IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Понякога даваш паничка боб на човек, за да има сили да ти изоре нивата и да продадеш зърното.
    Не, анонимов. Ти не даваш боб. Боб не можеш да напечаташ. Ти напечатваш пари и му даваш той да си купи паница боб. И така ти вдигаш цената на боба, защото увеличаваш парите в обръщение но не и боба!!!

Така увеличаваш цената на факторите на производство и издръжката на стоката работна сила. Като и увеличаваш издръжката то тя става неконкурентоспособна. Зърното от Азия вече е по-евтино и твоят човек остава хем без работа хем с поскъпнал боб!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      А когато се плати нещо нали този на който си платил ги има на разположение и може да ги харчи, включително да си купи злато??? Толкова ли е трудно това да го вденеш??? Елементарно е...
      Да не заприличаш на П.К. с неговите доскорошни прогнози в евро/долар.....

Коментар

Виж ся, анонимов, че се бъркаш като пате в калчище в теорията се вижда и от самолет. На теб обаче ти липсва дори здрав разум... За какво изобщо някой ще печата пари ако няма намерение да плаща нещо с тях??? А когато се плати нещо нали този на който си платил ги има на разположение и може да ги харчи, включително да си купи злато??? Толкова ли е трудно това да го вденеш??? Елементарно е...
        Не знам дали ми липсва здрав разум и не ме интересува какво си мислиш ти, но.....

Понякога даваш паничка боб на човек, за да има сили да ти изоре нивата и да продадеш зърното.

Коментар

• Виж ся, анонимов, че се бъркаш като пате в калчище в теорията се вижда и от самолет. На теб обаче ти липсва дори здрав разум... За какво изобщо някой ще печата пари ако няма намерение да плаща нещо с тях??? А когато се плати нещо нали този на който си платил ги има на разположение и може да ги харчи, включително да си купи злато??? Толкова ли е трудно това да го вденеш??? Елементарно е...
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Никой друг вече не ще да купува нов хамерикански дълг и няма кой друг освен Фед да го купува.!
            Майсторе, това само ти си го мислиш.

Скоро пуснах данни от МВФ с колко са се увеличили доларовите резерви по света и техните еквиваленти за 2011-та. Вземи се поразтърси, намери ги и стига си говорил врели-некипели.

Верно, че някой тук би ти се вързал на възвишените постове, но истината е съвсем друга.

Коментар

Когато САЩ емитира дълг, не означава, че ФЕД ще го изкупува, т.е. ще пуска печатницата.
              За съжаление, точно това означава!

Никой друг вече не ще да купува нов хамерикански дълг и няма кой друг освен Фед да го купува. Всички други които купуват чакат да им дойде падеж от стара емисия и едва тогава с получените пари купуват нова. Дългът обаче расте с 300 милиарда на месец и това се поема от Фед!

Дългът на предната администрация на Дж. У. Буш бе по-голям отколкото на всички хамерикански администрации от Втората световна до него ВЗЕТИ ЗАЕДНО. А дългът на администрацията на Обама е по-голям от всички хамерикански администрации от Втората световна до него ВЗЕТИ ЗАЕДНО! Прави сметка за какво става въпрос... Какво има повече да се спори! То е ясно та ясно!

Коментар

• В никакъв случай не се ежа, напротив - уважавам мненията на всички. Аз също съм новак тук. Просто напомням реакцията на пазара на златото през август около дебатите по новата емисия на американски държавен дълг. Нали всъщност това е и темата, по която се пише тук.
                П.П. Доларът се вдигна не заради емисията по дълга, а поради разразилата се криза в Европа.
                Last edited by sel4o; 17.01.2012, 22:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  Аре не се обиждай и ти чак толкоз..ама гледай по-реално на нещата
                  Не съм казал, че съм се обидил, а попитах с какво предизвиках отношението ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                    Разбира се, че зная как - отново с печатницата на долари, нов връх на златото........и си дойдохме на темата!
                    Виж сега, знам, че не се изразявам добре, а и в тази тема не пиша много, не сте ми свикнали и ще ми се ежите....., но все пак да ти кажа:

Прави разлика когато ФЕД изкупува дълг и когато САЩ емитира дълг. Огромна разлика има. Когато САЩ емитира дълг, не означава, че ФЕД ще го изкупува, т.е. ще пуска печатницата.

П.П. Ако си спомняш, след решението за повишаването на кредитния лимит - доларът се вдигна, а не падна.
                    Защо ли?
                    Last edited by anon6706; 17.01.2012, 22:21.

Коментар

Това с какво го предизвиках?
                      Аре не се обиждай и ти чак толкоз..ама гледай по-реално на нещата
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Често съм срещал хора във форума и са ме отпращали в някакви посоки....
                        За плуване - плувам, но не това ни е приказката.

Ще ти кажа нещо - длъжникът определя правилата на играта, не кредитора, респективно - консуматорът, не производителят.

Заради "отплуването", ще спра дотук.

Успех!
                        Сори, не исках да те обидя, просто не очаквах този отговор. Да кажеш, че длъжникът, консуматорът е по-важен от производителя за мен е невярно. Това е точно да сложиш каруцата пред коня. Ако сме само аз и ти и ако аз произвеждам хляб, а ти го ядеш и само ми обещаваш, че ще ми платиш утре, колко мислиш, че ще продължи това? Ще то дам на вересия веднъж, ще ти дам втори път, пък третия път ще си го изям сам. Това, която не работи в малък мащаб не работи и в голям.

Коментар

За да се убедиш - ето, отново се задава "криза" с ново емитиране на дълг в САЩ. Познай как ще приключи?
                          Разбира се, че зная как - отново с печатницата на долари, нов връх на златото........и си дойдохме на темата!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                            Така ли ве анончо...Като длъжника е цар що тогава всички българи с ипотечен кредит не идат да кажат на банките да им намалят лихвата...или да им дадат кредит да си платят следващата вноска направо. Остави другото ами звучиш сериозно
                            Това с какво го предизвиках?

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                              Е тук вече няма да се съглася никак. Просто икономиката им съвсем спираше за броени месеци, познай след това кой щеше да им купува и външният дълг и на каква цена?
                              не съм те чел и не те познавам.
                              Единственото, което можеше да спре, беше държавната администрация, отчасти.

Но и това нямаше да се случи, защото беше видимо от километри, че се върти далавера между управляващите партии.

Няма как да те убедя в това, защото си си решил нещо.

За да се убедиш - ето, отново се задава "криза" с ново емитиране на дълг в САЩ. Познай как ще приключи?

Коментар

Често съм срещал хора във форума и са ме отпращали в някакви посоки....
                                За плуване - плувам, но не това ни е приказката.

Ще ти кажа нещо - длъжникът определя правилата на играта, не кредитора, респективно - консуматорът, не производителят.

Заради "отплуването", ще спра дотук.

Успех!
                                Така ли ве анончо...Като длъжника е цар що тогава всички българи с ипотечен кредит не идат да кажат на банките да им намалят лихвата...или да им дадат кредит да си платят следващата вноска направо. Остави другото ами звучиш сериозно
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X