕД и т.н.
              Ако реално се случи апокалипсис, златото ще е последното нещо, което ще има стойност. Първо защото държавите ще започнат да си продават резервите /злато/ и второ защото на никой няма да му пука за инвестиции в този момент. Всеки ще гледа да купува земя, използваеми в индустрията метали, дълготрайни хранителни продукти и т.н.
              Със златото може да се купи всичко,ако реално се случи апокалипсис златото е валута от последна инстанция,справка историата ,не е необходимо да давам примери.

Коментар

Няма значение каква е моментната цена.
                А кое има значение?
                Можем ли да ядем или пием злато? Защото ако не можем, ще трябва да се съобразяваме с моментната цена, когато огладнеем или ожаднеем! Може ли да купуваме жилища със злато? Ако не, ще трябва да се съобразим с моментната цена, когато пожелаем да направим дом и т.н. и т.н.
                Въобще златото е вид валута, която е оцеляла много години, но почти с нищо не е по-полезна от хартиите, печатащи се в ЕЦБ, ФЕД и т.н.
                Ако реално се случи апокалипсис, златото ще е последното нещо, което ще има стойност. Първо защото държавите ще започнат да си продават резервите /злато/ и второ защото на никой няма да му пука за инвестиции в този момент. Всеки ще гледа да купува земя, използваеми в индустрията метали, дълготрайни хранителни продукти и т.н.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                  В Тавекса продават ли нови монети или само дъвкани?
                  Съжалявам, но не съм имал вземане-даване с тях.
                  Продават и нови, от тези които ги правят днес, има и такива които са били в обръщение. За всеки вид монета пише.
                  Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                    В Тавекса продават ли нови монети или само дъвкани?
                    Натисни върху някоя монета на сайтът им и май пише.
                    Има някои като Наполеоните, които са били на времето редовно платежно средство, поради което май няма нови стинки.

Коментар

• В Тавекса продават ли нови монети или само дъвкани?

Коментар

Се да си дежурен пред монитора
                        И мониторът става за близане....

Коментар

• Се да си дежурен пред монитора

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Забравяш късите. С 1 долар могат до продадат равностойността на 100 долара от твоето злато. Хем пари нямат, хем злато нямат, а пък напоследък печелят.
                            Офф аман от такива печалбиЕдин път уцели три пъти не

Коментар

• Къде изчезна Форито?

Коментар

За който има пари разбирасе,тука нема 1 към 299 както при хартиеното
                                Забравяш късите. С 1 долар могат до продадат равностойността на 100 долара от твоето злато. Хем пари нямат, хем злато нямат, а пък напоследък печелят.

Коментар

X