IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чета много мнения, в които се говори за някакви лимити за теглене. Откъде-накъде? Има предостатъчно пари да връщат депозитите до 196 хил. в пълния им размер. Във ФГВБ има 2.1 млрд. (ама 800 млн. били в ДЦК. Какво от това? ДЦК са си легитимен финансов инструмен и като такъв може да се търгуват. Така че да продават). Ами кеша, който има в банката? Мисля че и той беше ок. 600 млн. Банката също има и добри бързоликвидни активи (в момента забравих колко са, но мисля, че и те бяха немалко). Има още 600 млн. докато се стигне тавана на дълга за тази година. Също така всички забравяте, че от ЕК одобриха държавна помощ за подкрепа на банковия сектор (чрез емитиране на ДЦК, които са отделно от държавния дълг) в размер на 3.5 млрд. От тях са използвани само 2 млрд. Защо да не пуснат и останалите1.5 млрд.? Прочете също в Закона за гарнтиране ако не достигат парите във ФГВБ колко начини има за попълване на липсващите пари, включително и искане към банките за авансово плащане на вноските за следващата година. Хайде да не продължавам. Та с две думи ПАРИ ИМА.
    Затова ще ви помоля да престаните да говорите за някакви лимити и по този начин да им легитимирате действията на разни Искровци. Пълния размер до 196 хил. и то скоро. Общо-взето това казва и писмото от ЕК. В същото писмо има и няколко реда, които са много показателни. Става въпрос за изречението, че към България могат да бъдат предявени искове от вложителите. Не смятате ли, че тези редове преспокойно можеше да бъдат пропуснати? Аз лично ги тълкувам като послание към вложителите - недейте да спите, а си търсете правата. Така че само от нас вложителите зависи докога ще ни се подиграват.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
      Прочетохте ли новата публикация на Григор Лилов ?
      http://alarmanews.com/?p=21112
      Време е финансово грамотните хора да я коментират - има мн стресиращи данни
      Мисля,че сега който и да дойде на власт ще обере народният гняв тази зима за
      всичките 25г крадлив преход и много ми е интересно коя от сегашните политически сили
      ще влезе в ролята на камикадзе,защото нищо хубаво не я чака.

Коментар

На Плевнелиев изказването за "втора банка" и аз не го разбрах какво точно има предвид. ПИБ ли визираше? Креди Агрикол? Малко непремерено прозвуча, трябваше да е по-конкретен,за да не дава почва за спекулации. Лилов бърка редица понятия, интерпретира грешно определени данни и прави странни логически връзки.Като цяло е интересно, ако обичате фантастика.Има и точни попадения, но рядко.

Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Завършили са престижни западни университети,управлявали за дълъг период
        финансите и икономиката на страната,а пък аз кво смятам няма значение.
        Истината е че се изредиха всякакви и от изток и от запад и резултатът е плачевен.
        Аз ги свързам с облигации,БТК/приватизация и силно рестриктивен държавен бюджет, който вместо да помогне за стабилността я постави на сериозен риск.И това е само на първо четене.На мен ми се иска да дойдат хора,които не са свързани с ДС,БКП и производните и партии и са родени от 80-та насам...Като се замисля за последните 10-15 години не сме имали читав финансов/икономически министър, което си е трагедия.
        Last edited by andy2000; 03.08.2014, 19:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Тях за добри финансисти ли ги броиш?

И един друг :

-Тате,тате,какво значи КТБ?
          -Кур,тате,баница!
          Завършили са престижни западни университети,управлявали за дълъг период
          финансите и икономиката на страната,а пък аз кво смятам няма значение.
          Истината е че се изредиха всякакви и от изток и от запад и резултатът е плачевен.

Коментар

Финансово грамотните обикновено имат по интересни неща за правене от това да четат чаршафите на финансово неграмотните.

Коментар

• Прочетохте ли новата публикация на Григор Лилов ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                Милен Велчев, Николай Василев и Симеон Дянков къде са завършили и специализирали?
                Тях за добри финансисти ли ги броиш?

Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
                От темата за вицове е, но,много ме кефи, та ще го пусна и тук.

Първоначално изпратено от коки

Мъж влиза в баничарница:
                - Една баничка, моля.
                - 2 лева!
                - Е, вчера беше левче!?!!?!
                - Да, ама от днес е 2. Един лев за баничката и един за спасяване на КТБ.......
                - Ох, добре. Ето два лева.
                Касиерката връща един лев ресто.
                - Добре, де. Нали два лева?!??!?
                - Да, ама нямаме банички.....

И един друг :

-Тате,тате,какво значи КТБ?
                -Кур,тате,баница!

Коментар

• От темата за вицове е, но,много ме кефи, та ще го пусна и тук.

Първоначално изпратено от коки

Мъж влиза в баничарница:
                  - Една баничка, моля.
                  - 2 лева!
                  - Е, вчера беше левче!?!!?!
                  - Да, ама от днес е 2. Един лев за баничката и един за спасяване на КТБ.......
                  - Ох, добре. Ето два лева.
                  Касиерката връща един лев ресто.
                  - Добре, де. Нали два лева?!??!?
                  - Да, ама нямаме банички.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    Не знам каква охрана трябва да осигуряваш, че са ми се оплаквали 3-4 много сериозни хора, които са били обирани. Държат парите си на 5-6 места в дома и винаги всички са ограбени . Има изключително здрави и хитри скривалища и въпреки това са намирани винаги. След тези факти, ценности държа в къщи колкото да изкарам макс. седмица. Нооо, ти си знаеш, всеки вярва, че неговото е непробиваемо и неоткриваемо
                    Инвестира парите в бурканбанк, отива през ноща високо в планината и ги заравя на някое пусто място, надеждно отбелязано и маркирано с GPS координати, топографски белези и шифрована карта. Да видим как ще ги откраднат тогава.
                    Жоро Милионера май така беше скрил задигнатите милиони и още не са намерени.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Подигравка е,да!
                      Относно финансистите ни - ми те сите са завършили Карл Маркс или в Москва...Как да имаме читави финансисти като никой не пуска младите,завършили по Европа и САЩ, защото няма да са угодни?

Туй не знам.Кои проекти имаш предвид?
                      Милен Велчев, Николай Василев и Симеон Дянков къде са завършили и специализирали?

Коментар

Да, най-верояно ще е нещо такова. Макар че, 1000лв на месец не е кой знае какво - направо е подигравка Според мене 10000лв на месец или поне 5000лв е доста по добро решение.
                        Абе кой им дава дипломите на тия наши финансисти които ни управляват ?!?
                        Подигравка е,да!
                        Относно финансистите ни - ми те сите са завършили Карл Маркс или в Москва...Как да имаме читави финансисти като никой не пуска младите,завършили по Европа и САЩ, защото няма да са угодни?

Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                        А бе,Цв.Бориславова има ли заем от КТБ!!!Щото днеска стана въпрос за едни огромни проекти,с много пари!!!
                        Туй не знам.Кои проекти имаш предвид?

Коментар

• А бе,Цв.Бориславова има ли заем от КТБ!!!Щото днеска стана въпрос за едни огромни проекти,с много пари!!!

Коментар

• Не знам защо давате за пример Кипър и Гърция като те за разлика от нас имат едно основно предимство че оперират в Евро и ЕЦБ може да им напечата още банкноти когато и е кеф. В БГ няма кой да ни напечата банкноти осъзнайте го това !
                            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• andy2000

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Не бе,има и друго решение.Могат да кажат "ми в момента пари няма и преминаваме към вариант "междинен частичен достъп" до депозитите", демек да може да теглиш до 1000 лв на месец или нещо подобно.
                              Могат, ама не искат (а и не са задължени по закон)За сега предпочитат да мачкат дребните вложители (частни лица и малки фирми със сметки в КТБ) за да осигурят, някак си, изплащането и на голЕмите пари там. Това като "програма минимум".

"Програма максимум" е да обявят фалит на банката, и да разпродадят кредитите/другите активи на 10% от стойността им. "КОЙ" ще е купувача е от ясно нанагоре

А Кипър, при много по лошо положение, решиха въпроса различно, и доста елегантно (поне що се отнася до малките сметки): Позволиха тегления до €300/ден, и замениха парите над гарантираните €100,000 с акции на банките.

Разликата в подходите за мен е ясна: Тук системата е "пре..и слабите, тези с малко пари", там-не се бъзикай с народа, да не те погне с камънЕ и сопи!
                              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• andy2000

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Новата директива,която виждам обсъждате, дава срок за транспониране на "краткия срок" за изплащане до юли 2015. Така че ЗГВБ напълно синхронизиран към момента със старата директива,колкото и да е неприятно.
                                Къде точно видя нещо конкретно (или как интерпретира нещата) та да стигнеш до датата юли 2015, моля?
                                Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Working...
                                X