IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    В момента когато се разбере ,че мажо купува ,цената ще стане точно 5 лв.... и той няма да купи повече от 15К в акции....
    А предлагането е спекулативно...
    Купуваш и предлагаш...и разликата от 10 % прибираш...
    за мен това е играта....
    Мисля ,че след 15-16 ч. ще има днес развитие нагоре...
    Не е препоръка...
    П.П.
    Интересно ми е е държането на пъпешите....
    Да, предлагане за чисто супер краткосрочна спекула е едно добро обяснение, но това си е въпрос на индивидуален стил.

Понеже споменаваш пъпешите, аз нещо не успявам еднозначно да се ориентирам, в тези две налични позиции, които се виждат в книгата, намирам известна дребна разлика в изписването и първо останах с впечатление, че става дума за двама отделни притежатели: единият БНЙМелън и някакво дъщерно със сходно име.
    Ама може и да греша и да се подсметки при различни посредници.
    За тях това дори фъстъци не са, няма да се изненадам ако пасуват и дори не запишат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Нямам реални съмнения и вярвам (иска ми се да вярвам), че увеличението ще мине и цената ще иде твърдо над 5.
      Някак стои нефотогенично, обаче, че днес няма и бройка продадена. Все пак около 4,40 има предлагане.
      Мажо, бидейки готов да си купи утре на 5, толкова ли го мързи да натисне ЕНТЪР и да си вземе нещо още сега. Не е до мързел. Просто не ще парите да идат в Х, а не в касата на Петрол (ерго пак при него, с цялата условност, разбира се)
      Пък този, който продава на 4,4, очевидно мисли, че си струва да продаде.

Жека, използвал си думата "подсигурени".
      Не съм сигурен, какво ли съдържание е подходящо да сложим в тази дума.
      Нямам нищо против да е подготвена сделка с някой Голям в областта на търговия и дистрибуция с горива, но .....
      Не е невъзможно известно време (неопределено) и КТБ за стане дистрибутор на горива.
      С 5-те лева от увеличението ще се потвърди % собственост и ще се решат някакви важни задачи, но в зависимост от степен на "подсигуреност", цената може и да мърда, насам-натам.

Имам предвид, че за мен поне са вързани гащите и нас.рането не е на дневен ред.
      Като цяло за мажото именно логиката е да си налее парите срещу собственост, като и изчисти задлъжнялостта, отпаднат лихвени плащания, подобри се още повече състоянието и шитне излъсканата ябълка. Иначе що да налива като алтав в "компания с отрицателен СК, избушена, постоянно на загуба" и т.н. Взима, оздравява и продава. Мисля няколко пъти го прави вече. Бях и споменавал именно увеличението на КТБ - цена 70-80 лв. мина си на 150 лв. и още не е минала 100, май за малко чукна, не помня. Така и с другия кредитор - ЦКБ. 1.1-1.2 цена увеличиха на 1.5 и после така и не мина 1.2 до скоро.
      Въпроса е, че като ги налее някой тия пари дали вече взетите сега няма да са спекулативни на по-високо ниво, респективно дали няма да се намърдат и бързак спекулантите. А и АКО мине 5 кинта скоро, то имаш идея да си взимаш от увеличението и после АКО е по-висока да шиткаш. Пазар, кво да се прави, ще го видим.
      Всичко гореописано са хипотези, нямам препоръки!

Коментар

Първите два...
        И имат да купуват поне още 11 К....според мен...
        А ДИСЛ купуваха много активно преди и не стана ясно за кой от книгата на Жеката..
        Е то те да са само, ама Юг, Компаса, Пъпешите, другите отвъд Голямата вода. МИЕ не ги броя, както и Нафтекс и Варна сторидж.
        Ще гледаме, пък ще се види.

Коментар

Нямам реални съмнения и вярвам (иска ми се да вярвам), че увеличението ще мине и цената ще иде твърдо над 5.
          Някак стои нефотогенично, обаче, че днес няма и бройка продадена. Все пак около 4,40 има предлагане.
          Мажо, бидейки готов да си купи утре на 5, толкова ли го мързи да натисне ЕНТЪР и да си вземе нещо още сега. Не е до мързел. Просто не ще парите да идат в Х, а не в касата на Петрол (ерго пак при него, с цялата условност, разбира се)

Нямам нищо против да е подготвена сделка с някой Голям в областта на търговия и дистрибуция с горива, но .....
          Не е невъзможно известно време (неопределено) и КТБ за стане дистрибутор на горива.
          С 5-те лева от увеличението ще се потвърди % собственост и ще се решат някакви важни задачи, но в зависимост от степен на "подсигуреност", цената може и да мърда, насам-натам.
          В момента когато се разбере ,че мажо купува ,цената ще стане точно 5 лв.... и той няма да купи повече от 15К в акции....
          А предлагането е спекулативно...
          Купуваш и предлагаш...и разликата от 10 % прибираш...
          за мен това е играта....
          Мисля ,че след 15-16 ч. ще има днес развитие нагоре...
          Не е препоръка...
          П.П.
          Интересно ми е е държането на пъпешите....

Коментар

В първия абзац си прав, лошото е че аз излязох на 4......

Коментар

• Нямам реални съмнения и вярвам (иска ми се да вярвам), че увеличението ще мине и цената ще иде твърдо над 5.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                Не разбрах. Вчера са изкупували едновременно Капман, ПФБК и ДИСЛ ли?
                Първите два...
                И имат да купуват поне още 11 К....според мен...
                А ДИСЛ купуваха много активно преди и не стана ясно за кой от книгата на Жеката..

Коментар

• Не разбрах. Вчера са изкупували едновременно Капман, ПФБК и ДИСЛ ли?

Коментар

Не се знае докога ще бъдат тези цени...
                    Съмненията са дали мажо ще купи целия свободен пакет...
                    В момента в който се разбере ,че мажо ще купи всички права и ще внесе 250 милиона...
                    ще свърши ефтинииката... ,затова цената е такава в момента....

То въпроса не дали мажо, а дали някой.
                    Някой има ли РЕАЛНИ съмнения, че нещата не са подсигурени?
                    Аз лично нямам, както нямам и препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от enn Разгледай мнение
                      Ех, тъкмо си бях редактирал поста. Значи както го разбирам за дребните риби като мен няма никакъв смисъл да участват в увеличението след като все ще се намери някой да им продаде малки количества на сегашните цени.
                      Другия вариант е някой по-едър да те изпревари и да си обере всичко до 5 и да почакаш.
                      Отделно е и стойността на правата, но те като цяло все клонят към - безкрайност.

Коментар

Ех, тъкмо си бях редактирал поста. Значи както го разбирам за дребните риби като мен няма никакъв смисъл да участват в увеличението след като все ще се намери някой да им продаде малки количества на сегашните цени.
                        Не се знае докога ще бъдат тези цени...
                        Съмненията са дали мажо ще купи целия свободен пакет...
                        В момента в който се разбере ,че мажо ще купи всички права и ще внесе 250 милиона...
                        ще свърши ефтинииката... ,затова цената е такава в момента....

Коментар

• Ех, тъкмо си бях редактирал поста. Значи както го разбирам за дребните риби като мен няма никакъв смисъл да участват в увеличението след като все ще се намери някой да им продаде малки количества на сегашните цени.

Коментар

Ако сега купя 5К по 4.30 след увеличението отново ще съм с 1%, но ще съм дал 70 стотинки по-малко за акция (което си е 14%). Какъв е смисъла тогава да записвам от новите?
                            Ами пробвай да потърсиш 50 милиона....на маркета...
                            Това важи само за много дребните ,като нас....

Коментар

• Ако сега купя 5К по 4.30 след увеличението отново ще съм с 1%, но ще съм дал 70 стотинки по-малко за акция (което си е 14%). Какъв е смисъла тогава да записвам от новите? Единственото, за което се сещам е липсата на продавач на маркета за по-големи количества.
                              Last edited by enn; 25.04.2014, 11:05.

Коментар

Извинявам се че повдигам нагоре собствения си пост, но някой ще ми отговори ли? Може и на лично.
                                ще бъда кратък....
                                ако имаш 10000 акции а капитала е 1 милиона ,това е един процент от дружеството...
                                При увеличението капитала става милион и половина и ако не купиш 5 хиляди акции ти ще имаш полувин е процент...
                                Затова имаш два изхода ...
                                Първият да купуваш по определената ти цена 5 лева тези 5К ...
                                Защото ти се дават 10К права с който можеш за запишеш 5К по 5 лева...,
                                Другият вариант и да купуваш от маркета по 4,3 тези 5К за да не ти се разводни капитала....

Коментар

X