If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Закона е ясен - тези акции трябва да се обезсилят. Най-малкото, ако те се продадат, акционерите могат да атакуват сделките в съда както заради невъзможен предмет, така и по целесъобразност с искове към мениджмънта,тъй като самото придобиване на акциите е незаконносъобразно. ОС със съответните точки за обезсилване може да е по инициатива на КФН или на акционерите, но друг законен път няма.
Интересното тук е задължението за търгово предложение. В ЗППЦК се говори за гласове в ОС. Доколкото въпросните акции са изкупени собствени акции и нямат право на глас, то към момента Алфа Кепитал държи 49,6 % от гласовете в ОС, а Корект Фарм 31,48 %. Така те имат контрол върху дружеството и би следвало да имат задължение за търгово. Ако виждането на КФН по въпроса е различно, то се създава отлична възможност, посредством изкупуване на собствени акции, акционер или мениджмънта да придобие несанкциониран /без търгово/ контрол върху дружеството.
Не разбрах, това решение на съда, може ли да доведе до промяна в собствения капитал на дружеството ?
Съгласно чл. 199, ал.1 от ТЗ намаляването на капитала става с решение на общото събрание. В случая разпоредената мярка е разкриване на информация, че е изтекъл едногодишния срок по чл. 187г от ТЗ за прехвърляне на акции, за което има данни по преписката. В административното производство пред КФН по налагане на принудителната административна мярка не се решават граждански и търговски спорове, т.е. не се формира сила на присъдено нещо спрямо акционерите относно решението което следва да приеме общото събрание на акционерите и които спорове се решават по предвидения в закона ред. Разпоредената информация е само с оглед защита интересите на инвеститорите, но само общото събрание може да вземе решение за намаляване на капитала.
Представени са доказателства, че в резултат на допуснатато по силата на закона предварително изпълнение, наложените принудителни административни мерки са изпълнени.
Как е тук? Продадох половината си пакет на 3.25 лв. с левче печалба, а другата половина ще доизгледам мача. Гледах как акцията вдига, ала не ме беше яд, защото набутах овреме кеша при съгражданите....Накрая се оказа, че съм взел неволно по-доброто решение..
Василев не е любител на делистването....при майката...
Но даже и да помисли ,това не е вариант ,който ще стане утре , а в рамките на година...
За мен изненадите престоят със знак плюс....
Малко под 95 % мисля бяха, ако му се смята на друг - да сверим калкулаторите.
Василев не е любител на делистването....при майката...
Но даже и да помисли ,това не е вариант ,който ще стане утре , а в рамките на година...
За мен изненадите престоят със знак плюс....
п.п. Мустака избяга от търговото преди месец ,после купи на 3,25 лв .. яко се купува от няколко вътрешни ИП...
Или ще се минава на номера с няколко сделки и реализиране на печалба или за отписването а не да делят пакетите на 16 ...
Смятам ,че търговото ще е над 4,5-5 лв...за взимане на последните 1, 2 %...
Коментар