IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NASDAQ & Dow Jones - прогнози и коментари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• NASDAQ

Фед имат още два инструмента освен лихвите при провеждане на монетарната политика, а един от тези два инструмента е дори по-силен от лихвите, поне според историческите данни. Така че не са само лихвите. Във всеки случай някои се престарават с черногледството си, но както споменах точно това му трябва на пазара, за да стигне дъното. А икономиката на САЩ не е чак толкова зле. Да не преиграваме.
    Един от останалите два инструмента е паричната маса (в случая агрегата М2), която се увеличава с рекордни темпове от началота на годината (около 10% на годишна база), но това малко хора го забелязват. Така че Федът не стои със скръстени ръце! Това, което още по-малко хора са забелязали е, че има много висока корелация между агрегата М2 и потреблението в САЩ. Установено е, че тази корелация е с времеви лаг от три тримесечия. Така че очакваийте значителен ефект върху потреблението към 3-тото тримесечие на тази година.
    В този смисъл тук пускам един линк към един добър коментар по-горната тема:

http://www.ntrs.com/library/econ_research/weekly/#

Като отидете на страницата кликнете върху:
    "March 02, 2001
    The Behavior Of The M2 Money
    Supply - It's Different This Time?"

Коментар

• NASDAQ

Помня 27,10,1997 г. когато дау джонс се срина с 7 и нещо процента, на следващия ден ФЕД се намеси като кредитор от последна инстанция и отражението на кризата в Азия беше спряно. Ако ФЕД не се беше намесил кризата щеше да стане световна. Но сега всичко е различно. ФЕД не се намесва като кредитор, защото знае, че пазара има право(язвата е в америка). ФЕД не би правил неща които са 65% обречени на неуспех и тогава край за САЩ. Тъй че ФЕД няма накъде да мърда освен може би лихвите и да чака 2-3-4 месеца докато се появи ефект от намаленията. Но доверието на самите американци вече е изгубено. 4ао Америко, беше ни приятно, но вече си пътник))) (второто шестмесечие индексите ще са на плюс, после иде хубавата рецесия)а)

Коментар

• NASDAQ

Според мен слухът който плъзна,че ФЕД ще кътне лихвите с 0,75% е пуснат от големи "риби" които са купили на дъното с цел усрдняване,"разтовариха" се и сега виждаме същинското пропадане.
        Ако ФЕД кътне лихвите с 0,75% днес,това ще внесе допълнително паника
        на пазара защото ще означава само едно - "За момента сме неспособни
        да овладееме свободното падане с друг инструмент"

Коментар

• NASDAQ

Пепи дано не си заложил щото аз тук виждам ++++.

Коментар

• NASDAQ

Ааааа, виждам мнооооого оптимисти, което значи че не сме стигнали до дънотооооо. Аз ще чакам.

Коментар

• NASDAQ

Време е за големите покупки.
              Стига къси игри.

Коментар

• NASDAQ

NIKKEI зависи изцяло от NASDAQ.Така че аз мисля NASDAQ 1970 , NIKKEI - 300

Коментар

• NASDAQ

NIKEI fut down 600

Коментар

• NASDAQ

NASDAQ - 2010-30 затваря

Коментар

• NASDAQ

Наистина ли виждам тук-там синьо на екрана или само ми се иска да е така???

Коментар

• NASDAQ

Дали плъзналия преди малко слух, че FED може да свикат тази вечер спешно заседание и да понижат лихвите с 75 пункта, а не както се очаква от всички с 50 пункта на редовното заседание на 20.03.01г., няма да окажат известна подкрепа на свободно падащия световен фондов пазар?...

Коментар

• NASDAQ

Недей така бе човек, имай милост!!!
                          DJ - 10000/20
                          NASDAQ - 1870/00

Коментар

• NASDAQ

Мочта прогноза за днешното затваряне
                            DJ - 9945/70
                            NASDAQ - 1800/20

Коментар

• NASDAQ

Абе откровено казано ги забравих, нали не ги следя... И по-добре станало, ама не е нарочно
                              Малко ме изненадаха днес, очаквах да продължи леко нагоре, но не е късно, според мен през деня ще обърне. Днес може и да се включа на YHOO...

Коментар

• NASDAQ

Мисля,че се очертава много ЧЕРНА сряда,която ще се помни дълго.
                                Успех на всички.

Коментар

X