Първоначално изпратено от marin1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеНе разбрах какво общо има примера на Ремарк. Никой не казва че парите са подходящи за апокалипсис, само че златото не е, което е основна опорна точка на златните буболечки, щото иначе трябва да се обясняват за какво му е на човек злато в нормални времена, когато носи само загуби и разходи за съхранение и опазване.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеДа видим и др. Пример: Е.М. Ремарк - за времето на хиперинфлацията в Германия, на работниците се плаща по 2 пъти на ден и веднага след това имат то 30 мин. почивка за пазаруване, защото след това банкнотите стават само за тапети или за топлене в печката.
И като сме тръгнали да четем какво пише в книгите (аз Чочарка не съм чел и мисля че никога няма да я прочета) нека видим какво пише в Книгата на Книгите - БИБЛИЯТА. По-долу направо помествам поста ми от снощи в имотната тема:
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеДа разбира се, например примера от романа Чочарка, когато девойката се принуждава да даде кюлче злато за хляб. На негодуванието и, хлебаря отговаря - ами яж си го златото, ако искаш.
Това по време на ВСВ, би трябвало да отговаря на дефиницията за апокалипсис за златните буболечки.
И като сме тръгнали да четем какво пише в книгите (аз Чочарка не съм чел и мисля че никога няма да я прочета) нека видим какво пише в Книгата на Книгите - БИБЛИЯТА. По-долу направо помествам поста ми от снощи в имотната тема:
Първоначално изпратено от marin1А бре момци - седя и си чета аз Библията тази вечер и какво откривам (то затова е Библия защото всеки път се окрива нещо ново), та:
Първа книга на Ездра
Глава 1
4. А всички, които са останали по всички места, дето той и да живее, нека му помогнат жителите на онова място със сребро, със злато, с друг имот, с добитък и доброволни приноси за Божия дом, що е в Йерусалим.
Какво излиза - Среброто и Златото са Имот!
А всичко останало е "друг имот" пък бил той и недвижим (жилищен)
т.е. имам (имот) - Злато и Сребро! Имам жилище - я да видим колко струва в Истинско Имане
Ай наздраве и със Здравеremember remember the fifth of november
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеСъс златото може да се купи всичко,ако реално се случи апокалипсис златото е валута от последна инстанция,справка историата ,не е необходимо да давам примери.
Това по време на ВСВ, би трябвало да отговаря на дефиницията за апокалипсис за златните буболечки.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеА кое има значение?
Можем ли да ядем или пием злато? Защото ако не можем, ще трябва да се съобразяваме с моментната цена, когато огладнеем или ожаднеем! Може ли да купуваме жилища със злато? Ако не, ще трябва да се съобразим с моментната цена, когато пожелаем да направим дом и т.н. и т.н.
Въобще златото е вид валута, която е оцеляла много години, но почти с нищо не е по-полезна от хартиите, печатащи се в ЕЦБ, ФЕД и т.н.
Ако реално се случи апокалипсис, златото ще е последното нещо, което ще има стойност. Първо защото държавите ще започнат да си продават резервите /злато/ и второ защото на никой няма да му пука за инвестиции в този момент. Всеки ще гледа да купува земя, използваеми в индустрията метали, дълготрайни хранителни продукти и т.н.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеНяма значение каква е моментната цена.
Можем ли да ядем или пием злато? Защото ако не можем, ще трябва да се съобразяваме с моментната цена, когато огладнеем или ожаднеем! Може ли да купуваме жилища със злато? Ако не, ще трябва да се съобразим с моментната цена, когато пожелаем да направим дом и т.н. и т.н.
Въобще златото е вид валута, която е оцеляла много години, но почти с нищо не е по-полезна от хартиите, печатащи се в ЕЦБ, ФЕД и т.н.
Ако реално се случи апокалипсис, златото ще е последното нещо, което ще има стойност. Първо защото държавите ще започнат да си продават резервите /злато/ и второ защото на никой няма да му пука за инвестиции в този момент. Всеки ще гледа да купува земя, използваеми в индустрията метали, дълготрайни хранителни продукти и т.н.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеВ Тавекса продават ли нови монети или само дъвкани?
Съжалявам, но не съм имал вземане-даване с тях.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеВ Тавекса продават ли нови монети или само дъвкани?
Съжалявам, но не съм имал вземане-даване с тях.
Има някои като Наполеоните, които са били на времето редовно платежно средство, поради което май няма нови стинки.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеСе да си дежурен пред монитора
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЗабравяш късите. С 1 долар могат до продадат равностойността на 100 долара от твоето злато. Хем пари нямат, хем злато нямат, а пък напоследък печелят.Един път уцели три пъти не
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗа който има пари разбирасе,тука нема 1 към 299 както при хартиеното
Коментар
�
Коментар