И по мой сметки една, но е доста на ръба, а и има и още много време
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Грешиш, състава на Софикс днес е обновен!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеКолеги, от днес не би ли трябвало състава на Софикс да е с новите емисии, защото на сайта на борсата пише, че новия състав влиза от днес а навсякъде са отбелязани старите емисии. Има ли някаква причина или от утре ще се показват вече новите?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от КапиталПредставител на борсата, който пожела конфиденциалност, призна, че причина за разминаването е било неправилно пресмятане на данните за непълна работна седмица в началото на март. Той отхвърли съмненията, че грешката е открита при оспорване, и заяви, че служителите в борсата сами са си я забелязали. За да не се допуска отново, към методологията на SOFIX ще се добави допълнителна инструкция за седмиците с по-малко работни дни и занапред сметките на тричленната комисия по индексите ще се проверяват от още един екип.
Добре е, че поне сега го осъзнават. Откога повтарям в този форум, че методологията им е непълна и има нужда от пояснения - бях започнал да се чувствам като пълен досадник, когато отново и отново ставаше дума за това. Не само аз - други колеги също са повдигали въпроса. Конкретно дори е ставало дума за непълните седмици при изчисляването на медианата. Аз дори бях стигнал до там, че изчислявах два Софикса - с пълна и непълна седмица. А всъщност грешката им не идваше от непълните седмици, според мен, но това е друга тема.
Та, не е лошо да попрочитат форума от време на време. Колкото и много тъпотии да пишем, от време на време явно има и нещо смислено.
http://www.capital.bg/biznes/finansi..._pak_sgreshen/Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Трейс Груп обвини БФБ в манипулиране на пазара
Комисията за финансов надзор е предприела действия още в петък, потвърди регулаторът пред Investor.bg, от оператора отказват коментар
http://www.investor.bg/novini-i-anal...azara--246458/
Коментар
� -
Драмата продължава.
"Трейс" иска проверка в БФБ заради грешката със SOFIX
Пътностроителната компания определи случилото се като пазарна манипулация
http://www.capital.bg/biznes/kompani...ata_sus_sofix/
Last edited by margen; 11.09.2017, 18:44.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
И все пак да продължим със сметките в ЕксБакалията ...
.
При 31.3млн.активи на фонда и над 10% тегло на влизащите имаме 3.1млн.лв
Необходими средства за прилично репликиране - поне 2.8млн.лв.
От наличния кеш могат да ползват малко над 400хил
От продажба на всички напускащи имат под 1.4млн.
Дефицит за 90% репликиране - 1 млн.
Варианти за действия - няколко
Мисля, че петък работиха по единия, но с частичен успех.Ще видим те ли продаваха еврохолда,фарма,хим,атера
Очаквам до сряда да кешират напускащите и веднага след това да купуват.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от StoyanM Разгледай мнениеЗаглавието провокира интересни размисли:
"-Грешки се допускат, важното е, че имахме достойнството да я признаем"
Обсъждани ли са варианти да не "-я признаем"?
Каква е гаранцията, че ежедневните данни за медианна стойност, който се публикуват са правилни? Дали е имало достатъчно достойнство?
Нямам идея, за какви ежедневни данни за медианна стойност говориш. Грешката им беше в изчисляването на медианата на седмичните обороти. Изходните данни за нея са публични - инвестор, инфосток, платформите на ИП, така че изобщо не е необходимо да ползваш техни данни, ако не им вярваш, но мисля, че нямаш основание.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
� -
И все пак да продължим със сметките в ЕксБакалията , ако Тегло Sofix=1 104 191 340лв.
би довело до това търсене от новите позиции1 149 884 лв. iHlbl 3,45% 1 006 565 лв. DovHd 3,02% 1 223 210 лв. sKk 3,67% пп. - или=1 065 000акц.1 149 884 лв. iHlbl/1,08=
DovHd 1 006 565 лв./2,70 =372 800бр.акц.
sKk 1 223 210 лв./1,18 =1 036 620бр.акц.
При Доверие очаквам поетапно качване към 3 лв но не е препоръка. Да има малко чистене на около 2.70 но вече доста хора разпродадоха - виж колко са паднали акционерите.
При Холдинг България имаше много конвертирани облигации в акции та може и да има по голямо предлагане.
Алфа Софикс и други фондове също може да засилят търсенето на новите в Софикс.
Ще е интересно и при излизащите! Хиката дали може да падне към 3 лв ?
Коментар
� -
И все пак да продължим със сметките в ЕксБакалията , ако Тегло Sofix=1 104 191 340лв.
би довело до това търсене от новите позиции1 149 884 лв. iHlbl 3,45% 1 006 565 лв. DovHd 3,02% 1 223 210 лв. sKk 3,67%
Коментар
� -
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Не бе, човек. Нямаше нужда. Просто исках да ти обясня, откъде идва разликата в засичането ти. Иначе, да - няма да да финалните стойности това. Ще има преизчисляване на ТК по структурата на Софикса, разбирай цените, в петък идната седмица.
би довело до това търсене от новите позиции1 149 884 лв. iHlbl 3,45% 1 006 565 лв. DovHd 3,02% 1 223 210 лв. sKk 3,67% пп. - или=1 065 000акц.1 149 884 лв. iHlbl/1,08=
DovHd 1 006 565 лв./2,70 =372 800бр.акц.
sKk 1 223 210 лв./1,18 =1 036 620бр.акц.Last edited by inta53; 10.09.2017, 10:20.
Коментар
� -
Заглавието провокира интересни размисли:
"-Грешки се допускат, важното е, че имахме достойнството да я признаем"
Обсъждани ли са варианти да не "-я признаем"?
Каква е гаранцията, че ежедневните данни за медианна стойност, който се публикуват са правилни? Дали е имало достатъчно достойнство?
Коментар
�
Коментар