IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
    Първо когато не разбираш нещо не е хубаво да го коментираш

Второ пак питам за да емитираш външен дълг не се ли очаква да има кой да ти даде пари ?

Искам да ми посочиш конкретни стъпки с текушият ни инструментариум на макро икономическо ниво как точно ще стане това
    хахах, аз ще ти отговоря с твоя пример:
    ще "ипотекирам " хладилника, давам кафеварката под наем , сключвам джойнт венчър за микрото, и т.н.
    и наистина не е хубаво да коментираш от последна инстанция, когато не разбираш нещо .... я пак за ония 2 млрд на пиб....

Коментар

Хайде да те видим тогава в текущата ситуация ти кое точно от инструментариума на разполужение на България би ползвал ?
      Неотдавна гледах едно интервю с българин,канадски гражданин енергиен експерт
      и той го каза много ясно/ Добре България ще вземе заем от 10 милиарда евро и
      ще вдигне пенсии и заплати няколко пъти докато изравни стандарта с Гърция да
      речем,но след като икономиката нищо не произвежда и всичко е внос ,това повишено
      потребление веднага вдига производството в другите държави които внасят стоки
      на пазара/Бойко и сие искат празен чек ,но не за развитие на икономиката,а за
      харчотене и попълване на банковите им сметки което е много опасно.

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
        Ами първо това, че ти си фалирал и си стигнал до потребителски кредит от ДСК, и сега се надяваш и държавата да фалира, да падне борда и останалата голяма част от домакинствата, които са си добре и имат депозити, да ти обършат на**ания з**ник, не значи, че държавата наистина е фалирала, че да ти давам примери за нещо илюзорно, което е само в твоите мечти.

И все пак, ако се стигне до някакъв проблем, няма нищо по-лесно от това да се емитират нов дълг от няколко милиарда, при който България пак ще си остане една от държавите в ес с, най-нисък дълг спрямо БВП.
        Първо когато не разбираш нещо не е хубаво да го коментираш

Второ пак питам за да емитираш външен дълг не се ли очаква да има кой да ти даде пари ?

Искам да ми посочиш конкретни стъпки с текушият ни инструментариум на макро икономическо ниво как точно ще стане това
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Хайде да те видим тогава в текущата ситуация ти кое точно от инструментариума на разполужение на България би ползвал ?
          Басирам се че колегат нищо конкретно няма да каже
          Иначе това е наистина голям проблем вече - всички се научиха САМО ДА ГОВОРЯТ !
          Научиха се, че не требе се бачка, а че най-добре живее тоя който е тарикат и краде !
          Ама и това ще дойде края му един ден

Коментар

Ами първо това, че ти си фалирал и си стигнал до потребителски кредит от ДСК, и сега се надяваш и държавата да фалира, да падне борда и останалата голяма част от домакинствата, които са си добре и имат депозити, да ти обършат на**ания з**ник, не значи, че държавата наистина е фалирала, че да ти давам примери за нещо илюзорно, което е само в твоите мечти.

И все пак, ако се стигне до някакъв проблем, няма нищо по-лесно от това да се емитират нов дълг от няколко милиарда, при който България пак ще си остане една от държавите в ес с, най-нисък дълг спрямо БВП.

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
              Много глупави примери даваш, младеж. Микро и макро икономиката са ти доста мътни май. При второто има много по- богат инструментариум и възможности за реакция. Да сравняваш едно закъсало домакинство, с едина държава, която е втората в ес с най-малък дълг спрямо БВП е доста лаишко и смешно.
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Аз форекса отдавна съм го спрял едно 7-8 години С по-важни неща се занимавам.

Незнам защо си мислиш че държавата не е фалирала като реално е а и да не е до Октомври ако остане КТБ затворена ще е !

Незнам дали понятието свръхдефицит ти говори нещо ама за икономика като нашата дето приходите и са по-малко от разчета с 1 милиард за 6 месеца тоест минимум е на зад с 2 милиарда за годината само от по-малкото приходи за които от догодина ще има и нови плащания по дългове и тн.

Не знам дали осъзнаваш накой неща ама нека се опитам да ти ги илюстрирам просто.

Значи на месец да кажем взимаш 1000 лв.

И да кажем имаш спестени 500 лв (държавен резерв или както искаш го наричай).

Имаш разходи:

Наем: 500 лв
                Храна: 200 лв.
                Кредит: 150 лв.

Всичко 850 лв.

Това е един хубав бюджет балансиран с малко спестявания така да заделяш да рейнвестираш и всичко с него си е ок.

Обаче да кажем жена ти казва абе мъжо не е оферта така дай тука тая година да ходим на почивка която да кажем ти струва 2500 лв и ти викаш е кво пък толкова всеки месец по 166 лв и с нашите спестени някак си ще стане.

И в Бюджета вече имаш 1016 лв разходи никакви спестявания и приходи от 1000 лв.

Обаче изведнъж виждаш ли шефа ти казва абе знаеш как е съкращения сега вместо 8 часа ще работиш по 6 часа и приходите ти падат на да кажем 800 лв. Но разходите ти все още са 1016 лв. Което значи -200 лв на месец и ти нямаш спестявания.

Въпросът ми е от къде намираш тия -200 лв на месец ?

А сега си го представи това същото в мащабите на нашата мила родина и държавният бюджет.
                Много глупави примери даваш, младеж. Микро и макро икономиката са ти доста мътни май. При второто има много по- богат инструментариум и възможности за реакция. Да сравняваш едно закъсало домакинство, с едина държава, която е втората в ес с най-малък дълг спрямо БВП е доста лаишко и смешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Депозит в условия на икономическа депресия с не голяма а дори някаква лихва е глупост. Той е равен на това да си налееш парите в откровенна пирамида, а пирамидите - схемите на понци са много вредни в икономически и дори морален аспект.
                  Да де,съгласен съм и затова те моля да дадеш друг пример за нещо подобно.

Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                  държавен резерв
                  Ще черпя една бира, ако започнеш да го наричаш фискален.В държавния има кашкавал, във фискалния сълзи.Разликата е голяма.
                  Last edited by andy2000; 03.08.2014, 22:38.

Коментар

да рейнвестираш .
                    ами занимавай си се

аз реИнвестирам

Какво ти е икономическото образование, че си въобразяваш че можеш да ми даваш някакви наивни примери. Това е специализиран форум все пак - съобразявай се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                      Абе ти няма ли да се спреш бе, аман.....

ПС - туй програмисти и форексджии избутвате масло за нула време, пази си нервите - справка - Матеев (знаеш ли с кво се занимава в момента и колко е в джаза - психологически)

Незнам защо си мислиш че държавата не е фалирала като реално е а и да не е до Октомври ако остане КТБ затворена ще е !

Незнам дали понятието свръхдефицит ти говори нещо ама за икономика като нашата дето приходите и са по-малко от разчета с 1 милиард за 6 месеца тоест минимум е на зад с 2 милиарда за годината само от по-малкото приходи за които от догодина ще има и нови плащания по дългове и тн.

Не знам дали осъзнаваш накой неща ама нека се опитам да ти ги илюстрирам просто.

Значи на месец да кажем взимаш 1000 лв.

И да кажем имаш спестени 500 лв (държавен резерв или както искаш го наричай).

Имаш разходи:

Наем: 500 лв
                      Храна: 200 лв.
                      Кредит: 150 лв.

Всичко 850 лв.

Това е един хубав бюджет балансиран с малко спестявания така да заделяш да рейнвестираш и всичко с него си е ок.

Обаче да кажем жена ти казва абе мъжо не е оферта така дай тука тая година да ходим на почивка която да кажем ти струва 2500 лв и ти викаш е кво пък толкова всеки месец по 166 лв и с нашите спестени някак си ще стане.

И в Бюджета вече имаш 1016 лв разходи никакви спестявания и приходи от 1000 лв.

Обаче изведнъж виждаш ли шефа ти казва абе знаеш как е съкращения сега вместо 8 часа ще работиш по 6 часа и приходите ти падат на да кажем 800 лв. Но разходите ти все още са 1016 лв. Което значи -200 лв на месец и ти нямаш спестявания.

Въпросът ми е от къде намираш тия -200 лв на месец ?

А сега си го представи това същото в мащабите на нашата мила родина и държавният бюджет.

Коментар

От отчета на ПИБ искам да кажа че тя със сигурност не изглежда добре и ако е вярно че има държавен депозит за 2 милиарда в нея който изтича октомври може и точно ПИБ да е визирал Плевнелиев. Утре е много важно да следим заседанието по две точки:

1. Самата актуализация на Бюджета.

2. Специалните правомощия на Служебният парламент.

Ако и двете точки бъдат приети да знаете че полужението си е ебало майката както аз лично предвиждам от няколко седмици пишеики тук.
                        По стар бългрски обичай, всичко най-важно ще се решава в последния възможен момент
                        Иначе си мисля, че утре въпреки всичко ще отпуснат още 1-2 милиарда - най-вече заради укора от ЕС. Това вече променя малко нещата и не може се дундуркат

Коментар

От отчета на ПИБ искам да кажа че тя със сигурност не изглежда добре и ако е вярно че има държавен депозит за 2 милиарда в нея който изтича октомври може и точно ПИБ да е визирал Плевнелиев. Утре е много важно да следим заседанието по две точки:

Ако и двете точки бъдат приети да знаете че полужението си е ебало майката както аз лично предвиждам от няколко седмици пишеики тук.
                          Абе ти няма ли да се спреш бе, аман.....

ПС - туй програмисти и форексджии избутвате масло за нула време, пази си нервите - справка - Матеев (знаеш ли с кво се занимава в момента и колко е в джаза - психологически)
                          Last edited by Pacho; 03.08.2014, 22:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            На Плевнелиев изказването за "втора банка" и аз не го разбрах какво точно има предвид. ПИБ ли визираше? Креди Агрикол? Малко непремерено прозвуча, трябваше да е по-конкретен,за да не дава почва за спекулации. Лилов бърка редица понятия, интерпретира грешно определени данни и прави странни логически връзки.Като цяло е интересно, ако обичате фантастика.Има и точни попадения, но рядко.
                            .

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Милен Велчев, Николай Василев и Симеон Дянков къде са завършили и специализирали?
                              направиха пачка и си отидоха, но отвратиха хората да гласуват (особено последния, но пък първия направи семейно некси направи здрава пачка)

Ето как е станала кризата (старо, но актуално):
                              http://ww.vbox7.com/play:385f0479
                              ееее, как сте инвиститори, рипат ли акциите
                              Last edited by 0ldman; 03.08.2014, 22:13.

Коментар

• andy2000

Депозит в условия на икономическа депресия с не голяма а дори някаква лихва е глупост. Той е равен на това да си налееш парите в откровенна пирамида, а пирамидите - схемите на понци са много вредни в икономически и дори морален аспект.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X