IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
    ората са казали: гладния не вярва на сития!!! то за алтъните е същото; ма аз казвам: златото е н1 съхранител на богатсво, има история има литерура, има хиляди примери. аз имам личен!! баба ми, 1990 изкара една кисия напольони, баща ми Бог да го прости започна бизнес с тях.. как ги е държала жената от 45г до 90... незнам, ма нейните са думите: златото не е за пилеене, златото е за трупане! са ги трупам кисията съм я върнал трябва делва да стане
    При такава баба как да не си сложиш такъв ник!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Ако това злато излезе на пазара, не ми се мисли какво ще стане с цената

Up to $1 trillion in gold is held by temples in India. Now Modi wants them to monetize this vast hidden wealth
      http://news.nationalpost.com/news/wo...-hidden-wealth
      Индийският проект с домашното злато май върви напред. А какви ще се ефектите май никой не знай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        След забавянето на икономиката и настъпването на рецесия, което предстои в близко време, централните банкери ще направят единственото, което могат, а именно да излея огромни пари под формата на QE. Намаление на лихвите от тук на сетне не е вариант, а отрицателни такива, само ще задълбочат проблемите. Особено при отрицателни, много хора ще се насочат към златото!

Просто натрупаното благосъстояние от страна на хората трябва да се стопи, за да уравновеси системата!
        Това го гледахме у нас 1997. Но другите народи не са таса овчи, та ще трябва им изиграят друга сценка, например глобална патаклама. Тоз сценарий може вече да върви, при това съгласувано. Както 1989-а. А Флойд си свиреха "Стената" в Берлин като откровение. Пък то представление.

Коментар

• Ако това злато излезе на пазара, не ми се мисли какво ще стане с цената

Up to $1 trillion in gold is held by temples in India. Now Modi wants them to monetize this vast hidden wealth
          http://news.nationalpost.com/news/wo...-hidden-wealth

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Не вярвам. Почти никой "сериозен" човек не говори сериозно за това. Изключение е лорд Търнър.

https://www.youtube.com/watch?v=7pZz...ature=youtu.be

Но това е чисто академичен дебат. И това, което той конкретно предлага няма да доведе до висока инфлация.
            След забавянето на икономиката и настъпването на рецесия, което предстои в близко време, централните банкери ще направят единственото, което могат, а именно да излея огромни пари под формата на QE. Намаление на лихвите от тук на сетне не е вариант, а отрицателни такива, само ще задълбочат проблемите. Особено при отрицателни, много хора ще се насочат към златото!

Просто натрупаното благосъстояние от страна на хората трябва да се стопи, за да уравновеси системата!

Коментар

• Не е лошо, обаче, да се напомня от време на време, че златото беше на $750 през 2007 и на $355 през 2001.

Не виждам какво пречи да продължи да пада до към $900 в следващите 12 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Не вярвам. Почти никой "сериозен" човек не говори сериозно за това. Изключение е лорд Търнър.

Но това е чисто академичен дебат. И това, което той конкретно предлага няма да доведе до висока инфлация.
                То за тия работи не се говори,ще е като с швейцарския франк .

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                  в близките 2 години, то нявярно ще видим и "хеликоптерните пари" от страна на централните банки!

Last edited by Misho ILIEV; 20.12.2015, 15:22.

Коментар

• Много народ са се струпали в къси залози . Май престои да минат през чистилището... Въпросът е колко трябва да скочи златото за да им удари стоповете
                    http://www.zerohedge.com/sites/defau...1219_gold1.jpg
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• ората са казали: гладния не вярва на сития!!! то за алтъните е същото; ма аз казвам: златото е н1 съхранител на богатсво, има история има литерура, има хиляди примери. аз имам личен!! баба ми, 1990 изкара една кисия напольони, баща ми Бог да го прости започна бизнес с тях.. как ги е държала жената от 45г до 90... незнам, ма нейните са думите: златото не е за пилеене, златото е за трупане! са ги трупам кисията съм я върнал трябва делва да стане

Коментар

• За златото питайте евреите, арменците, индийците, арабите, турците, българите от 19 век. И от Бенковски е останала една торба жълтици.

ПП Щото и въстание се вдига с пари, а не на гол тумбак с чифте пищови!
                        ПП И то пък едно въстание!
                        ПП Хем априлско, хем майско!
                        Last edited by diletant; 20.12.2015, 00:12.

Коментар

• мдаа, ама кат ша говорим за литература, чочарка и аз не съм я чел, най вероятно няма и да я прочета. ма преди 15-20 години прочетох пари на емил зола; след тая книга са заинтересувах що е туй борса, акция, капитал..., а там, там си има сичко , мисла човека е писал книгата към 1860 година...., и па накрая евреина ги п... со златцето; ма те Исус продадоха за трийсе сребърника , вий ми говорите неставало за ядене

Коментар

• Здравейте,

Аз не мисля, че ще видим в близките 5г. хиперинфлация на евро или $, но ако трябва да посоча кое от тях първо ще мине през хиперинфлация то несъмнено това е еврото.

Незнам защо толкова много хора мразят това злато.... явно нищо не се е променило с хилядолетия и ще си позволя да цитирам Слави Трифонов - "всеки мрази богатите, а всеки иска да бъде богат" или казано по друг начин - "много хора мразят златото, но всички искат да го притежават".

Това че неможете да си позволите да притежавате злато е друг въпрос;
                            Това че можете, а не искате да вложите 10-20% от портфейла си в злато си е ваш избор;
                            Това, че ние можем да си позволим да имаме злато си е наше право и избор.

Всеки сам избира какво да прави с хартията си - едни я хвърлят в кенефа, други събират в банки/буркани, но в крайна сметка трети я печата и раздава "контролирано"!

Коментар

• Тук когато се говори за златото, обикновенно се споменават финансови катастрофи и някакви нови "глобални редове". Едва ли обаче ще имаме абсолютна финансова и икономическа турболенция, при настъпването на следващата значима глобална криза.

Нека просто да погледнем в миналото, кризите са водили след себе си хиперинфлация, това също е начин стопанската система да намери своето равновесие, като се "изтегли благосъстояние" от натрупалите го, които не могат да го съхранят! Хиперинфлацията освен фалити, води и до пречистване, чрез отписване на дългове, и това позволява, да се стъпи на стабилна нова основа, и съответно икономически растеж!

Ако приемем, че се намираме близо до прага на следващото значимо забавяне или спад на глобалната икономика, в близките 2 години, то нявярно ще видим и "хеликоптерните пари" от страна на централните банки! Това ще пречисти икономическата система, за разлика от 2008, когато това не се случи. Разбира се процесът си има и цена, а именно значим спад на световния БВП, от може би 20% и дълъг стагнационен период от 5-10 години!

След началото на новия цикъл на рстеж, ще имаме един нов глобален икономически лидер, а именно Китай, а доста валути, включително и долара, ще са преминали през инфлационното "чистилище"!
                              "Гиганти" с глинени основи като еврото директно изчезват!

Не смятам, че в западните страни ще настъпи хаос по улиците и ще настане часа на "уличното правосъдие на АК47"! Граждански войни и разцепление на държави обаче ДА! В карйна сметка, с оглед на историята, това си е нормалното стечение на обществения живот! Защо да смятаме, че от нашето поколение на сетне, нещо се е променило???

Подкрепям коментара на колегата и мисля, че вървим именно към подобен сценарии!

"Преди хиперинфлациата от 1923 година тристаен апартамент в центара на Берлин е струвал равностойноста на 550 унции злато,към края й 15 унции. "

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                                Нали аз губя от златото какъв ти е проблема на теб?Джиткай пред монитора 1 към 299 и се кефи.
                                Твоя интерес е ясен. Тука говорим за другите на които го продавате златото.

Коментар

Working...
                                X