Кви са тея гении дето управляват цяла борса и немогат да работят на Екселс или да смятат с калкулатор и най вече да имат толкова време да го пресметнат и да не си направят проверка преди да пуснат официална информация...Ужас...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеФакт е, че бързо реагираха, но аз лично това го отдавам на мнението на margen защото от там тръгнаха нещата. Редно е да бъде награден по някакъв начин ако са разбрали за грешката от неговия пост защото иначе проблемът можеше да се задълбочи. Признаването на грешката също е стъпка в правилна посока. Безгрешни хора няма! Дано от тук нататък всичко върви добре...
Тук е редно да Ви кажа - КРИЛАТАТА РЕПЛИКА "аз казах ли Ви" ; - да не се занимавате
със Ребалансиране на SOFIX
пп. - пазара всичко е отиграл !!!
- 1 like
Коментар
-
Да, верно - почитания професоре !) Може би сме писали по едно и също време (по-дълго ми дойде предишния постинг) И не видях че тоново сте сред нас. Добре дошъл отново. Замислих се, дали няма да видим и някоя чиста хартия из някой индекс )))))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
В една малка борсичка като нашата и фонд, вързан към даден индекс, няма как влизането и излизането от индекса да не влияе на цената. А доверие трябва да имаме повече на БФБ, отколкото на нашите сметки, защото някои от показателите много трудно ще се изчислят с точност без наличието на софтуер. Освен това, дори да са ни верни сметките, както стана с Еврохолд, няма връщане назад, ако борсата каже, че емитентът трябва да е в индекса. Много ми е интересно каква компенсация ще има от борсата, защото е дължима такава.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнениеНищо толкова не е станало, SOFIX-а както се е разбалансирал,така пак ще се балансира. Просто не е трябвало да се обявява прибързано разбалансирания състав, а е трябвало да се изчака някакъв срок, примерно 1 седмица и после да се обяви. Както се казва, бързата работа - срам за майстора. Затова, по-бавно трябва да се действа.
Коментар
-
Споделям мнението на Bertram, че много го товарят този индекс с чести промени спрямо не много голям пазар и това води повече до негативи. Като лодка-еднодръвка е )))) Не е необходимио да се човърка 2 пъти в годината. На първо време е добре и 1 път за година. Сега попадат доста случайни елементи. Има някакъва 6 месечна цикличност и като се набаончи някое няма време после да откоригира, до следващата индексна промяна. Така напомпени някои остават слаболиквидни и после изхвърчат. И мсх дори беше въпрос да не изпадне. Да изкарат първо холда ако ще си оправят грешките, а не да са се правят на хрисими за някакъв трейс. Холда беше тотално недоразумениеНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Нищо толкова не е станало, SOFIX-а както се е разбалансирал,така пак ще се балансира. Просто не е трябвало да се обявява прибързано разбалансирания състав, а е трябвало да се изчака някакъв срок, примерно 1 седмица и после да се обяви. Както се казва, бързата работа - срам за майстора. Затова, по-бавно трябва да се действа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение. Признаването на грешката също е стъпка в правилна посока. Безгрешни хора няма! Дано от тук нататък всичко върви добре...
Някой от БФБ може ли да потвърди сега, че това е крайният индекс за следващите 6 месеца или все още смятат? Аз например не вярвам че сегашният индекс е верен
Те със същият успех утре могат да кажат, грешката от вчера е вярна, молим за извинения
По голям абсурд за последните 2 години не бях виждал, защото съм нов тук а може и да има
- 3 Харесвания
Коментар
-
Факт е, че бързо реагираха, но аз лично това го отдавам на мнението на margen защото от там тръгнаха нещата. Редно е да бъде награден по някакъв начин ако са разбрали за грешката от неговия пост защото иначе проблемът можеше да се задълбочи. Признаването на грешката също е стъпка в правилна посока. Безгрешни хора няма! Дано от тук нататък всичко върви добре...Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТова ми е любимата част от прес съобщението. Някак си стопля сърцето.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар