IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Годишният одитиран доклад е на линия, който иска, да чете - интересно ми, като на лаик, що толкова са им паднали продажбите през 2020 г.? Вероятно заради по-ниската цена на тон на амниевата селитра, която е 10% по-ниска като цена през 2020, сравнено с 2019? Някой по-навътре да каже, ако може? Обаче сега цената е излетяла нагоре с около 35% в първото Кю, което значи, че вероятно печалбата за същото първо Кю ще е поне 6-7 милки (или повече). Отделно, имат 17,5 милки кеш парасъ - дали не може да пуснат един дивидент за 3 лева (примерно) и да оползотворят половината сума от кеша? Все интересни неща, та да видим
    И на мен би ми било интересно какви са им продажбие в натурално изражение, но за съжаление в отчета има инфо само за стойностното .
    Освен , че средната цена за първото Кю е нагоре с около35%, мисля и продажбите им в натура ще са в повече, тъй като и земеделците се опаричиха доста с тези доста по високи цени на жито и царевица, та ще развържат и повече кесиите за торове
    Отделно, назад в годините, делът на амоняка в продажбите е бил доста по- висок спрямо мин. год, , което очаквам да видим и през Кю1 т.г.
    А предположението ти за една 3-ка дивидентна звучи много благозвучно . С няколкостотинте книги тук бурканчето с мед ще е многократно по малко от терафондното бурканче, но 2 е повече от 1, според Мечо Пух

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Годишният одитиран доклад е на линия, който иска, да чете - интересно ми, като на лаик, що толкова са им паднали продажбите през 2020 г.? Вероятно заради по-ниската цена на тон на амниевата селитра, която е 10% по-ниска като цена през 2020, сравнено с 2019? Някой по-навътре да каже, ако може? Обаче сега цената е излетяла нагоре с около 35% в първото Кю, което значи, че вероятно печалбата за същото първо Кю ще е поне 6-7 милки (или повече). Отделно, имат 17,5 милки кеш парасъ - дали не може да пуснат един дивидент за 3 лева (примерно) и да оползотворят половината сума от кеша? Все интересни неща, та да видим
      Могат без притеснения да дадат 3-ка, но исторически не виждам да са давали такъв дивидент даже и при двойна печалба. Но това не пречи да се надяваме и да стискаме палци

Коментар

• Годишният одитиран доклад е на линия, който иска, да чете - интересно ми, като на лаик, що толкова са им паднали продажбите през 2020 г.? Вероятно заради по-ниската цена на тон на амниевата селитра, която е 10% по-ниска като цена през 2020, сравнено с 2019? Някой по-навътре да каже, ако може? Обаче сега цената е излетяла нагоре с около 35% в първото Кю, което значи, че вероятно печалбата за същото първо Кю ще е поне 6-7 милки (или повече). Отделно, имат 17,5 милки кеш парасъ - дали не може да пуснат един дивидент за 3 лева (примерно) и да оползотворят половината сума от кеша? Все интересни неща, та да видим
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          [ATTACH=CONFIG]n3739488[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3739489[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3739490[/ATTACH] Имало тирове, нямало тирове.. Накарахте ме лично да проверя ​​​​​​
          Ето ви нагледно!
          Даже един натоварен с торби профуча край мен
          Работи се здраво!
          Поздравления за усилието Батя.
          Вижда се, че даже асфалтът не издържа на тежката техника, кой ти гледа мрежите
          И в темата за оптимизма го писах - щом мечетата са нервни, имаме добър сигнал
          Според мен де, (и без да е препоръка)
          Last edited by precakanoto; 29.03.2021, 18:44.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	viber_image_2021-03-29_15-01-21.jpg
Views:	1
Size:	36.0 КБ
ID:	3739488
            Click image for larger version

Name:	viber_image_2021-03-29_15-01-22.jpg
Size:	36.9 КБ
ID:	3739489
            Click image for larger version

Name:	viber_image_2021-03-29_15-01-23.jpg
Size:	42.1 КБ
ID:	3739490
            Имало тирове, нямало тирове.. Накарахте ме лично да проверя ​​​​​​
            Ето ви нагледно!
            Даже един натоварен с торби профуча край мен
            Работи се здраво!

Коментар

• ЕС до колкото знам имат амбициозен план за развитие на био земеделие. Мисля че беше 25 % от обработваемата земя минимум. Как ще повлияе на торовете до няколко години?
              Имам и не е препоръка за нищо.
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Наперени мечета стоят на първа линия, като едни истински матросовци на амбразурата.

Коментар

• CVR Partners LP ( NYSE : UAN ) е публична компания, базирана в Sugar Land, Тексас , която произвежда и предоставя азотни торови продукти.
                  Основните продукти на CVR Partners включват амоняк и карбамид амониев нитрат (UAN)

https://en.wikipedia.org/wiki/CVR_Partners

Интересна е графиката за движението на цената на акциите на тези Партньори от началото на годината -

https://www.nyse.com/quote/XNYS:UAN

Без да препоръчвам на никого нищо, де. Всеки си знае...

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Сори, ама какво целиш с този пост никой не разбира... Ако имаш да кажеш нещо конкретно го кажи а не ваксинация и ръждясали мрежи та и снимки на камиони? Негативен си към към акцията или какво, обоснови се поне?
                    Не го ли чу. Бил си продал акциите и сега плюе.
                    Ще сваля цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение

О, боже, боже, защо толкова много мъка и злоба ...

За съжаление снимките, направени вторник 15:52 ч следобед, са истина (само 3 камиона, вкл. 2 цистерни + 1 тир) и е странно как "ръждясалата мрежа" успя да предизвика такава бурна реакция и спад в цената: то са обиди, то са чудеса. ...
                      A бe,колега, ако можеше да се погледнеш отстрани да видиш, колко жалко изглеждат опитите ти тук да спечелиш някой друг лев.
                      Явно зорът е голям.

Но каквито са ни инвеститори, такъв е и окаяният ни фондов пазар.

Това, което си написал и след това си изтрил за ваксинацията на "Pfizer-Biontech" в Neochim, не е съвсем вярно, тъй като някои служители не са ваксинирани.
                      Тези данни изглеждат много любопитни за опеделен кръг от хора. Надявам се само, че една държавна агенция няма да се сезира и че не си успял причиниш големи щети (или поне огромно главоболие с тази вътрешна информация)на хората.
                      Дано да няма последствия и за завода ...

Разбира се, ако производителят на торове се справя добре и в бъдеще c прехода към „зелена“ икономика, бих се почувствал много щастлив, защото не са останали много големи български компании(с над 50% BG капитал). Определено винаги смe се опитвали да подкрепямe този български химически завод, като шепа малки инвеститори, които имат друга дейност и само от време на време инвестират в акции и не всеки ден да четат този форум.
                      Но липсата на критично мислене и алтернативи всъщност не помага - напротив.
                      Разбира се, не бива да сме максималисти.

Дали акциите на Neochim ще влязат в SOFIX, дали някой сега ще спечели или загуби 10-20 хиляди лева, е нещо, което не ни е толкова важно. Много по-важно е химическият завод да съществува поне 25-30 години, докато дойде следващото поколение.

Вече успяхме да продадем повечето от нашите акции тук и желаем дългосрочен успех на всички спекуланти.
                      Хубаво де, всички разбраха, че нямаш акции.А това, че твърдиш, че ваксинациите са тайни и скришни е липса на здрав разум и си е откровена лъжа. Излез от филма, в който си влезнал. А това, че плюеш фирмата, при положение, че в момента всичко е за хвалене, предизвиква само смях и съжаление.
                      Но това си е твой проблем, разбира се.​​​​​​
                      Last edited by Три без коз; 28.03.2021, 16:58.

Коментар

За съжаление снимките, направени вторник 15:52 ч следобед, са истина (само 3 камиона, вкл. 2 цистерни + 1 тир) и е странно как "ръждясалата мрежа" успя да предизвика такава бурна реакция и спад в цената: то са обиди, то са чудеса. ...
                        A бe,колега, ако можеше да се погледнеш отстрани да видиш, колко жалко изглеждат опитите ти тук да спечелиш някой друг лев.
                        Явно зорът е голям.

Това, което си написал и след това си изтрил за ваксинацията на "Pfizer-Biontech" в Neochim, не е съвсем вярно, тъй като някои служители не са ваксинирани.
                        Тези данни изглеждат много любопитни за опеделен кръг от хора. Надявам се само, че една държавна агенция няма да се сезира и че не си успял причиниш големи щети (или поне огромно главоболие с тази вътрешна информация)на хората.

Разбира се, ако производителят на торове се справя добре и в бъдеще c прехода към „зелена“ икономика, бих се почувствал много щастлив, защото не са останали много големи български компании(с над 50% BG капитал). Определено винаги смe се опитвали да подкрепямe този български химически завод, като шепа малки инвеститори, които имат друга дейност и само от време на време инвестират в акции и не всеки ден да четат този форум.

Дали акциите на Neochim ще влязат в SOFIX, дали някой сега ще спечели или загуби 10-20 хиляди лева, е нещо, което не ни е толкова важно. Много по-важно е химическият завод да съществува поне 25-30 години, докато дойде следващото поколение.

Вече успяхме да продадем повечето от нашите акции тук и желаем дългосрочен успех на всички спекуланти.
                        Сори, ама какво целиш с този пост никой не разбира... Ако имаш да кажеш нещо конкретно го кажи а не ваксинация и ръждясали мрежи та и снимки на камиони? Негативен си към към акцията или какво, обоснови се поне?

Коментар

Явно зорът е голям.

Не беше нужно да се упражняваш в толкова дълго, злобно и завистливо драскане и плюене в темата.
                          Пишеш пълни глупости и аз не съм виновен, че нямаш артии. Има един израз за нервите лабави и жълтите зъбки, който се отнася с пълна сила за теб.
                          Относно ваксинацията това е голямо предимство за всяка фирма, но явно на теб и това не ти харесва. Информацията не е тайна и скришна, напротив, информацията за ваксинациите е публична, така че е хубаво да излезнеш от филма, в който сам се вкарваш.
                          И е много смешно да си мислиш, че с драсканици за ръждясали мрежи, които си видял някъде си по пътя, си успял да рутиш цената на артията.
                          Ръждата е в главата ти!
                          А мен лично не ме притеснява, колко бързо ще излети ракетата, докато ти гледаш ето така:
                          Last edited by Три без коз; 28.03.2021, 13:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Това, което си написал са абсолютни лъжи!
                            По последни получени точни данни, а не лъжливи, ... пред фирмата е пълно с тирове цялата седмица, включително и днес и работата върви с пълна пара....)

Явно зорът е голям.

Last edited by Dmirkata; 28.03.2021, 01:05.
                            не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Внимание!
                              https://www.marica.bg/index.php/tema...d36xclXbFaV42c

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                                Точно преди една година бях писал защо съм влязъл здраво тук и бяхме може би 2-3 ма...а имаше дори хора които ми продадоха на 18.50. Приятно е да видиш че частично прогнозите са се сбъднали и цената рефлектира върху очевадните перспективи...и на БФБ може да се реализира доста добра доходност. Наблюдаваме мача дано оправдаят очакванията. Успех!!

Влязах спекулативно след като ми обраха Одесоса в края на януари, след това по твърдо на исипването до 25,60 февруари. Преди три дни върнах част от "жеста" към Одесос и това е само първата орбита на тази космонафтка, но как да я задържам, като знам какви са мажовците, аима още три зони да прелита.

пп. всеки да си ги избере;-

https://postimg.cc/YGbmqq4w
                                Last edited by inta53; 27.03.2021, 11:33.

Коментар

X