Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеа пък аз си мисля ,че едно шишенце петрол в джоба е по истинска пара от едно парче злато...а... .Ти какво ще кажеш?
Ето защо златото е перфектно за пари. Това е известно от 6000 г. насам и то служи вярно на човечеството. Златният стандарт е премахнат едва отпреди 40 години през 1971 г. От тогава светът има нужда от все по-ускоряващ се растеж за да стои над водата... Да ама растежът е за сметка на употребата на нефт, а той е невъзобновяем ресурс и става все по-скъп за добив, освен че се изчерпва физически!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеа пък аз си мисля ,че едно шишенце петрол в джоба е по истинска пара от едно парче злато...а... .Ти какво ще кажеш?
Мисля, че много генерално използвате понятието пари. Ако наречете сегашните банкноти 'bills of credit' емитирани от ЦБ на държавата може и да е по-ясноI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениене си прав за САЩ ..но би ли уточнил какво те кара да приравняваш Зимбабве със САЩ... кои показатели сочат това което мислиш....
Ето този сайт дава доста полезна информация в това отношение:
http://www.shadowstats.com/alternate...flation-charts
От там насетне всички данни базирани на тази официално отчетена инфлация са неверни - икономически растеж, индексиране на пенсии и други фиксирани вземания и т.н.
С две думи за мен очевидно американското правителство изкривява данните и прикрива един трансфер на покупателна способност от бедните и средната класа към висшата класа. Като си смачкаш средната класа всички можем да се сетим какво става.
Та това е едно от нещата например. За мен в това отношение те имат много голям проблем, но не правят нищо по въпроса. За да решиш един проблем първо трябва да признаеш, че го има, а не да лъжеш всички, че няма инфлация и икономиката расте, пък покупателната способност и заплатите на средната класа непрекъснато да намаляват и да се увеличава броя на хората, които взимат помощи за храна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИ всяка една пара, зад която стои нестабилна икономика с нестабилна перспектива е неистинска ... Бла-бла-бла... Ето защо златото са перфектните пари. То премахва тази условност и не оставя възможност на недобросъвестни правителства и централни банки да ограбват труда на хората чрез манипулации на парите в обръщение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеВсяка една пара зад която стои стабилна икономика със стабилна перспектива е истинска ...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеОкей, съгласен съм. Ако имаме стабилна икономика със стабилна монетарна политика съм съгласен. Когато Анон го каза това и с него се съгласих. Проблема е, че при САЩ нямаме нито едно от двете. Онова, което написа за Зимбабве на мен ми пасва отлично за САЩ в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениетова клише с "истинските " пари е много забавно...но ако човек погледне разумно , разбира че наистина поражда смях. Посочи ми кои са истинските пари .... знам ще кажеш обезпечени със злато. Огромна заблуда..... Всяка една пара зад която стои стабилна икономика със стабилна перспектива е истинска ... Не са истински парите ( поне не бяха последно време не съм се интересувал) например на Зимбабве ..защо - ами една разбита икономика , с огромна безработица и липса на перспектива... Такива бяха и бълг.лев периода 96-97 г. Факт ,че дори и при 300 % ОЛП никой не слагаше пари в България - индикатор за неистински пари....
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеОкей, стига с квалификациите.
Защото когато музиката спре, всички ще са си разказали играта на валутите - и САЩ и Китай и ЕС, и тогава ще се гледа, кои колко истински пари има
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСтига с тази ирония. Нищо добро няма да видите от нея..... или по-скоро виждате действителността.
Говоря за СВЕТОВЕН КОНСУМАТОР - САЩ. Той поръчва музиката.
Гърция не е консуматор. Тя разчита на износа си, за да оправи платежния си баланс, а САЩ не.
Тук сте се събрали все от Майстор нагоре.
САЩ е световния консуматор, няма значение колко им е дълга, няма значение колко им е дефицита, няма значение колко им е безработицата. Другите страни разбират, че без САЩ не могат и за това им купуват дълга - Китай разбира се също не може без САЩ и за това им купува дълга.
Дали пък Китай просто не печели време? Време за да изтегли още работни места от американската икономика, време за да изгради резерви различни от необезпечени валути? Защото когато музиката спре, всички ще са си разказали играта на валутите - и САЩ и Китай и ЕС, и тогава ще се гледа, кои колко истински пари имаLast edited by simo.smo; 18.01.2012, 00:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеЕй, жалко. Тамън се присетих да те питам, защо Гърция и останалите от ПИГС са на това дережде, щом консуматора поръчва музиката. Нищо, следващия път
Говоря за СВЕТОВЕН КОНСУМАТОР - САЩ. Той поръчва музиката.
Гърция не е консуматор. Тя разчита на износа си, за да оправи платежния си баланс, а САЩ не.
Тук сте се събрали все от Майстор нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНапротив - боб се печата и още как.
Гледай БГ филма Матриархат. Там ще видиш как се "печата" арпаджик.
Мисля, че в тази тема приключи времето ми.... Успех в търговията на всички!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе, анонимов. Ти не даваш боб. Боб не можеш да напечаташ. Ти напечатваш пари и му даваш той да си купи паница боб. И така ти вдигаш цената на боба, защото увеличаваш парите в обръщение но не и боба!!!
Така увеличаваш цената на факторите на производство и издръжката на стоката работна сила. Като и увеличаваш издръжката то тя става неконкурентоспособна. Зърното от Азия вече е по-евтино и твоят човек остава хем без работа хем с поскъпнал боб!
Гледай БГ филма Матриархат. Там ще видиш как се "печата" арпаджик.
Мисля, че в тази тема приключи времето ми.... Успех в търговията на всички!!!!
Коментар
Коментар