IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от La Costa
    Първоначално изпратено от Novaka_Bull
    Бе дано да сте прави ама според мен сте се чалнали малко.
    Не малко, а доста.
    Те чакат една отдавна изконсумирана новина тепърва да качва цената.
    Абе, те да обяват резултатите на събранието на 29-ти, пък ще видим.
    Освен това, аз очаквам по-добри резултати от предварително прогнозираните в началото на годината
    Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Spored men EURINS ima dosta dobri otcheti hubav pazar si e zastrahovaneto

Коментар

• Абе удържаха хората на напрежението, а на победителите им се полага награда

Коментар

• Тази позиция и да не удари 15 , а поне 14, и след това не падне под 10, пак ще сме на солидна печалба. Имайки предвид агресивната политика на нашия пазар в последните 6 - 7 години назад, защо това да не се приложи и на чуждите пазари , на които компанията има намерение да развива дейност. Доколкото прочетох днес това ще става с местни брокери и няма да се изгражда мрежа за дистрибуция. От надеждни источници знам , че Евринс знае как да ухажва брокерите си, така че те да работят предимно за нея.
          Не забравяйте с колко се покачи цената в последните 12 месеца!?

По-широко погледнато до сега не се е случвало от акции на финансова институция някой да загуби, освен ако не е съвсем зелен инвеститор.
          Дори и да не се повтори трикратното повишение на цената в следващите 12 месеца , то аз и на 50 % скок ще съм особено доволен.
          Моята непрофесионална прогноза е поне удвояване на цената за догодина по това време - все пак трябва да се търгува с очаквания , а не да чакаме вече постигнатите резултати!

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
            Бе дано да сте прави ама според мен сте се чалнали малко.
            Не малко, а доста.
            Те чакат една отдавна изконсумирана новина тепърва да качва цената.

Коментар

• Бе дано да сте прави ама според мен сте се чалнали малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко
                Аз залагам на 15-ка в деня преди сплита.

Аамо мнение!
                Имам акции!
                Може и повече, ако прогнозните резултати за 6-месечието се обяват преди сплита

Коментар

• Аз залагам на 15-ка в деня преди сплита.

Аамо мнение!
                  Имам акции!

Коментар

• Абе, рибата е още в реката (цените първо ще растат, а после ще има сплит), а вие сте извадили тигана ( смятате цена за след сплита от сега ). Тук опълченците последен отпор оказват и другата седмица редута ще бъде превзет

Коментар

• Според мен не много правилно цената от последната търговска сесия да я умножаваш по 0,75

все пак новината за сплита излезе доста по-рано
                      а за периода от новината до сега (предвид и изтъргуваните обеми) средната цена на акцията е около 12 лева

а 12 по 0,75 = точно 9

а това, че наистина най вероятно няма да падне под 10 ще се дължи не само на сплита, а както казва сънито(тя) по това време ще излезе и 6 месечния предварителен (който опрделено не вярвам да е лош).

Коментар

ако трябва да сме честни справедливата цена би трябвало да е около 9 лева.
                        Я умножи цената по 0,75 и ще видиш колко е справедливата цена. Така че всичко над 10,20 лв ще се дължи на сплита.
                        по отношение на печалбата на дружеството наиситина съм силен оптимист защото:
                        1. Не виждам фундаментална причина (към момента) печалбата им да бъде сравнително съизмерима с 2006 (точно обратното)
                        Според дружеството печалбата няма да е съизмерима, а с около 23% повече от тази за 2007 г. Пак повтарям, че това са очакванията на самото дружество.
                        2. За продажбите на нови автомобили вече се видя накъде върви с главата майчето
                        Продажбите на нови автомобили се отразяват добре на дружеството, но при "Гражданската отговорност" те водят по-скоро до запазване на позициите, тъй като Евроинс губи част от старите си клиенти поради високите си цени на ГО:
                        Първоначално изпратено от Инвестор.бг
                        С втори по размер дял в прихода за миналата година е застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите – 18,2 милиона лева. Компанията запазва позициите си в този вид застраховка и въпреки по-ниския темп на нарастване (15,8%) подобрява значително рисковия си портфейл, като при близо 20% по-малко продадени полици спрямо 2005 година постига значително увеличение на средната записана премия по застраховката.
                        http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=48642

3. Твърде вероятно е да ни изненадат приятно с 9 месечния консолидиран защото доколкото разбрах застраховките в Румъния вече са факт а предполагам и не само там.
                        Пробив на чужд пазар не е никак лесен докато не бъде придобит местен застраховател, информация за което все още нямаме. Не случайно други български застрахователи не се насочват в тази посока. Нашата борса също не се трогна особено от новината, че Евроинс ще се пробва и на други пазари.

наистина смятам че позицията е много добра при сравнително ниско ниво на риск.
                        Ниският риск обикновено носи и по-ниска печалба.

Имам доста акции Евроинс.

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                          акцията наистина е добра а и печалбата според мен в края на годината ще е минимум 80ст. на парче което при цена от около 9 кинта след сплита си е PE 11,25 (отнесено към евентуална печалба в края на годината)

следователно (предвид евентуалната експанзия на компанията в 8 страни от еврозоната плюс факта че застраховането в булгаристан все още има силен потенциал за растеж, както и това че цените на застраховките са се увеличили и още ще растат) да тургуваме Евроинса при PE 20 - 30 e според мен си е напълно реално, а това банда означава таргет в края на годината 16 до 24 кинта. което плюс 33% нови акции си е добра доходност.
                          Ако очакваш след сплита цената да падне до 9 лева, по-добре ги продай сега и си ги купи обратно след сплита, защото 4х9 = 36, а 3х13,55 = 40,65 лв. Аз очаквам след 12 юли цената да падне до 10,5-11 лв.

Ти явно си доста по-голям оптимист дори и от самите Евроинс, които очакват 5,2 млн печалба за 2007 г., което прави 52 ст. печалба на акция /при 10 млн акции/. Колкото и да се раздуе цената след сплита, малко вероятно ми се вижда към февруари 2007 г. да струва повече от 12,50 лв, ако постигнат предвидените от дружеството резултати. Разбира се има вероятност да припечелят и повече, но всичко зависи от продажбите на нови автомобили. Много хора се радват на сплита, но малко си дават сметка, че краткосрочно се надига цената, но това е за сметка на средносрочния /в рамките на 6-8 месеца/ растеж.

в интерес на истината ако трябва да съм честен не очаквам цената да падне на 9 кинта точно поради силното емоционално въздействие на сплита, но ако трябва да сме честни справедливата цена би трябвало да е около 9 лева.

по отношение на печалбата на дружеството наиситина съм силен оптимист защото:

1. Не виждам фундаментална причина (към момента) печалбата им да бъде сравнително съизмерима с 2006 (точно обратното)
                          2. За продажбите на нови автомобили вече се видя накъде върви с главата майчето
                          3. Твърде вероятно е да ни изненадат приятно с 9 месечния консолидиран защото доколкото разбрах застраховките в Румъния вече са факт а предполагам и не само там.

наистина смятам че позицията е много добра при сравнително ниско ниво на риск.

Коментар

акцията наистина е добра а и печалбата според мен в края на годината ще е минимум 80ст. на парче което при цена от около 9 кинта след сплита си е PE 11,25 (отнесено към евентуална печалба в края на годината)

следователно (предвид евентуалната експанзия на компанията в 8 страни от еврозоната плюс факта че застраховането в булгаристан все още има силен потенциал за растеж, както и това че цените на застраховките са се увеличили и още ще растат) да тургуваме Евроинса при PE 20 - 30 e според мен си е напълно реално, а това банда означава таргет в края на годината 16 до 24 кинта. което плюс 33% нови акции си е добра доходност.
                            Ако очакваш след сплита цената да падне до 9 лева, по-добре ги продай сега и си ги купи обратно след сплита, защото 4х9 = 36, а 3х13,55 = 40,65 лв. Аз очаквам след 12 юли цената да падне до 10,5-11 лв.

Ти явно си доста по-голям оптимист дори и от самите Евроинс, които очакват 5,2 млн печалба за 2007 г., което прави 52 ст. печалба на акция /при 10 млн акции/. Колкото и да се раздуе цената след сплита, малко вероятно ми се вижда към февруари 2007 г. да струва повече от 12,50 лв, ако постигнат предвидените от дружеството резултати. Разбира се има вероятност да припечелят и повече, но всичко зависи от продажбите на нови автомобили. Много хора се радват на сплита, но малко си дават сметка, че краткосрочно се надига цената, но това е за сметка на средносрочния /в рамките на 6-8 месеца/ растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dixy
                              Според мен винаги е ок да купиш акции на добра компания,каквато смятам 4е евроинс е.
                              Преди време и аз изпадах в тази масова грешка, но с времето човек разбира, че е също толкова важно и кога купуваш, защото на борсата има поне 4-5 акции, които могат да ти донесат 50+% доходност годишно, но примерно Монбат трябваше да се купи преди месец и половина, Еврохолд преди десетина дни, а Корпоративна след 5-6 дена.
                              Никога не е късно да си купиш една добра акция, но много по-добре е, ако я купиш на време.

Коментар

• акцията наистина е добра а и печалбата според мен в края на годината ще е минимум 80ст. на парче което при цена от около 9 кинта след сплита си е PE 11,25 (отнесено към евентуална печалба в края на годината)

Коментар

Working...
                                X