IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Успяхте ли да погледнете консолидирания отчет. Прави ми впеатление, че перото балансова стойност на продадени активи (без родукция) е нарастнало драстично. Някои знае ли/успя ли да разбере откъде идва този разход????
    Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• доби, мерси за фниманието,но това е добре ,че си пестелив ,ако съм разбрала добре,защото и генеричните илачи се нуждаят от up date документация и изобщо без наука няма да мине ,а на нашите
      приятели там нещо им куца.справка агенцията по лекарствата?@@@
      be happy#########

Коментар

• ахааааа да им свърши стоката на сергийката на Булбанк и дойде новата пратка
        тези да не са им казали че ако друг успее да продаде ще ги уволнят?
        *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• За Пролет

Гледай сега, мойто момиче, пиша ти бавно, за да го прочетеш фнимателно :-) - SFARM е генерична компания. Те не изобретяват, а произвеждат вече готови формули, на които им е отпаднал патентът. Като погледнеш - произвеждат над 200, защо да ми хабят паричките в скъпи проучвания, а и защо да не произвеждат и продават другаде? Хайде да си купим дружно с теб акции на Pfizer - какво ще кажеш и да ги питаме защо си позволяват да произвеждат в азиатски страни?

Понеже си мисля, че скъпичко ще ни излезе, я да си гледаме тукашните инвестиции, а?

Това, както казах преди малко, не е препоръка, щото Доби е предвидлив и спестовен в тази позиция

Коментар

• Първоначално изпратено от cobos4e
            СОВ 49250 ????????????????????????????
            COBOS-ът на Райфата е това
            Не се чуди...
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• СОВ 49250 ????????????????????????????
              Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от prolet
                на софарма и на другите фарма прозводители им трябват нови молекули-там е истината.тавех и нивалин са много добри, но са модел от 1960 и се нуждаят ст пълна Промяна за да се покажат в елита...новите - съвременни лекарства вдигат рейтинга на фарма
                компаните;а не покупката на заводи със съмнително производство отговарящо само на някои местни критерии
                ako si po-zapoznata 6te znae6 4e pove4eto farm. kompanii
                pe4eljat ot bokluci kato naprimer Aspirin+VitC ili drugi "neverojatno"
                podobreni kombinacii na vseizvestni ne6ta.
                za6to da investira6 tolkova mnogo v novi produkti koito posle
                mogat da dadat strani4ni deistvia i da pьotopjat cjalata
                kompania.

Коментар

• на софарма и на другите фарма прозводители им трябват нови молекули-там е истината.тавех и нивалин са много добри, но са модел от 1960 и се нуждаят ст пълна Промяна за да се покажат в елита...новите - съвременни лекарства вдигат рейтинга на фарма
                  компаните;а не покупката на заводи със съмнително производство отговарящо само на някои местни критерии

Коментар

• Sopharma se nadiava do dve godini da registrira tabex i nivalin v Germany,toest shte imat godni za Evropa pone dva produkta.

.Tova veche e dobra novina i ako tova naistina se poluchi
                    i stane fakt e razumno togava da se investira ......

Kolkoto do tribestana ,tova e po skoro dobavka ,a ne lekarstvo i "tribulisi" ima desetki, ako ne i hiliadi na pazarite u nas i v chujbina.....

Коментар

• Първоначално изпратено от cobos4e
                      Нещо май съм пълен аутсайдер щом според мен тази позиция трябваше отдавна да обърне тренда пък тя......
                      Не е препоръка
                      SFARM e bavna. vse pak skoro se mestihme ot 7 na 9 lv i sega tazi cena 6te stoi o6te izvestno vreme (ne me pitai kolko) :-)
                      vse pak i dobrite novini sa dosta.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Кобосче-е-е, Кобосче... Ще ти повторя думите на фелдфебел-школникът Марек, макар и в друг контекст:

"Да си чувал да се говори за човешката глупост?"

Неслучайно Донев се нерви, аз на негово място щях да се изкажа много по-остро, вярвай ми.
                        Ще се покефя да видя как някой ще си скубят косите тук след време.
                        Не е препоръка .Аз оставам "до последна капка кръв"

Коментар

• Кобосче-е-е, Кобосче... Ще ти повторя думите на фелдфебел-школникът Марек, макар и в друг контекст:

"Да си чувал да се говори за човешката глупост?"

Неслучайно Донев се нерви, аз на негово място щях да се изкажа много по-остро, вярвай ми.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Нещо май съм пълен аутсайдер щом според мен тази позиция трябваше отдавна да обърне тренда пък тя......
                            Не е препоръка

Коментар

• » Компании » БФБ в реално време

Донев: Някои институции не трябваше да коментират пазара
                              22.11.2007 12:05 ( SFARM )

„Някои институции не трябваше да се изказват за състоянието на пазара“, това заяви пред журналисти Огнян Донев, изпълнителен директор на Софарма АД по време посещение във фармацевтичната компания на Негово Превъзходителство Михаел Гайер, посланик на Федерална Република Германия в България.

На въпроси по отношение на твърденията, че борсата е балон и има мнoго дружества с надценени активи Донев каза, че нашата борса е млада и последните събития доказват това. „Постоянно текат дискусии на тази тема, а последната среща беше организирана от Клуб Investor.bg. Винаги съм твърдял, че човек, който инвестира собствените си пари, сам носи отговорност, защото няма начин да се каже предварително със сигурност кои компании са печеливши и кои не“, добави още Донев.

На коментар, че в инвестиционните среди се говори за това, което се случва, като за целева манипулация Донев разясни, че в момента има много свободни пари, които търсят път към пазара.

„Не е все едно на каква цена ще купиш. Във всеки един момент е имало акции, които не си заслужава да купиш и такива, които си заслужават. Корекциите по принцип са здравословни и дават възможност на много нови играчи да влязат на пазара. Аз лично не се наемам на направя изказване, касаещо целия пазар. Имам около 20-на акции, които следя отблизо. Портфейлът на Софарма в никакъв случай не е губещ“, каза шефът на българската компания.

„При ситуации на корекции винаги страдат малките играчи - поради неразбиране на материята, те панически разпродават, защото някой е казал нещо. А че се създаде мода всеки да отива на борсата и да събира колкото може повече пари, това е така. Има и едно очакване на инвеститорите за 100-200% ръст не годишно, а месечно. Ако вземем акциите на Софарма за пример, те никога няма да носят такава доходност, но доходност от 65% за 2005 и 82% за 2006 е много добра. Има също така и много IPO-та, където може да се влезе на ниски нива и да се очаква по-голяма доходност, но там има и по-голям риск. Никой обаче не бива да се сърди на инвеститорите за това, което правят с парите си. И, за да обобщя, мога да кажа с две думи, че някои институции не трябваше да се изказват за състоянието на пазара“, завърши той.

„Обединението на Германия погреба много търговски контакти, които едва сега започват да се съживяват. Въпреки че изпълнителният директор на Софарма г-н Огнян Донев твърди, че те са средна фирма, ние ги възприемаме като силен регионален играч. Подобни фирми като неговата са добре дошли в Германия, те са новият повей от Югоизточна Европа и отдавна са намерили правилния път към нашите пазари. Ние им се радваме и ги очакваме”, каза по време на пресконференцията посланик Гайер.

Донев каза още, че в момента е упълномощен да преговаря за покупката на два фармацевтични завода – в Букурещ, Румъния и Белград, Сърбия. „В рамките на две години Софарма се надява да осъществи първите регистрации на български лекарства в Германия. Тъй като лекарствата са свързани с човешкото здраве, регистрирането им не е бърза процедура. За присъствие в Германия е необходимо портфолио от минимум 10 продукта”, отбеляза Донев.

„Софарма” АД има пряко участие в капитала на 25 български фармацевтични компании и компании с предмет на дейност производство на медицински изделия и козметика и др.

Брово г-н Донев. Умен и интелигентен човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Добрите новини покрай това дружество следват една след друга, а все гледам кодът му при червените цифрички... Аз ли идиот или БФБ пълна с евтино продаващи идиоти?
                                nito ednoto, nito drugoto!

sega na moda sa sell-orders!

Коментар

X