If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вчера излезе одитирания отчет за 2019. Някой има ли идея защо разходите за амортизации и заплати имат такива големи промени?? Печалбата намалява значително спрямо предварителния отчет.
Извинявам се, прав си, аз сравних с предходната година. Може би нещо не е осчетоводено както трябва и затова одитирания дава тази разлика.
Вчера излезе одитирания отчет за 2019. Някой има ли идея защо разходите за амортизации и заплати имат такива големи промени?? Печалбата намалява значително спрямо предварителния отчет.
Нещо мисля, че си в грешка, печалбата за годината е нагоре с 200 000лв. в сравнение с предишната.
А и като гледам няма значение кой точно продава . Истината е че читавите компании на БФБ се броят на пръсти и те вече почти са възстановили цените си от преди ковид кризата.
Според мен Експат би имал повече успех ако създаде индекс на десетте най - читави компании според дребните миноритари вместо да залага на Софикс.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Интересно тези кюфтета на обратното изкупуване от къде идват, фондове ли им продават, някой ако има наблюдения да сподели ?
Не мисля че продават фондове. Според мен най -вероятно продава физическо лице с малко под 5% от капитала. Имаше постъпило уведомление от него че е паднал под прага от 5% към средата на миналия месец. Даже смятам че някои фондове купиха тогава от него на цена от около 5.8. Имаше продажби на близо 50К акции ама трябва да ги проследиш. След 10.06. мисля беше , не помня вече.
Еми факт е че е една от малкото компании, от които човек е на печалба от БФБ ... иначе 70 хил броя е 3% от капитала, не е кой знае какво, ще си ги набавят ... проблема е слаболиквидната борса .. аз като дългосрочен се надявам фирмата да ги купи по-евтинджос ... ще останат повече пари ... според мен ако имат бизнес идея по добре тия пари да ги инвестират там - я в лизинговото дружество, я някъде другаде .. дивидентанта доходност мен си ме устройва ..
Да. Доказано бяла лястовица на БФБ. Отличен пример за инвестиция.
Еми факт е че е една от малкото компании, от които човек е на печалба от БФБ ... иначе 70 хил броя е 3% от капитала, не е кой знае какво, ще си ги набавят ... проблема е слаболиквидната борса .. аз като дългосрочен се надявам фирмата да ги купи по-евтинджос ... ще останат повече пари ... според мен ако имат бизнес идея по добре тия пари да ги инвестират там - я в лизинговото дружество, я някъде другаде .. дивидентанта доходност мен си ме устройва ..
Така е ! Дивидента е отличен ! Да видим тази година какво ще снесат
Коментар