IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
    До кога са длъжни да си напазаруват за индексния?

Принципно дотук като цяло все към края почва едно наместване.
    В друга тема някой отсича, че са приключили.
    Спомням си обаче и един фокус с едни "нисколиквидни", та имаха 1 месец срок да си допълнят бройките, иначе предлагане нямаше, бройки не стигаха, а и наличните бяха на тройна цена.

Коментар

• До кога са длъжни да си напазаруват за индексния?
      мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Твърде много пакети последните 2 дни, едва ли само индексния пазарува

Коментар

• Вече се усеща, понеделника идва!

Коментар

• Първоначално изпратено от East West International Разгледай мнение
            Здравейте приятели, смятаме, че днес беше добър ден за покупки на акции на Зърнени Храни България АД, с краткосрочна цел. Времевият хоризонт на нашата операция е 2 седмици, считано от днес, а целевата доходност 25%. Желаем успех на всички инвеститори, приятели и партньори на Зърнени Храни България АД.

Както винаги, мнението ни не е препоръка.
            Има възможност и за друг сценарии с доходността ..-25 % но това е само предположение и не бива да съ тълкува като съвет за ПК на ЦК

Коментар

• Здравейте приятели, смятаме, че днес беше добър ден за покупки на акции на Зърнени Храни България АД, с краткосрочна цел. Времевият хоризонт на нашата операция е 2 седмици, считано от днес, а целевата доходност 25%. Желаем успех на всички инвеститори, приятели и партньори на Зърнени Храни България АД.

Както винаги, мнението ни не е препоръка.
              Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• Кой излиза по терлички?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Краси, ти същия Краси ли си, дето отигра навремето, преди пет години, блестящо трейски, патки, дървени, и какво ли още не?
                  Завърши ли вече онзи институт? Май е нямало полза от него.

Но! Добре дошъл пак! На тази борса има нужда от свежи пари, та дано си събрал некой леФ и да си пак готов да се разделиш с кинтите.
                  Злобен , но паметлив.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov Разгледай мнение
                    Прекалено личен е този коментар, който си дало/а/л, а аз не съм човек, който би се заяждал с теб!
                    Но ми хареса, че се изнерви от присъствието ми във форума!

Пожелавам ти успех!
                    Къде видяхте коментар Николов? Това е най-обикновен въпрос
                    И поздрав

Ама сте същата персона нали?

Коментар

• Зърнени храни България вече е част от Съвета на директорите на Неохим АД, информираха от димитровградския торов завод.

Това се случва след подписването на договор за вливане чрез преобразуване на Химимпорт Груп в Зърнени храни България.

Неохим АД приключи 2012 г. с консолидирана загуба от 8.2 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 16.587 млн. лв. за година по-рано.

Основни акционери в компанията са Еко Тех и Евро Ферт, притежаващи съответно 24.37 и 24.03 на сто, както и Кариферт Интернешънъл Офшор с дял от 17.16%.
                      profit.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Краси, ти същия Краси ли си, дето отигра навремето, преди пет години, блестящо трейски, патки, дървени, и какво ли още не?

Но! Добре дошъл пак! На тази борса има нужда от свежи пари, та дано си събрал некой леФ и да си пак готов да се разделиш с кинтите.
                        Прекалено личен е този коментар, който си дало/а/л, а аз не съм човек, който би се заяждал с теб!
                        Но ми хареса, че се изнерви от присъствието ми във форума!

Пожелавам ти успех!

Коментар

...
                          Мога още много да пиша, но не виждам смисъл!
                          ...

Коментар

Отговарям Ви тук, защото е подходящо за поставения въпрос в темата за ЦКБ, така:

Теорията за покупки и продажби на акции върхове-ниски нива е валидна за тази практика, само и единствено на пазар (борса) с обратни продажби, т.е. игра на sell. Това е, което не ти се връзва на този пазар и затова искаш постоянно да сменяш две едни и сищи нива на покупка и продажба, но в дългосрочен план е невъзможно.Причината, е че се стопява капитала за търгуване. Ако на БФБ се въведат късите продажби, тогава ще е ОК за практикуване на твоята търговия, но сега не.

Относно мнениеото ми, че би следвало да има ръст е следния:
                            1. Глобално ниво на ръст на фондовите пазари (пренасяне на свеж капитал в икономиката, следователно и на капиталовия пазар);
                            2. USD/JPY - посока на buy, т.е. възстановване на валутния бизнес баланс между големите компании, което е фактор за растеж. Цитирам тази валута, защото е една от най-основните за движението на фондовия пазар.
                            3.Повишаване на оборотите на БФБ.
                            4.Преминаващата политическа криза в България е факт, защото ако до преди 15-20 години беше допустимо политическото клатушкане, то сега вече не е... членове сме на ЕС.
                            5.Изхождайки от това, че във Варна множество от населението е заето в компании на ТИМ е показателно, че компанията работи и дава месечен доход на населението.
                            6.Променящия се политикопоглед за покачване на доходите на населението, а именно след построяването на всички необходими инфраструктурни обекти в програмния период 2007-2013г., е валидно да се покачат доходите и това също, ще стане факт.
                            7.Бъдещето в следващия програмен период 2014-2020г., а именно доразвиване на инфраструктурата и следователно покачване на бизнес потенциала в България за развитие на икономиката и намаляване на безработицата.
                            8. Покачване на инвестициите от чуждестранни компания и лица, което е факт, за 2012г. е приблизително 1.200 млрд. Е.
                            ...

Мнението ми не е препоръка за вземане на инвеститорско решение, а просто изразяване на мнение!

Успех на всички!
                            Благодаря за отговора. С моя пост изрично се дистанцирам от акцията Зърнени Храни или други акции на емитента. Разговорът започна тук, затова го продължавам тук.

Относно печеливши стратегии - всеки да решава за себе си. Аз съм доволен и спокоен с моята стратегия.

Относно другите точки:

Фактите от т.1. и т.2 се вижда от много време, че нямат общ знаменател с БФБ.
                            т.3 - мисля, че базата на повишение е много ниска, т.е. всичко повече от мъртвило е повишение. Рано е да говорим, според мен, за обороти.
                            т.4 - не мисля, че можем да говорим за преминаваща политическа криза. Тя дори не е започнала, защото идват избори, а политическа алтернатива за адекватно управление на държавата няма.
                            т. 5 - вярно. Това е така от много години, а през това време акциите им сринаха, а градът е в упадък. Т.е. не виждам логиката защо това трябва да доведе до ръст на акциите.
                            т. 6 - само на теория. Българският икономически модел се крепи на монополо-олигарска структура, при която доходите не се разпределят. Т.е. едрият бизнес ще забогатее повече, а потребителят ще продължава да плаща с 99% от доходите за стоки първа необходимост.
                            т. 7 - не съм съгласен по простата причина, че бизнес-потенциалът на България е в пряка зависимост от нейната конкурентноспособност. Липсата на конкурентноспособност не е само в липсата на инфраструктура. Мога много да пиша по тази тема, ако е нужно.
                            т. 8 - прочетох, че очакванията са били за 2 млрд. и също така, че с чуждестранни инвестиции са отворени 400 работни места, т.е. колкото за един панелен блок в София. Прочетох също така, че на 1,75 млрд. ЧИ от 2011г. 90% се падали на Еврофондовете.

Успех и от мен!
                            Last edited by ghettoff; 08.03.2013, 15:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Или пък от ден 1 до 4 си ги трупаш на сметката, за да може следващия път да сведеш към повече от 1000 лв. Между другото по твоята теория ми се губят движенията от ден 3 до ден 4, както и всички съпътстващи низходящи движения от този пример. Дори в този твой идеален случай накрая няма да се окаже 3х, а НАЙ–МНОГО 1,2-1,5х. Знаеш ли обаче какво става накрая. Единият има пари, а другият хартишки. Лошо няма, ако борсата не беше БФБ и тези хартишки на 90% не бяха бомба със закъснител. Нищо конктретно към акциите на Зърнени Храни, нито пък препоръка за инвестиционна стратегия.
                              Отговарям Ви тук, защото е подходящо за поставения въпрос в темата за ЦКБ, така:

Теорията за покупки и продажби на акции върхове-ниски нива е валидна за тази практика, само и единствено на пазар (борса) с обратни продажби, т.е. игра на sell. Това е, което не ти се връзва на този пазар и затова искаш постоянно да сменяш две едни и сищи нива на покупка и продажба, но в дългосрочен план е невъзможно.Причината, е че се стопява капитала за търгуване. Ако на БФБ се въведат късите продажби, тогава ще е ОК за практикуване на твоята търговия, но сега не.

Относно мнениеото ми, че би следвало да има ръст е следния:
                              1. Глобално ниво на ръст на фондовите пазари (пренасяне на свеж капитал в икономиката, следователно и на капиталовия пазар);
                              2. USD/JPY - посока на buy, т.е. възстановване на валутния бизнес баланс между големите компании, което е фактор за растеж. Цитирам тази валута, защото е една от най-основните за движението на фондовия пазар.
                              3.Повишаване на оборотите на БФБ.
                              4.Преминаващата политическа криза в България е факт, защото ако до преди 15-20 години беше допустимо политическото клатушкане, то сега вече не е... членове сме на ЕС.
                              5.Изхождайки от това, че във Варна множество от населението е заето в компании на ТИМ е показателно, че компанията работи и дава месечен доход на населението.
                              6.Променящия се политикопоглед за покачване на доходите на населението, а именно след построяването на всички необходими инфраструктурни обекти в програмния период 2007-2013г., е валидно да се покачат доходите и това също, ще стане факт.
                              7.Бъдещето в следващия програмен период 2014-2020г., а именно доразвиване на инфраструктурата и следователно покачване на бизнес потенциала в България за развитие на икономиката и намаляване на безработицата.
                              8. Покачване на инвестициите от чуждестранни компания и лица, което е факт, за 2012г. е приблизително 1.200 млрд. Е.
                              ...

Мнението ми не е препоръка за вземане на инвеститорско решение, а просто изразяване на мнение!

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Точно!
                                Нищо не се прави без причина.
                                А гетката нека си цъка и да си печели по 200-250 лв. на врътка и да си мисли че прави нещо на БФБ!
                                Не мисля, че прави 200-250, най-вероятно е 20-25 за "врътка" Твърде възможно е и да е по-малко
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X