IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Монбат: Публикацията за сръбското дружество е тенденционна
    14 Юли 2008 | 22:58
    Дъщерното дружество в Сърбия – Монбат ДОО, гр. Инджия е получило одобрение и всички необходими разрешителни относно изграждането и въвеждането в експлоатация на завода за рециклиране на стари акумулатори от Министерство на екологията на автономната област Войводина, информират от Монбат, чрез фондовата борса.

Процедурата по одобрение е включвала и обществено обсъждане, като към този момент не са предявявани претенции нито към Монбат АД, нито към дъщерното дружество Монбат ДОО, гр. Инджия.

Технологията за преработка на оловен скраб и стари акумулатори, която ще бъде въведена в Монбат ДОО, гр. Инджия отговаря на всички регулаторни изисквания на ЕС и Р Сърбия. Закупеното модерно оборудване на завода гарантира в максимална степен съблюдаването на екологичните изисквания във всички аспекти на дейността на фабриката.

Ръководството на Монбат АД уверява инвеститорите, че строителните работи и въвеждането в експлоатация на завода се извършват, като не са налагани забрани и не са преустановявани дейностите в тази връзка.

Коментарите от страна на компанията са след публикация в сръбското издание B92, оповестена и в българския интернет сайт Инвестор БГ, който е окачествен като тенденционен и неотговарящ на истината и представляващ опит за дискредитиране на Монбат ДОО, гр. Инджия от нелоялни местни конкуренти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пора
      Аз съм преуспял финансист. Работя от много години на Wall Street. Имам мезонет в Манхатън.

Лихвите за депозита идват от кредита. Ако монбат са върнали кредита, значи ще се разваля депозита, че за него лихви няма да има. Банката променила едностранно договора. Ама, който не чете условията ...

И да не забравя да добавя, че това не е препоръка за търговия с акции, че ще вземе да ме глоби КаФеНе-то със сума равна на цената на ботушите ми от крокодилска кожа.

Айде със здраве.
      Ти не знам какъв си, НО аз съм се нагрухтял с Монбатки.

Коментар

• Аз съм преуспял финансист. Работя от много години на Wall Street. Имам мезонет в Манхатън.

Лихвите за депозита идват от кредита. Ако монбат са върнали кредита, значи ще се разваля депозита, че за него лихви няма да има. Банката променила едностранно договора. Ама, който не чете условията ...

И да не забравя да добавя, че това не е препоръка за търговия с акции, че ще вземе да ме глоби КаФеНе-то със сума равна на цената на ботушите ми от крокодилска кожа.

Айде със здраве.

Коментар

• Хм, някой не развалиха депозита да купят евтини акции, ама сега като се поувлякоха в манипулациите да не го развалят за да плащат глоби на КФН

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
            Първоначално изпратено от Даниела Пеева
            Дружеството не се презапасява и всяко закупено количество се вкарва веднага в производството.
            Многократно е подчертавано, че дружеството предоставя продукция на местни дистрибутори с отложено плащане от 1 месец. За международните дистрибутори този срок е 3 месеца максимум. Защо тогава този оборотен кредит е за цели 6 месеца след като "всяко закупено количество се вкарва веднага в производството"?
            Явно на тебе много трябва да ти се обяснява!Ще пиша бавно защото предполагам че четеш бавно!Когато една компания приеме начин за разплащане със своите котрагенти-отложено плащане, тя се нуждае от допълнителни оборотни средства.За това именно е този кредит-класически краткосрочен!Както се вижда от месечните отчети, погасяването му не се е отразило върху финансовия резултат на дружеството!
            自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
              Дружеството не се презапасява и всяко закупено количество се вкарва веднага в производството.
              Многократно е подчертавано, че дружеството предоставя продукция на местни дистрибутори с отложено плащане от 1 месец. За международните дистрибутори този срок е 3 месеца максимум. Защо тогава този оборотен кредит е за цели 6 месеца след като "всяко закупено количество се вкарва веднага в производството"?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Уважаеми Дами и Господа,

Във връзка с публикувана информация на 11.07.2008 г. в сръбското издание В92, оповестена и в българския интернет сайт Инвестор БГ, ръководството на МОНБАТ АД уведомява всички инвеститори и обществеността, че статията в сръбското издание е тенденциозна, не отговаря на истината и представлява опит за дискредитиране на Монбат ДОО, гр. Инджия от нелоялни местни конкуренти.
                Дъщерното дружество в Сърбия – Монбат ДОО, гр. Инджия е получило одобрение и всички необходими разрешителни относно изграждането и въвеждането в експлоатация на завода за рециклиране на стари акумулатори от Министерство на екологията на автономната област Войводина. Процедурата по одобрение е включвала и обществено обсъждане, като към този момент не са предявявани претенции нито към Монбат АД, нито към дъщерното дружество Монбат ДОО, гр. Инджия. Технологията за преработка на оловен скраб и стари акумулатори, която ще бъде въведена в Монбат ДОО, гр. Инджия отговаря на всички регулаторни изисквания на ЕС и Р Сърбия. Закупеното модерно оборудване на завода гарантира в максимална степен съблюдаването на екологичните изисквания във всички аспекти на дейността на фабриката.
                Ръководството на МОНБАТ АД уверява инвеститорите, че строителните работи и въвеждането в експлоатация на завода се извършват, като не са налагани забрани и не са преустановявани дейностите в тази връзка.

Коментар

• За да няма повече спекулации ето нашето съобщение относно заема:

УС на “Монбат” АД е приел решение на 26.11.2007 г. да кандидатства пред Корпоративна търговска банка АД за отпускане на краткосрочен банков заем и дружеството е сключило договор, съгласно който:
                  На дружеството се предоставя 6- месечен целеви заем в размер на 3 450 000 евро за закупуване на суровини за производството. Срокът на издължаване е до 23.05.2008 г. Монбат АД предоставя следните обезпечения по договора за заем:
                  залог на вземания по открити сметки в Корпоративна търговска банка;

особен залог върху стойността на закупуните с банковия заем суровини, както и върху произведените с тях незавършено производство и готова продукция.

Дружеството е кандидатства пред банката за този заем след 26.11.2007 г. и няма как да го е взело през октомври. Ако не е ясно, трябва да има решение на УС за всеки заем, което решение се оповестява незабавно или най-късно до следващия работен ден.
                  Моля като твърдите нещо, се позовавайте на факти, а не на догадки.

Коментар

• Добре хайде замислете се сега - представете си че позицията Ви интересува и Ви трябва голям пакет как ще реагирате
                    - ЩЕ ИСКАТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ ЗА НЕГО ВЪЗМОЖНО НАЙ-МАЛКО - И ПАК СЕ ЗАГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА - В НАЧАЛОТО НА СЕСИЯТА МАЛКИТЕ СЕ НАРЕЖДАТ ДА ПРОДАВАТ НАТИСКАТ НАДОЛУ И В МОМЕНТА В КОЙТО СЕ СЪБЕРЕ ПРИЛИЧНО КОЛИЧЕСТВО АКЦИИ СЕ ИЗКУПУВА ВСИЧКО ДО ГОРНО НИВО, БЕЗ ДА СЕ ПРЕДИЗВИКВА АКЦИОН - ТАКА ВСЕКИ ДЕН/и не мога да разбера, не го ли виждат/.КОГА ЩЕ СВЪРШИ - ПО ОБЕМИТЕ ЩЕ ПОЗНАЕТЕ.

Коментар

• monbat sa ka4estveni akumulatori

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv
                        Един и същ сценарий тук от доста време - малките играчи продават, големите хиени изчакват и като се събере достатъчно количество, изкупуват до горното ценово без да предизвикат акцион. Да видим докога или кой ще се смее накрая.
                        Ако си направиш труда да се върнеш до сплита ще видиш, че ежедневно се изкупуват прилични пакети/ср. 10k акции/ - много правилно си схванал "като се събере достатъчно количество" - но те и за това са ГОЛЕМИ, а малкият играч е МАЛЪК

Коментар

• Един и същ сценарий тук от доста време - малките играчи продават, големите хиени изчакват и като се събере достатъчно количество, изкупуват до горното ценово без да предизвикат акцион. Да видим докога или кой ще се смее накрая.

Коментар

• Форексов като чичко Снегов е - топли си сърчицето со спестовни книжки, да.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да видим ще реагира ли адекватно и навременно КФН с прилагането на ЗСПЗФИ. Ето го мейла който обещах че ще пусна и призовавам и другите участници във форума да пуснат:

"Здравейте,

Казвам се ........., обръщам се към вас със сигнал за системни и нагли манипулативни публикации от страна на участник с никнейм "Forex Master" във форума на интернет сайта инвестор.бг
                              Този участник постоянно манипулира с лъжливи информации и разпространение на слухове. Последния фрапиращ случай е от 11 Юли с постинг от 1:40 рм. в тема "Монбат" на посочения по-горе форум. Цитат:
                              "Щеше да еглупост ако не беше факт! Купиха олово което да им стигне за по-дълъг период от време, защото очакваха цената на оловото да се вдигне и те да спечелят. Да ама тя вде че падна и вместо да спечелят те взеха че загубиха от това упражнение...

Защо го направиха ли? Сигурно поради същата причина поради която ОЦК пълнеше складовете си с готова продукция и не продаваше... Сега вече ще трябва да продават на по-ниски цени, защото им трябват пари! И монбатката така... Имаше една поговорка "Хитрата сврака с двата крака..." "

Именно информацията че Монбат са се презапасили със скъпо олово и при спада на цената му са загубили е невярна и целанасочено измислена с цел манипулация, всяване на страх сред инвеститорите в акции на компанията.
                              Моля КФН да вземе отношение по въпроса и да приложи разпоредбите на ЗАКОН срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, а именно
                              Чл. 6. (1) Манипулиране на пазара на финансови инструменти е:
                              ..
                              ..
                              3. разпространяването чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез Интернет, или по какъвто и да е друг начин на информация, която създава или може да създаде невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини, когато лицето, което разпространява информацията, знае или е длъжно да знае, че информацията е невярна или подвеждаща.

Предваритено ви Благодаря
                              С уважение ...."

Коментар

• Форекс ти не каза що такъв песимист си ? Да не си изтървал да си купиш бройки тука ?Или просто си си злобар по природа.Аз не съм видял да се изкажеш оптимистично в нито една тема бе човек.Дай да ти направи моредатора една темичка "Песимиста, или песимистичните прогнози на Форекс и да си "драскаш" там ?! а

Коментар

Working...
                                X