IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
    Ъ-Ъ
    Да, до колкото се оправям с европейското законодателство тази директива трябва да започне да се прилага в България от 1,1,2014

http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?m...5446:cs&page=1

Ако ти се чете цялата - мен ме мързи

Сега погледнах че май още са я отложили - но наистина ми е трудно да им се оправя във всичката бумащина така че честно казано не съм сигурен от кога трябва да започне да се прилага.
    Last edited by ravnovesie; 01.02.2014, 19:05.

Коментар

• аз пак се размечтах ама, ако се върнем назад във времето и си припомним едно обещание за 20% дивидент от печалбата отиваме на 17-20стинки дивидент, ех мечти!!!

Коментар

• Сега ще видим одитора дали е съгласен с тая стъкмистика !

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Нещо ми се върти че Платежоспособност 2 влиза в сила от 2014.
          Ъ-Ъ
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Застрахователите могат да отдъхнат
            Брюксел отложи директивата за платежоспособност и капиталови резерви за 2016 г.

Коментар

За какво да показват по-голям собствен капитал - нови регулации да има не съм чул. Ами да направят Делта Кредит 45 лв. и готово. За какво да пишат изкуствени вземания, които после да изписват като загуба, а пък междувременно да са платили данъка върху печалбата.
              Нещо ми се върти че Платежоспособност 2 влиза в сила от 2014.

Коментар

• Най-после радост и за нас, акционерите тук.
                lipsata

Коментар

• 10 милиона печалба ли изкараха тея, ха-х-а-ха. Че то цялото дружество в момента е оценено на 14 милиона ... В понеделник да не направим трипъл

Поздрави на всички издържали тук! Аз преди време затвоирх част от позицията си, но и сега тази акция е около 10-15% от портфейла ми. Хем малко ме е яд, хем много се кефя
                  Last edited by XY; 01.02.2014, 18:40.
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Който трябва да покаже по-голям собствен капитал, а няма пари да прави увеличение на капитала.
                    За какво да показват по-голям собствен капитал - нови регулации да има не съм чул. Ами да направят Делта Кредит 45 лв. и готово. За какво да пишат изкуствени вземания, които после да изписват като загуба, а пък междувременно да са платили данъка върху печалбата.
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

Нали това е ефекта от придобиването на застрахователния портфейл на Интерамерикан. Вземанията са основно от презастрахователи, което ме навежда на мисълта че просто има договорка или с Ахмеа или с ЕИГ. Ако са счетоводна игра, както е според теб разбирам, то кой луд ще начисли изкуствено вземания, да изкара печалба и да плати 1 мил. данък - тъпо нали
                      Който трябва да покаже по-голям собствен капитал, а няма пари да прави увеличение на капитала.

Коментар

• Нали това е ефекта от придобиването на застрахователния портфейл на Интерамерикан. Вземанията са основно от презастрахователи, което ме навежда на мисълта че просто има договорка или с Ахмеа или с ЕИГ. Ако са счетоводна игра, както е според теб разбирам, то кой луд ще начисли изкуствено вземания, да изкара печалба и да плати 1 мил. данък - тъпо нали
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

Ами то не е ли това смисълът на Вземанията като понятие, ако дойде кеш вземането ще изчезне.
                          Когато вземанията са 78 милиона на 114 милиона приходи е леекичко обезпокоително. какво по точно продават те - застраховки или вземания не съм чул да са минали в банковия бизнес

за сравнение миналата година са 40 милиона на 70 милиона приходи. Т.е. вземанията им растат колкото и ръста на оборота - те имат ли някакъв реален растеж или просто си трупат вземания

Коментар

Т.е. печалбата реално се е получило защото дружеството си е начислило някакви вземания по които кеш не е постъпил.
                            Ами то не е ли това смисълът на Вземанията като понятие, ако дойде кеш вземането ще изчезне.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

Ако купувате смело може и да има двуцифрен ръст то е слабо ликвидно дружество с малко пари може да се напомпи

Аз лично няма да купувам - пък тъй като нямам акции няма и да продавам ако скочи с двуцифрен ръст.
                              Аз имам сосно и ще гледам мача - нито ще купувам, нито ще продавам. Под 4 лв. дори не се замислям.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Може и да имаш право, ама въобще не ми разваляш ентусиазма. Важното е, че в понедлник сме двуцифрен процент нагоре. Който иска да продава.
                                Ако купувате смело може и да има двуцифрен ръст то е слабо ликвидно дружество с малко пари може да се напомпи

Аз лично няма да купувам - пък тъй като нямам акции няма и да продавам ако скочи с двуцифрен ръст.

Коментар

X