IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Ще е приятно трейдингът да възобнови дивидентите. По едно време правеха разни представяния онлайн от ръководството, а сега мълчат. Да вземат да разкажат със Сърбия какво става. Отписаха ли, каквото има да се отписва?
    Сърбия е обезценена напълно.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Ще е приятно трейдингът да възобнови дивидентите. По едно време правеха разни представяния онлайн от ръководството, а сега мълчат. Да вземат да разкажат със Сърбия какво става. Отписаха ли, каквото има да се отписва?
      Май тогава отписаха директора на трейдинга ...
      (по онова време Димитров, доколкото помня нещо за времето, когато се хващаха със Сърбия)

Коментар

• Ще е приятно трейдингът да възобнови дивидентите. По едно време правеха разни представяния онлайн от ръководството, а сега мълчат. Да вземат да разкажат със Сърбия какво става. Отписаха ли, каквото има да се отписва?

Коментар

• Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнение
          На мен ми е мнооого инетерсно дали и при аптеките няма да вземата да дадът дивидент.....
          Имаш предвид Трейдинга, нали? И аз си го мислих това. Доста сериозен кеш ще ѝ трябва на Софарма за този дивидент и направо не знам как ще се финансира това нещо. Евентуално ако дойдат някакви пари от Трейдинга е вариант.

Коментар

• На мен ми е мнооого инетерсно дали и при аптеките няма да вземата да дадът дивидент.....

Коментар

• че за месец март 2023 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите от 127% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 3% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 426% ръст на продажбите за износ поради ниската база в предходния период, дължаща се на срива на продажбите на основните пазари в резултат на конфликта между Русия и Украйна.
              За първо тримесечие на 2023 година продажбите нарастват общо с 45%, в т.ч. 1% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 97% ръст на продажбите за износ.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

А защо няма нищо в x3news,аз например нямам достъп до ТР че да видя както и много други инвеститори.......е Мариян най вероятно има.
                well well well, sooner or later some of us will go to hell!
                REGULATION (EU) No 596/2014
                (26) Use of inside information can consist of the acquisition or disposal of a financial instrument, or an auctioned product based on emission allowances, of the cancellation or amendment of an order, or the attempt to acquire or dispose of a financial instrument or to cancel or amend an order, by a person who knows, or ought to have known, that the information constitutes inside information. In this respect, the competent authorities should consider what a normal and reasonable person knows or should have known in the circumstances.
                В търговото предложение отпреди 2 месеца беше посочено и ясно казано на всички, че търговият предложител, то и изпълнителен директор на Софарма, ще предложи огромен дивидент ? или се бъркам???
                всъщност сама си намерих текста от ТП, ето го:

11.5. За политиката при разпределяне на дивиденти за период от три години след сключването на сделката “СОФАРМА” АД разпределя дивиденти по реда и при условията, предвидени в ЗППЦК, Търговския закон (ТЗ) и Устава. През следващите три години всяко решение за бъдещо разпределяне на печалба между акционерите на “СОФАРМА” АД ще бъде взето от Общото събрание на акционерите в зависимост от финансовото състояние на Дружеството при спазване на законовите изисквания и Устава.

Според ЗППЦК, Търговския закон (ТЗ) и Устава Изпълнителният директор на емитента /ОД/ предлага на ОСА да се гласува и колко дивидент! Търговото е публикувано на 20.01.2023 и предполагам, че в известна степен вече е ясно какво е финансовото състояние на Дружеството, но ясно или не печалбата за 2022 не стига, защото е 39.429 мил. лв., а за 0.60 лв./акция са необходими 80 мил. лв., т.е. се предлага да се разпредели част от печалбата от минали години!? Може да се приеме, че още към публикуване на ТП търговият предложител не е чакал да види колко е печалбата за 2022, а е планирал да предложи огромен дивидент на база неразпределена печалба! Че да беше го казал на всички в търговото предложение, а не е!
                Странно защо?

последен цитат от ТП
                ПРЕДЛОЖИТЕЛЯТ „ДОНЕВ ИНВЕСТМЪНТС ХОЛДИНГ“ АД ОТГОВАРЯ СОЛИДАРНО С УПЪЛНОМОЩЕНИЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОСРЕДНИК ИП „КАРОЛ” АД ЗА ВРЕДИ, ПРИЧИНЕНИ ОТ НЕВЕРНИ, ЗАБЛУЖДАВАЩИ ИЛИ НЕПЪЛНИ ДАННИ В НАСТОЯЩОТО ТЪРГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, СЪГЛАСНО ЧЛ. 150 АЛ. 5 ОТ ЗППЦК
                Last edited by buyvalue; 18.04.2023, 23:36.
                IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  От 5 дни в ТР виси покана за ОСА с исторически най-големия дивидент раздаван от компанията, а в инвестор-а няма и ред по въпроса. Какво става с Мариян - не работи ли вече тук? Той не пропускаше такива находки.
                  А защо няма нищо в x3news,аз например нямам достъп до ТР че да видя както и много други инвеститори.......е Мариян най вероятно има.

Коментар

• От 5 дни в ТР виси покана за ОСА с исторически най-големия дивидент раздаван от компанията, а в инвестор-а няма и ред по въпроса. Какво става с Мариян - не работи ли вече тук? Той не пропускаше такива находки.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

По кесия даже ми е пра пра прадедооо
                      Е не е много сигурно ! Ако си запишеш варантите, а Чичо не, може и ортак да му станеш !

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Ааа, интата е младеж, чичака му е батко

По кесия даже ми е пра пра прадедооо

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

На колко години е този "младеж" приблизително ?
                          няма значение, духът му е младежки

Коментар

На колко години е този "младеж" приблизително ?
                            Last edited by petrg5s; 18.04.2023, 16:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

За нас е "чичо" за Интата е "младежа"

Коментар

даа, чичака го е сметнал изкупените акции да му излязат без пари и да му останат джобни
                                За нас е "чичо" за Интата е "младежа"

Коментар

X